Posts

Showing posts from July, 2012

setan kahhh??

Image
bulan ramadhan nih... semua pintu syurga dibuka... semua pintu neraka ditutup.. tapi kita (aku lah kan.. hehe)... takde jugak nak beriya berdoa... ala kadar sahaja rasanya... adoiii.... dan katanya jugak... semua hantu syaitan dikurung... diikat... tak bleh bebas nak goda manusia... hehehe... betul tak.... hmmm.. patutnya... kalau dah cenggitu.... mesti kita nih memang melakukan kebaikan pada tahap maximum kan bulan ramadhan nih... tapi tak jugak...

owhhhh... memang betul pun semua tuh kan... cuma nya...kita tidak mengikat...tidak mengurung setan dalam diri kita..hehehehe.... godaan nafsu kita nih... memang lebih besar dari godaan setan sebenarnya.... hehehehe....

memula dulu musykil jugak lah kan.. kenapa.. lagik bulan ramadhan... lagik lah kita punya 'godaan' tuh kuat... hehehe... apa taknya... kalau tertido tuh.. hmm tido terus jer lah... solat bila dah bangun jer lah.. tuh pun kalau masih ada waktu .... kalau gi bazar ramadhan tuh... memacam kita beli... semua yang tera…

Salam Ramadhan

Salam ramadhan semua.
dah 5 hari berpuasa baru nak buat entri. better late than never.
so macamana puasa tahun nih. kehidupan sebagai student nih, ada positive dan negatif time bulan puasa nih. meh citer bab negatif dulu. tahap untuk study sgt menurun. serious ! risau pon ye jugak nih. mau tak nya. tengahari memang time ngantuk tahap maxima lah kan. so harus berhenti kejap. kadang2 macam nak terlelap pon ye. energy masa tengahari pon sangat kurang. tuh jer lah yang negatif.

part positif , boleh balik ikut suka. tak perlu bimbang nak tersekat kat jalan raya. kalau i stay kat umah my sis, i tkae over lah masak memasak nih. kesian lah dia nak masak or gi param balik kerja. bukan tuh jer, kalau stay sana, i bleh masak, gi hambik haziq sekolah agama lepas tuh rush untuk gi buat walking.

ye saya masih buat walking di bulan ramadhan. kalau dekat kawasan jajahan agak janggal jugak rasa nak beriadah bulan puasa. so, apa lagik, zass ke TTDI, beriadah kat taman lembah kiara. ada jer orang islam…

SHAPE night run @ Putrajaya

Image
I start to run. A slow run. Its only a fun run at the moment. Started with Standard Charted KL marathon (no pixs- my memory card corrupted).
I missed a few running events due health condition.
SHAPE night run was so goodddddddd! Quite a number of sponsors!
14 July 2012.
Next will be my Penang Bridge International Marathon. Giller! No, I'm not register for the full marathon or even half marathon. It just a 10Km. :p
There are 2 more running events before penang. But it still pending.
For the year 2012 closing, I registered for the 12 hours walk event. My target is at least 30KM to qualified for medal (which is 28KM).

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom makan : Teh Tarik Place

Image
Terasa nak makan mee goreng mamak. Orang cakap kat sini best. Yes. That mee goreng mamak tasted good. Tapi I want another version of mee goreng mamak. :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

All about makan

Image
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Nasi lemak!

Image
Boleh lagi nak makan nasi lemak ni sebelum puasa. Lokasi kat medan selesa depan stadium dekat HKL. *eh ada lagi ke stadium tuh.dulu pernah lawan main netball kat situ*


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom makan: MUKHA, TTDI

Image
aktiviti makan yang dah terlepas hampir sebulan. dok dalam draft terlupa nak publish. kalau dulu sebut saja TTDI nih,memang macam kampung halaman lah kan. memang dari kecik dah kat sini. walaupon bukan dok sini dari kecik, tapi selalu jer datang umah my aunty kan. eh, nih cerita makan bukan sejarah. hehe
okeh, ada satu tempat makan baru kat TTDI nih. eh ada a few sebenarnya. so let's start dengan MUKHA. sebelum citer kesah makanananya, aku nak cakap, aku memang suka kedai nih. suasana kat kedai nih pon memang best lah, kene jer ngan citarasa aku. pizza. sorri, semua makanan pon dah lupa nama sebab dah sebulan lebih kot terperap dalam draft kan. pizza nih memang just nice untuk seorang makan. filling nya memang sedap dan padat, tambah pulak dengan cheese yang memang menutupi kesemua bahagian pizza itu. so sila buat andaian sendiri sebelum makan. aku dah rasa, aku suka. sphagetti olio. di tambah dengan cili flakes memang menjadikan sphagetti ini agak pedas. memang sesuai dengan cit…

Catatan Perjalanan : KUL-CGK-BDO-CGK-KUL - the hotel

Image
jom sambung citer bandung-jakarta lagi. okey kali nih aku nak erita khas pasal hotel sahaja. kalau sesapa yang mempunyai bajet hotel yang sama dengan aku boleh lah buat rujukan kalau nak pergi. aku nih, takde lah duduk hotel yang berbintang lima. tapi taknak lah jugak hotel yang tak selesai. kalau dibawah satu juta rupiah semalam tuh okey lah kan.
Hotel Abadi Asri. (BANDUNG) hotel nih terletak di Jalan Dr Setiabudi. kenapa aku pilih hotel nih, sebab dekat dengan universiti. dan tak jauh jugak dari rumah mode dan beberapa outlet di setiabudi. agak jauh sikit dari dago, simpang riau cihampelas, pasar baru dan sebagainya. tapi kalau takde booking pengangkutan, angkutan memang senang dapat jer. hotel nih, lebih kurang RM125 satu malam. kebersihan ok. sarapan walaupon kita boleh pilih satu menu sahaja (nih standard kat hotel-hotel kat sini) tapi makanan agak memuaskan. Hotel Isola (Isola Resort) (BANDUNG)
Hotel nih terletak di dalam kawasan Universitas Pendidikan Indonesia, Bandung.
ha…

Le Meridien Latest Recipe -Redefining Traditional Malay Cuisine

Image
Selamat Menyambut Ramadhan. bila nak menjelang bulan ramadhan, dah tentu kita pon mula lah mencari-cari tempat yang sesuai untuk sesekali berbuka puasa bersama keluarga atau kawan-kawan kan. di bulan yang mulia kan elok mengeratkan silaturahim :) jom berbuka puasa kat hotel plak. kat Le Meridien Hotel. nak rasa air tangan Chef Zubir? siapa Chef Zubir? tak perlu kot kenal kan. sebab dah sah-sah semua pon kenal kan. lebih2 lagik yang tak miss tengok Masterchef.  sebelum bercerita, meh nak tunjuk muka penulis blog nih ngan Chef Zubir. hehe. kalau selalu kita dengar chef Zubir dok ajar kelas masak, dok komen orang masak, kali nih, meh kita rasa masakan Chef Zubir plak :)

Buffet Ramadhan di Le Meridian bermula 23 Julai - 17 August 2012.  Bermula jam 6.30- 10.30pm setiap hari.
ISNIN-JUMAAT, 6.30-10.30pm.
RM128 (adult) RM64 (child)

ISNIN-KHAMIS, 9.00pm onwards
RM88 (adult) RM44 (child)

SABTU + AHAD, 6.30- 10.30pm
RM118 (adult) RM59 (child)

*Complimentary Parking on Fridays, Saturdays and …

Catatan Perjalanan : KUL-CGK-BDO-CGK-KUL - the food

Image
hai semua. ok jom kita cerita pasal makan pulak. tak sah lah kan kalau tak cerita pasal makan. nih pon maa  yang sempat jer. tuh pon SEDERHANA tak sempat pergi. makanan padang, sunda pun tak sempat singgah. nih yang enjoy nih pergi dengan gang macam nih. semua pon kita boleh makan. bukan apa, kita kalau travel tak boleh ikut kepala kita sorang jer, tak bleh ikut tekak kita jer. sebab tuh aku kata trip aku ke INDIA dulu SANGAT BEST. bayangkan, dari aku knal sorang jer, terus dah jadik 12 orang yang boleh toleransi. SUPERB! eh melalut plak. haha nih adala makanan kat food court manggaa dua tuh. sebelum fly dah makan McD, tuh kira breakfast. masa nih pon dah petang, memang harus lah makan dulu sebelum teruskan perjalanan ke bandong kan. masa dalam perjalanan ke bandong singgah jugak lah RnR. tapi penat ngantuk segala. takde masa nak ambik gambar makanan ye.
breakfast kat hotel. not so bad sebab ada beberapa pilihan lah. pilih lah mana satu yang berkenan. ada roti dengan omelette, chick…