Posts

Showing posts from November, 2010

GIRLS IN MY CIRCLE

Image
aku dapat dr email... so.. just nak share ngan korang... :D








When I was little,
I used to believe in the concept of one best friend,
And then I started to become a woman.
And then I found out that if you allow your heart to open up,
God would show you the best in many friends

One friend is needed when you're going through things with your man.
Another friend is needed when you're going through things with your mom.
Another will sit beside you in the bleachers as you delight in your children and their activities.
Another when you want to shop, share, heal, hurt, joke, or just be.
One friend will say, 'Let's cry together,'
Another , 'Let's fight together,'
Another , 'Let's walk away together.'


One friend will meet your spiritual need,
Another your shoe fetish,

Another your love for movies,
Another will be with you in your season of confusion,
Another will be your clarifier,
Another the wind beneath your wings.

But whatever their assignment in your life,
On whateve…

A-W-A-Y

Image
salam hari isnin... errr... tetiba gambar jersey away germany kan.. dah lah cilok dari google... hmmm... ikut perancangan.. aku memang away skang nih... dok buat entri auto-publish jer... heheh..alangkan kalau tak away pun auto publish kan..... kejap jer pun.... so.. selamat bekerja... selamat bercuti... selamat semuanya...insya allah...

HOT PERFUME Aromatheraphy Cones

Image
iklan sket ....

ok... skang... HOT PERFUME keluarkan satu lagik product baru.... iaitu.... AROMATHERAPHY CONES....

ada 30 cones dalam satu pack...... nih..kalau korang nak buat car fragrance ker.. just letak jer dlm kereta... atau... bleh letak lemari ker.... atau...korang bleh bakar untuk haruman semerbak kat dlm umah..... series... memang wangi........

antara wangian yang ada......


HARGA NYA ADALAH RM7
ENGLISH ROSE



VANILLA



LAVENDER



POMELO



GREEN TEA



LEMON



WHITE GOLD



kepada sesiapa yang berminat... boleh lah emelkan pesanan kepada :
mayangkelapa@yahoo.com
atau SMS kan ke:
012-3537515 (SMS)
pick up point :
Stesen Petronas TTDI
Stesen Petronas KOTA DAMANSARA
Stesen Petronas SETIAWANGSA
Stesen Petronas WANGSA MELAWATI
Stesen Petronas TMN MELATI
Stesen Petronas RAWANG
Stesen Petronas BUKIT BERUNTUNG
Stesen Petronas BUKIT JELUTONG (lps Tol)
QB Cheras

mimpi ku.....mimpi ku jua...

Image
malas nak merepek... layan gambar jer boleh.... hehehehe.... lawaaaaaaa nya..... errr... nih lah M5 nya.... cukup lah kalau dapat sebijik kat aku..... CUKUPLAH katanya kan... heheheeheh...... kalau dapat sebijik... memang aku belajar pasal kereta dan enjin dengan bersungguh sungguh... hehehehe














hmmm mas akat germany dolu pun takde lah dapat sewenang-wenang nya naik beemer kan... kalau mercedes tuh.... dorang buat taxi jer... aku dok bayangkan... taxi beemer... hehehehe... huhhh.... ntah lah... chenta ku pada beemer... memang sejati dan unggul... hahaha... walaupun... tatau lah tahun bila nya nak pakai... hehehehehe.....
layan kan jer lah labu,.... orang kalau mengidam sgt... tapi tak dapat camnih lah.... dapat tgk gambar pun ajdik lah... errr... nnt ada orang yang tersa plak kan... hehehehe.... tettttt..

caramel

Image
caramel owhh caramel.... kalau dolu... lamaaaaaaaa dolu... aku pernah jugak belajar buat caramel nih.... resepi yang sungguh simple... panaskan gula untuk dijadikkan caramel nya.... 4 biji telur... satu tin condensed milk... satu tin air ...hahh..sesimple tuh jer....



tapi makin lama... makin banyak resepi untuk buat caramel nih... dah diinovasikan lah kan... untuk rasa yang pelbagai jugak.... rupanya.... skang bukan itu jer.... malas ada yang bleh dipanggil instant... heheheh....tak caya... jom tengok....

tengok nih... kotak nih.... kotak caramel magik... hehehe... owh ya.. dlm kota nih... ada dua paket2 caramel... regenya... 13RM kot kalau tak silap......

ada mix castard... dan jugak caramel... ada sua set lah... so bleh buat dua kali.. atau dua adunan... hehehe..... sungguh senang tau.....

kalau dah beli tuh... beli jugal susu ... susu apa erk org panggil... sus UHT kot... alah... dutch lady ke...marigold ker.. apa2 lah... yang satu liter tuh.... kemudian campur kan dengan custard mix…

jom race...

Image
sebuah kereta GT..... kaler hitam.... errr... ada doremon terlentang plak kat tepinya.....hmmmm nampak sangat lah kereta nih terletak di dalam bilik kan.....nih adalah kereta HAZIQ yang ntah ke berapa puloh... adoiiii nak sampai umor 10 tahun mau seratus kot.......
pandangan sisi plak..... owhhh...dia dah jaga sket lah kereta kotrol dia kali nih... mau taknya.. kalau tak... jangka hayat sebarang kereta kontrolnya.... adalah seminggu...... tapi sebab abahnya dah sound... kalau rosak.... abahnya tak beli dah.......
larangan itu agak berbaloi lah... so... dalam seminggu dua dulu... tak berani lah bawak keluar sgt... tapi ... skang dah tak heran.... bawak jugak main lenjan kat luor.... tapi dia jaga lah jugak kan... hehehehkalau tak sure dah tak nampak rupa....

errrr.... ada satu lagik.... hihhh... beli lagik ...... sbb jaga ngan baik... dapat bonus satu lagik kereta

ken main tuan kaki yang ternampak tuh seronok.... kalau charge satu.... bleh main satu lagik... kalau tak... dolu... charg…

P-O-L-I-G-A-M-I

baca elok2 takut tuh... POLIGAMI ye... bukan ORIGAMI... owh ya... nih bukan lah kesah aku nak berpoligami... tidakk... walaupun dalam agama membenarkan... poligami nih... tapi aku sebagai seorang perempuan... hmmm... i have my own thought... my own view... my own say... pasal poligami... well well well.. i rather not go there.... hehehe... kawin pun belum... tetiba nak cakap pasal poligami kan... errkkk.. camner kalau terkawin... yang dipoligami kan... oppss.... bukan itu yang aku nak cerita sebenarnya.....



aku nih nak share stori... pasal poligami nih... ada dua kesah nih.... saja lah nak share jer... kadang2 ..aku rasa... aku tak boleh nak pikir.. macamana kesanggupan wanita yang mengalami situasi ini dengan redha.... nih kes yang redha lah ye... yang laki nya main kawin kat siam... kawin jugak walau tak redha... aku agak2 paham lah kan.... kalau yang lelaki... hmmm perlu ke tanya pendapat lelaki nih.. hehehehe



ok... ada dua kawan baik aku yang mengamalkan poligami... dah tentu lah ka…

jom makan : SAMSARAA....

Image
korang mesti pernah tengok kan gambar mamat kat bawah nih.... mesti tau kan.. sapa... yesssss... Harith Iskander.... dia dan sudah ada tempat makan.... errr...kedai makan... errr... restoren... err... cafe.....


okeh.... mau tgk kat mana.... nih alamatnya.....


Samsaraa restourant11, Jalan Sri Hartamas 7 (Old Hartamas), Taman Sri Hartamas, Kuala Lumpur


03-62015907



kalau agak confuse kat mana... ehemmm dekat dengan petronas Hartamas..... ok.. kalau dari bukit kiara equestrian ke... dr pusat sains ke....sila jgn ambik fly over... tapi ambik ke arah traffic lite... yang hampir dengan sekolah men hartamas tuh... kat traffic lite... amhik kanan... dan ada traffic lite lagik... ke kanan... jln terus... before petronas... masuk simpang kiri... ada lah kedai tuh kat situ...
kalau ambik set nih.... memang tak nyesal.... betul..... ini kalau tatau ak makan apa lah....jom...jom kita lihat apa yang adaaaaaaaaa......


Grilled Lemon Fish.... penggemar ikan .... sila jangan lupa untuk order nih.... aku ta…

2010 sudah dipenghujung

Image
ehhh dah ujung tahun pon erk... hahaha buat buat terkejut.... bila dah ujung thn cenggini kan... mesti banyak mende dlm kepala.....

1- SHOPPING - aku pun tatau kenapa bila ujung thn jer terpikir nak shopping... padahal.. memang shopping jer pong... sepanjang thn ..hehehe... sale pun..kalau kat mesia nih... memang bleh dikatakan sepanjang thn gak... new year.. cny.. mid year... raya itu ini... hmmm sepanjang thn lah.... err.. tapi ujung thn .. sbb dah nak thn baru... nak jugak baju baru di thn baru kan..hehehe

2- HOLIDAY -dah penat kerje sepanjang thn... so.. nak lah rehat2 kan... so mesti pikir nak gi holiday... ajat hati nak jer gi SPORE kalau ada duit terpijak ke... haper ke.. bukan per... gi spore.. tak yah banyak plan... sap sap jer blh gi... TAPI... takde plak bajet nya... so.. no SPORE lah ujung thn nih....sesapa yang utang aku sila bayar...

3-MANJADIRI - diri yang dah penat sepanjang thn... nak memanjakan diri.. hehhehe....

4- AZAM - hahaha,.,... kalau yang nama mohd azam ke.. aza…

is-nin-is-monday

Image
salam pagi isnin yang ceria... hahaha...ceria sungguh pagi isnin nih.... ye lah kannn... apa apa lah labu..... mcm biasa nak share few pix kat korang

dapat sms... hmm macam2 cara nak tipu... ayah aku lah konon nak credit mexis ok.. MEXIS... kalau nak tipu pun... biar lah cerdik sket... kalau ayah aku masih hidup pun ayah aku tak bongok dan sengkek macam ko lah..
my sinfulicious iced chocolate from Secret recipe....
cheesy fries... ntah nama lupa.... nih lah kekdah..kalau dtg tamau makan... nak lepak2 minum jer... mula lah makan merapu... tapi... denra nama macam best jer... padahal... tak best....biasa jer...
meehoon goreng for breakfast.... biasalah..kalau ada ramai2 nak breakfast kat umah... memang rajin akak memasak ...hehehe
sup tulang... aku masak sendirik... wahhh macam tak caya jer.. heheh... rezki qurban... aku memang suka daging qurban nih... daging fresh giler... alhamdulillah tahun nih rezki dapat daging qurban.... nih from my sis punya portion.... yang aku punya portion ka…

aku dan lagu : HOLD MY HAND -maher zain

di hari baik... bulan baik nih... dengan masih lagik mood maher zain tuh... kita layan pulak lagu nih... :D

selamat hari jumaat.... dan selamat berhujung minggu....






I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold My Hand
There are many ways to do it right
Hold My Hand
Turn around and see what we have left behind
Hold My Hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all…

celupar ke... tak lah...

lepas citer bizi bodi aku tuh..... hmmm meh nak cerita satu lagik... kesah mulut aku nih... hehehe... aku nih... biasa.. memang cakap lepas jer... so.. kadang2 nak elak 'kelepasan' tuh.... baik lah aku diam... senyap... ala2 sombong kan... hehehe.....

owhhh cerita nih... ada jugak kesah 5 SERIES ye... hehehe... tuh lah.. tgk lah.. aku punya lah MINAT dengan Bavaria Motor Works nih kan.... yeahhh beemer.... hehehehe.....

ok.. alkesah...adalah sorang kwan skolah rendah kat kampung dolu... call... kebetulan dia kat Kl... so.. ajak gi lepak2... borak... hmmm knowing me.. yang dulu ada orang memerhati jer pergerakkan... dan ..malas nak wujudkan situasi 'argument'...kadang2 aku manjang jer ada hal lah.. bizi lah... untuk mengelak keluar jumpa kawan2 kan... kalau takk.. hhh... well well welll.. ia dah berlalu... skang takde orang nak memerhati lagik ye... :P...

so bla ..bla..bla... kawan aku dok merepek gak.. susah nak jumpa bla bla... bla... ntah camner mulut aku nih dok cakap…

labaik allahuma labaik

Image
lambaian kaabah ...."labaik allahuma labaik, labaik la sharika laka labaik, Innal hamda wann’imat laka wal mulk, la sharika lak"

Selamat Hari Raya AidilAdha... Selamat Hari Raya Qurban...

Rasa rindu pada baitullah.....Ya Allah... berilah rezki untuk aku menjadi tetamu-MU lagi... mungkintetamu yang lebih besar....

Alhamdulillah tahun ini... 3 rakan baik menunaikan fardhu haji... dan beberapa lagi rakan lama... rakan sepejabat..dan umat ISLAM yang lain juga... semoga dipermudahkan segala urusan disana... dan mendapat haji yang mabrur...

ya Allah... beri lah aku rezki untuk menunaikan fardhu haji ...suatu hari nanti... di masa aku masih sihat untuk melakukan ibadat ini... rukun islam yang ke 5.... Insya Allah.....