Posts

Showing posts from February, 2012

catatan perjalanan: DELHI- AGRA-KASHMIR

Image
Hallu. okeh meh nak stori mori kesah aku gi INDIA baru nih. seminggu jer kat sana. kalau tanya aku kenapa INDIA. sebab aku nak tengok TAJ MAHAL dan nak experience SALJI *hahah, jakun bunyinyakan.* tapi ramai lah gak yang macam, "eee kenapa india?" well, pergi dan alami sendiri lah. hahah.




seriously, aku kenal sorang jer dari 14 orang dalam group nih. bila dengan 14 orang tuh cuak gak. kumpulan besar tuh. dah lah tak kenal. bayangkan kalau dengan kawan2 yang kita dah kenal pon 5 6 orang tuh dah kira besar dan banyak karenahnya. tapi, berjalan dengan orang2 yang memang selalu berjalan nih lain pengalaman nya. memang best lah group nih. happening! paling best, dapat tambah kawan.


hari pertama. (13 Februari 2012)


flight kitorang jam 9.50 waktu Malaysia. so memang awal lah kene ada kat sana kan. *owh ya, patutnya aku mendaftar masuk Uni hari nih. hish apa punya student nih ;P* Penerbangan mengambil masa 5 jam 20 minit. flight baru, so takde hal lah kan. cuma ada hal dengan makcik i…

the journey started :)

Image
saya dah jadik student semula dah :) . wish me luck yer













saya demam

Image
(google image)
saya demam, jadi saya tidak dapat nak bercerita tentang perjalanan saya harituh. tunggu ye.


Catatan perjalanan : Pengalaman di India

Image
Haritu aku gi india seminggu. Lambat sgt nak pilih gambar unt buat entri. So mai lah aku share pengalaman dulu. Masa kawan ajak gi india nih.aku tak pikir pjg pon terus jer book tiket. Dlm kepala nk tgk TAJ MAHAL salah satu dr 7 wonders kat dunia nih kan, serta nak pengalaman main salji *ai kan org kampong mana penah main salji nih hehe*
Kumpulan kitorang agak besar.14 orang! Bayangkan aku hanya kenal sorang jer. Kalau pergi dengan kawan2 yang kita kenal dlm 5 6 orang pon kdg2 haru biru kan. Ini kan pulak yang tak kenal dan sgt ramai. Owh tidak rupanya. Group nih mmg best. tu yg best kalau g dgn org2 yang selalu berjalan nih. Again...korang memang the best n happening.
Keadaan di India adalah sgt daif. Jauh lah nak bandingkan kedaifan di indonesia. *kotor jugak* kalau tgk org kencing tepi jalan tuh adalah perkara biasa. Hmm nasib baik aku tak berpengalaman melihat keadaan yang lebih keji kan :p. Tetapi pemandangan di kashmir adalah sgt berbeza.
Bila cakap pasal cuaca. Memang sekarang …

Money money money!

Image
*sekadar gambar hiasan :P*

semoga di hari jumaat ini, kita dimurahkan rezki yang melimpah ruah. amin.


Scones

Image
buttery scones at Ben's KLCC. too much butter. easily gets dry. hmm.


original english scones. from DOME. i prefer this one. :)


heppi birthday... my sister..

Image
hapdet sahaja entri tahun-tahun lepas......


______________________________________________________


today...15 february...is my sister's birthday...


wishing her a very heppi birthday..


happy birthday to AZIRA


semoga tercapai segala impian... dipanjangkan umur..dan dimurahkan rezeki...
sori lah gambar lama... tak bleh letak gambar merapu..kang kene saman :P ... oh ya..tuh gambar haziq masa kuit miut dulu... :D











Pop corn lagi

Image
senyum lebar. dapat popcorn lagi. kali nih royale popcorn. jimat bajet. hehe. letak dalam tin tuh cuma rm29.90 sahaja.
aku skang dah tak suka pop corn. so, memang tak berebut lah pop ccorn tuh. cuma ambik rasa gitu jer lah.
caramel popcorn.


ksik nampak jelas sket. kalau garrett aku suka yang caramel crispy with macadamia. so, main ambik macadamia jer lah. rasa ok jugak lah not bad. kala dah caramel nya tersalut macam tuh memang lah sedap .. kann. :)


Breakfast: bangi kopitiam -

Image
Breakfast everyone? Kalau lepas morning walk mesti aku makan xtra.konon dah membakar more calories. I wanted to have black coffee.tapi tersilap tgk menu.

aku dan lagu : Menyesal - Ressa Herlambang

Image
semula ku tak yakin
kau lakukan ini padaku
meski di hati merasa
kau berubah saat kau mengenal dia

reff:
bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
mengapa harus dia yang merebut dirimu

bila aku tak baik untukmu
dan bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela

* terkadang ku menyesal
mengapa ku kenalkan dia padamu

repeat reff [2x]
repeat *

Jom makan : noodle station

Image
kesah makan-makan. lama dah nih, dok tersimpan dlm draft. first time try kat noodle station nih. yang nih kat Giant Kota Damansara. not bad lah jugak tau. kene repeat lah kot sebab ada mende yang nak di try. kalau dah gi lunch ngan partner in crime bagi category makan nih, memang meriah lah meja ye. owh ya, mi yang digunakan agak lain. spring noodle kot dorang panggil. dan tambah2 pulak aku dah mula makan mi skang kan *not good*



curry mee- serious menepati citarasa aku. sebab rasa nya lain dari mi kari yang biasa tuh. biasa kan raa sangat berlemak tuh kan. tapi yang nih ada rasa-rasa masam sket. pedas-pedas masam macam tuh. best lah.
noodle soup ngan wantan soup kot - there u go. kata diet kan. nothing much to say lah kan kalau soup nih. but i love the clear soup. agak tasty jugak.




fries- selalu nampak sedap. dan memang sedap bila dimakan. lepas tuh menyesal sebab itu adalah penyumbang utama kepada kegemukkan *boleh tak jangan sebut pasal gemuk bila cerita pasal makan*


bun and butter - *i…