Posts

Showing posts from January, 2009

d.i.a.m.o.n.d.r.i.n.g-bon jovi

enjoy the song...





makan

Image
this time... takde sessi makan2 sgt... just nak share this with u allll
ini ikan bakar... tenpat yang sempoi lah..... ada ikan...udang..sotong sumer lah..... aku dok makan ikan jer....bestttt.... skang takde participant kat sini...cuti kan.... so susah sket lah nak g carik makan....since tempat nih amat lah jauh..... ada lah satu kedai yang sering jadik tumpuan semu kat sini......
sotonya...aku suka...sebb guna clear sup.... healthy kan..hehehehe korang dapat ke teka apa nih....rojak... actually this comes with mee kuning... tapi aku tak suka mee kuning tuh...so aku order without mee kuning tuh.... dah lah dorang tak paham.... dorang sumer dah dpt makann yang dorang pesan... aku jer tak dapat... tup2 org yang buat rojak tuh sendirik datang tanya..hahahaha....pelik ke..
hah ini lah kedai tuh.... kak tini nama nya.... aku rasa food dia ok kot... sebab kat area tuh ada lah jugak 3 4 kedai lain.. tapi kedai nih jer yang penuh sesak.....
my last day kat sini... malas lah nak kuor g bfast.... …

l.o.k.a.n.d.a.n.k.e.l.a.p.a.b.a.k.a.r

Image
korang tau tak...on the way nak g opis aku kat sabah nih... ada orang jual lokan n kelapa bakar tau....so tiap ari gi...dan balik...lalu kat situ.... aku mesti lah sebut..sampai my opismate cakap...'u nih macam mengidam'.... bleh....
nih lah lokan nya.... akhirnya...semalam..aku singgah jugak kat sini....dorang jual antara 5-10rm..untuk yang mentah...yang dorang bakar.... rm7-12.... close up sket.... nih lah rupa yang dah dibakar.... dorang letak rempah sket...macm rasa sate tuh....mesti letak lengkuas serai bagai lah kot...
ini rupa lepas aku makan...heheheh..dorang taknak.... aku nih kalau yang speceis gini....oyster ke... mussel ker... aku memang suka...mentah pun aku bleh makan....
tadaaaaaa.... ini lah kelapa nakar...aku penah lah tengok lam tv...so nak gak rasa...
nih lah rupa yang dorang serve...bukan ngan kulit hitam legam tuh yer.......
emmm tapi aku tak suka lah....tak memenuhi selera aku.... korang tau... aku bau n rasa mcm minyak kelapa.... ntah lah... dolu2..nenek aku…

h.o.s.t.e.l.@.t.u.a.r.a.n

Image
jom korang...aku nak share sket bilik hostel aku..... baru lagik nih..... so this is my pest time sampai...masa dorang dok kalut2 gi tgk tapak... tgk plan cabling bagai...aku tak g pun... sicne aku dah tak terlibat secara langsung lagik dah ...most of my part bila bangunan nih dah siap..... korang tau tak... nih kan cuti.... nan ado org ye... tinggal aku dan kawam seopis jer kat sini...err...
ini kira bilik VIP lah ye... kalau korang dtg biasa2 untuk berkursus... kurang sket lah biliknya... kurang sket jer.... tapi masih bagus tau.... siap ada pc dlm bilik.....so... korang tgk lah... kitorang support IT nih sampai ke bilik hostel tau....heheh...
bilik air... kaca.....
kat luar bilik aku ada lake..... nnt aku hapdet kan lagik.... tapi kawasan masih baru.... poko2 pun belum berapa nak ada lah....























b.l.o.g.g.i.n.g.t.o.u.n.b.l.o.c.k

Image
i really have no idea what this book all about... just googling for some rough idea for my own self.... thinking of having one .... if u guys interested... this site may give some overview of this... then u can have the book for your own.... just check this out: http://ezinearticles.com/?Blogging-to-Unblock-Writing-Creativity&id=1808722 http://www.facebook.com/note.php?note_id=40867182528&ref=mf http://kakisakat.blogspot.com/2008/10/chedetcom-blogging-to-unblock.html







777 sudoku

Image
msa tgk no plight tuh aku dah agak... ini mesti joining flight....MH68... to taipe...dah baper kali gak aku g KK ngan joining flight nih.... tapi before nih... flight biasa boeng 737 tuh jer....tapi kali nih... boeng 777.... kapal besar... aku suka.... jarang aku naik kapal besar gini....kecuali g obersea dolu2 jer.... (errr..tapi dolu dok kat biz class... best..heheeheh...) actually korang...aku dah siap print sudoku... nak buat lam flight..... tapi dah naik kapal besar...dah ada kemudahan nih.....dah tuh kat games ada lak sudoku....heheheh..baik aku main kat sini jr...
tada.... in-flight sudoku.... lagik best main kat sini... sebb kalau tersilap bleh detect..heheeheh

tak perlukan eraser.... hehehe... so..aku simpan jer my printed sudoku..pencil n eraser...hehehehe...
aku sungguh terleka dengan sudoku ini ye... sampai stewerdess yang dok nak bagik food tuh pun dok tanya aku berkali2... sebab aku tak perasan...heheh sori miss.....
tuh dah nak penuh ...heheheh...tapi tak sempat nak abiskan …

wifi@klia

Image
kadang2 aku malas nak hangkut laptop aku kalau out station.... tapi sebb skang dah ada broadband... so... bleh jugak aku buat entri ke.... baca blog korang ke... apa2 jer lah kan.... tapi sebb kat klia dah ada wifi nih..(dah lama ada pun... )nih pest time aku guna.... sebab ...biasanya aku guna broadband sendirik....
tapi semalam.... macam tak baper ok jer... intermittent....
semalam... aku dok baca blog korang jer.... apa taknya.... aku kan bizi giller weekend baru nih.... actually aku bizi pun... gi jugak nyinggah.... cuma semalam... sempat lah aku tinggal jejak mana yang patut kan....heheehhe...
actually aku ada trip ke kk nih.... official trip.... tapi ini time...aku tak dok kat town kk... branch opis aku nih dah ada kawasan baru.... so aku dok hostel jer.... kat tuaran...jauh lah jugak dari town... bout 25km... takde lah jauh kan... tapi kalau dok kat town tuh...turun hotel.....terus town ..heheheheh








virusvirusvirus

Image
korang...files aku tuh memang dah takleh recover.... adoiyai..... nasib baik lah paper yang tak up-to-date tuh ada lagik lam pc.... aku bukan lah kata antivirus kat pc aku tuh bagus...so far... tapi so far files aku selamat lah ye....aku terus jer seb baik aku tak sempat transfer files ke lappy...so selamat lah.... tapi aku uninstallkan jugakantivirus lam lappy tuh...... tapi sebb nak rush ke klia semalam... tak sempat nak instal...hehehe... tak selamat nih.... kalau korang nampak kat gambar tuh.... hah... abis effected files deleted..... moral: jgn install jer antivirus... tapi kene hapdet jugak.... cam blog ler...hehehe... actually ada something tak kene ngan antivirus lam lappy tuh... tak properly updated....







awards.... thanks guys...

Image
award nih dari both of them... Ayu the sun dan diana-k ...aku memang tak sempat nak tempek... tapi since dah dua nih... aku tempek kan sekali....thanks guys....

lps tempek nih... aku kene bagik kat 10 people i love or friends i never want to lose..... tapi sayang i have more than 10 of them..... so... caamno...??? dan kebayankkan korang pun dah dpt mende nih.... so even this is for all of u.... tapi tak perlu lah tempek kat blog korang ye...hehehe




adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

thumb drive aku kene virus...... kesahnya... aku download dokumen dari my sis lappy.... files corrupted...adoiiiiiii...... the documents.... papers.... dan termasuk lah beberapa tag yang dah aku siapkan untuk di publish..... ada dua tag dari Umimia dan mimie yang termasuk dlm thumbdrive tuh.... corrupted jugak.... so korang... kalau files tersebut dapat aku recover sok.... aku publish lah ye... kalau tidak.... aku mintak mahap lah ye.... nnt korang tag lain kat aku lah ye...hehehe... mahap..mahap..mahap.... dlm lappy aku nih... bukan takde antivirus.... tapi antivirus tersebut bukanlah my fave...dan nampaknya tak dapt nak recover my files.... tension weii......


p.a.t.a.h.k.a.k.i

Image
korang...most of my time skang kat umah my sis jer tau... reason....takde car... actually lps xcident ritu... dah takde car bout 2 months...then ada car semula.... then atas few reason..i let my car go....
dok usha2 nak beli kereta... tapi masih tak dapat jugak.... byk betul lah halangan nya... it's not easy nak beli 2nd hand car nih ye...ghupa2nya.....aku dok usha car nih la......semalam test drive lah kejap...kat area2 situ jer... wahh macam tak sabar jer nak beli nih..... memang cun giller aku tgk car nih.... kalau korang tau.. kesah 'kereta dan aku' ... then u will understand kenapa aku ambik kereta jenis cenggini......nanti lah aku akan buat entri pasal tuh...nanti bila aku dapat kereta nih ke tangan aku...hehehehe...bila lah tuh agaknya.... dulu bila aku nak kereta gini ...someone check for me the condition.... and he recommend .....lagik lah aku menggila nak car nih... tuh ada org cek lagik... pun say the same thing.....

kat dlm pun masih original ye....

ini pandangan…

c.h.i.c.k.e.n.r.i.c.e.s.h.o.p

Image
saturday... i was plan to have nasi daun pisang...dah lama korang aku tak makan... but since my stomach not so gud... makan merapu a day before tuh agaknya... and my fren also dont wanna take spicy food... and finally we decided to stop here....
chicken rice shop.....dah lama tak makan sini.... ada CNY set.. tapi i'm not take the offer.... i just had a glance ..and ordered something else.... aku sukaa chicken rice kat sini....we orderd single set ... for my fren....and i take the oyster sauce beancurd for me....but i want the chicken too.... :-( initially i just wanna ordered a quater steam chicken... but the girl said .. better i take chicken with rice and it's cheap.... riceeeee.....?????? so my fren... u have to finish my other half ...ok....

mana tak nya... kata aku tak nak makan nasi kan... i dont really follow my diet plan lah lately.... i'm worried.... but sunday... i start it again... at least i can have 3 days...before i break the rules again... kata aku will be away…

bolog

Image
cuti panjang nih... mesti ramai yang takde masa nak dok surfing..blogging bagai kan... aku memang tak leh lari dari lappy ni.... byk bende yang aku kene siap kan.... kerja2 rasmi lah.... dorang nak suh submit rabu nih.... so pulun lah aku time cuti CNY nih... tapi aku tak kesah lah....
wednesday afternoon... i will be away until saturday on official trip.... tapi korang singgah lah kat sini.... akak ku siapkan autopublish entri...dan update jugak bila ada masa..... budak kiut kat bawah tuh kalau korang yang tak kenal...itu lah haziq..... skang ddahh senang nak ambik gambar dia.... dia selalu tgk gambar dia kat blog nih.... kalau ambik gambar dia jer... dia mesti cakap... 'along..masuk bolog' ..hahahah..bolog ko... (kalau org trg cakap bolog nih..macam crowded kot... berserabut...)... bila kitorang gelak2...dia cakap...'masuk lap top'..... tuh gambar haziq yang behave dlm kereta.... sibuk lah dia... 'nak pakai cid bet'....
tapi jgn lah terpedaya kan...... tahan lah …

lari...lari...kita...lari..

Image
arini aku nak intro kat korang satu tempat riadah... mana bleh asyik makan jer kan....aku memang selalu lah kat sini... normally kalau friday petang memang ada lah... yang lain tuh tengok keadaan.... dulu masa aku stay kat ttdi... almost everyday lah aku kat sini....
nama taman nih... kalau tak silap aku... lembah kiara kot...lokasi kat TTDI... (sori..aku takleh plak nak recall nama )..
skang kadang2 banyak betul monyet kat sini..... kalau sensorang jadik takut jugak.... tapi selalu kat sini memang sentiasa ramai orang....



suspension bridge pun ada gak....nampak mcm jauh jer kan.. dekat je tuh.....
steps....


kalau korang tak larat nak redah naik bukit sumere tuh.... bleh walk/jog kat bawah nih jer....

macm2 aktiviti selalu ada kat sini.... macam kering kontang plak ...selalunya... ramai bebudak main tangkap anak ikan kat sini.....


taman rekreasi lembah kiara (sori kalau nama silap)...nih memang seronok kalau dapat bawak famili sumer kat sini.... pagi ahad ada buat aerobik kalau tak sila…

food review :YTF Chee Cheong Fun

Image
kesah yong tau foo aku blom abis lagi.... so ini lah YTF kat Uptown hawker kat DU tuh... tadik seb baik sampai tuh tak beratur.....kat sini satu lagik yang aku suker... stuffed chee choeng fun tu.... marveless banyak pilihan korang..... rambang mata lah nak pilih... silap2... penuh sendat satu pinggan.... kitorang tadik makan 5 orang....

arinih tak ambik sup.... sos dia best sangatttttt....
rasa nya masa pilih2 tuh...takde lah banyak sangat... hah da siap potong letak kuah sumer.... hah tengok korang...2 pinggan penuh... nasib baik makan 5 orang....

dorang sumer minum teh limau....aku jer minum apple asam boi... tapi aku rasa apple asam boi tadi tak best plak... tak terasa plak asam boi nya....

ni side order..heeheh.... kuew tiaw goreng.... pun marvelesss...
kalau weekend nih takde idea nk makan katner... jom lah lepak kat uptown damansara nih.....heppi holiday...long weekend nih.... heppi chinese new year kepada semua yang menyambut CNY.... yang memandu ke kampung... hati-hati dijalan r…