Posts

Showing posts from July, 2009

zoe.... is flying soon....

Image
korang ingat tak kawan aku zoe... dah banyak entri yang jelas pasal dia lam blog aku kan..hehehe... kan aku ada cakap zoe nak g US.... sanbung belajar kan... so... she is leaving us really soon.... raya kat US lah ko .... ko nak aku poskan ke kueh2 raya nya...hehehehe...



haritu.... dok YM ngan zoe... dia plan nak g tgk harry potter.... with some other frens jugak... so aku join jugak lah.... kelam kabut aku harituh... ngan morning ada appointment ngan kawan ... tetiba ada kawan lain plak ajak lunch... lps tuh.... ada facial appointment... nak balik KD lagik tukar baju nak g movie.... huh... ngam2 soi jer sampai 1 utama.......



lps movie... kitorang shoot g pandan indah.... for latttteeeeeeee dinnier.... huh sungguh aku tak hengat makan lately ye.. dan badan aku sungguh dah gemukkkkkkkkkkkk.... jom layan few gambar food yang kitorang order....










hahhhh./.. nih lah zoe.... thanks for the dinner treats... patutnya kitorang yang treat ko.... tapi takpe lah... nnt aku buat kan munchy2 kesukaan k…

jerawat

Image
korangggg.. aku susah hati nih.... korang tengok lah kat bawah nih... nih adalah muka aku ye.... jerawattttttttt... ooo tidak.... muka aku nih... mana aa jerawat... dan2 skang nih... mcam ada masalah kulit lah plah..... ngeri sungguhhhhh......


baru nih...ramai dah kawan aku dok tegur.... 'kenapa muka awak dah tak licin..??'... 'sid... kenapa muka kau... dulu kan licin..' ..... hah korang....


dulu memang aku takde jerawat... tapi tak lah putih gebu kan.... ada lah parut chicken pox.... tapi bukan jerawat tauuuuu




skang aku tgh buat treatment jugak lah.... hopefully... tak lama lagik ialnglah segala jerawat yang merisaukan aku nih.....















stage

Image
aku ada buat kumjungan ke stage baru nih... wahh.. terbabas bulan bebas shopping ku.... ooo tapi aku tidak lah sakan shopping sebenarnya.... memula terasa macam nak g stage... kebetulan gak... ada kengkawan yang nak pesan......
tetiba tgk ada 15% less .... lagik lah laju kaki aku melangkah kannn..hehehehe.... kira kira... tolak diskaun... tolak lagik kopun yang aku isi... bla..bla..bla.... aku bleh jadik member....
dah dapat jadik member... dapat plak lipstick free.... ngan dapat satu makeover free.....


ini kat stage MV


huishhh apakah di dalam beg merah itu....??? itu lah hasil rembatan sebenarnya.........kalau stage nih ada kat klcc... mesti malas gak nak g MV kan.... mesti dok mengirim kat kak red jer tuh... hehehe....


apa kat dalam kota tuh... emm tak payah lah bgtau... heheheh....rose kirim beli kan pengetip bulu mata tuh.... wahhh lentik lah ye rose lepas nihhh , yan plak kirim beli lips gloss... code number berapa erk yan..hehehehehe


kat atas tuh ... adalah aida...cindy dan jenny...…

the guardian

korang... apa yang aku nak citer nih..ada lah kesah sorang kawan aku... lama dah tak jumpa dia plak.... kesah penjaga nih... dia lah selalu dulu citer kat aku.... tapi aku nih cam biasa lah... ye ke... hehehehehe.... tapi mungkin ye mungkin tidak..... tapi tak kesah lah... aku nak citer gak....



kawan aku ni seorang lelaki... kalau dolu2 ..dia selalu lah citer...dia ada penjaga.... tapi... aku pun tak berapa pasti lah... sbb mende yang dia citer tuh... kadang2 logik... sebb tidak ada yang obvoius sangat lah kan.....



kesahnya... ada 'penjaga' yang selalu cuba melindungi nya... aku pun tk paham melindungi dari segi apa... sebab ada jugak mende yang tak baik terjadi kan.... so basically 'penjaga' itu... melindungi dia dari bende2 yang tak ok lah....



kalau sekali tgk.... lahiriah... (lahiriah jer lah aku kenal dia pun kan..)... dia nih... biasa jer... takde lah baikkk terlebih... atau alim terlebih ke... hahahaha...so.. sbb tuh kot aku percaya tak percaya jer.... heheheh



dolu2.…

sessi penjagaan kulit dengan MARY KAY

Image
actually kan korang...sunday harituh... kitorang (ayu the sun , rose dan aku ) g ke ke sesi penjagaan kulit MARY KAY ... kat jaya 33 PJ.... ini adalah atas jemputan Pn Iekan (Idamazuraina).. melalui kak red .....

itu lah Pn iekan ... sedang menerankan tentang product2 MARY KAY nih....

ini adalah antara product penjagaan kulit MARY KAY ..... memang lengkap lah... dari make-up remover... cleaser... toner... moituriser.... yang asas...sampai lah ke product yang advance ye.....

ini adalah Puan Nafisah.... sedang menerangkan tentang MARY KAY.... banyak jugak maklumat yang disampaikan... selain penjagaan kulit...... ada jugak peluang menambah pendapatan...jika berminat..... menarikkan.....

oooo...ini adalah hand satin kalau tak silap aku namnya.... untuk melembut kan tangan...lembut kan jer ke...??? banyak lagik fungsi ye.... ini memang seronok tau.... aku suka part nih...heheheeh...hahaha..bleh main pilih2 mana2 yang suka...??? bolehhhhhhh.... sebab ..aku jarang buat mende nih....heheheh

tad…

MARY KAY

Image
korang.... pernah dengar tak MARY KAY (MARY KAY ASH).... aku memula memang tak pernah dengar... tapi bila ku citer kat my sister... before aku g sini... adik aku cakap... dah lama dah ada product nih... she happen to know bout this product since dia skolah lagik... woooo... ye ke....

antara product2 mary kay....

mary kay adalah US based product.... gambar2 di bawah... memang sengaja di snap... untuk korang baca sejarah nya ye...heheheh











dah lama rupanya product nih bertahan.... hebat...hebat....... tag line mary kay nih... enriching women's life... mendalam kan maksud nya....bagi aku tag line itu memberi maksud yang wanita boleh mendapat sgt banyak faedah ye bila mengenali apa itu MARY KAY.....

tadaaaa... tgk these 3 ladies... mesti korang dapat agak kan... apa yang aku nak citer kan..... hehehehe









FRIDGE MAGNET

Image
more FM.... and more to come.... wahhhh... kalau ada orang belikan lah kan....yang nih from my fren JAY... my officemate .... she just coming back from london... dan kawasan yang sewaktu dengannya....
ini pun dari JAY gak... she said... i didnt get the one from london for u.... but i't from ireland.... tak kesah lah kan.... just doankan i dapat g londonone day... nih kata aku lam hati lah kan...heheheh

ini FM... dapat masa preview SETEM..... by the way...... setem akan ditayangkan ujung minggu nih... 30 sept... so. dont forget.....let's attack the cinema......
so... kpada sesapa yang kemana2... sudi-duikanlah membelikan aku FM ye...hahahhhh





kawan lama

Image
jomlayn gambar food... heheheh... food dn blog nih...kan dah sinonim..... nih kat kenny roger... lama dah tak mkan situ..... nih kat MV...... as usual... ambik yang quater ih senang... la... dtg ngan 3 side dishes lah plakkkk... sungguh tak lengkaprasanya takde fries..kannnnnnnn
muffin kat KR (KR...emm macam nama seseorang..... emmm perlu ke aku mentiona..kannnnn..hehe ) memang marvelessssss.... dolu2 muffin jagong... besttt sangat.... tapi skang takde dah.... tapi muffin piang tuh pun not bad gak....
ini lah kawan aku tuh... kak iza... orang penang... tapi skang dok johor...dah husband dia keje sana kan... lma gak tak jumpa dia... dioa dok acalll aku ada kat MV... terus jumpa kt situ... kak iza ngan her first daughter... nadia... wahhh lama tak tgk.. dah besar dan cantik nadia....
acually my fren nih ada lah buat business sket... sket ke.... aku rasa tak sket jugak... since dia dah invest banyk dlm biz nih... and she is heppi with the bussines.... inilah biz nya.... perfume.... menar…

tag

Image
aku adalah di tag ... adoii seriesly... skang memang aku tak terbuat lah tag nih kan.... dah entri pun auto publish sesiap..hahahaah.....
so kali nih aku kene tag oleh cik syahira .. so tak cukup 15 fakta oun aci ye...heheheheheh


Rules And Regulation: Letakkan gambar sewaktu kecil anda. Adalah baik sekiranya anda menulis 15 perkara yang orang tak tau semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sebab saya ingin tau lebih lanjut tentang zaman comel anda dulu..

fakta2 tentang aku...heheheDulu masa kekecik… aku agk extrovert… ngan famili members… tapi bila dah besar agak introvert lah plak.. except dengan kekawan cepipi cemolot tuh kan….

Dulu sgt suka makan goreng cempedak… ayah penah cakap.. suka sgt.. penah satu hari…sampai ayah kene g beli lagik kat pasar malam sbb tak cukup…skang…aku adalah tak suka ye cempedak goreng….
Aku rasa ..ayah wanted a baby boy for his fisrt child… so… masa kekecik… most of my baju adalah kelelakian…. Ca…

heal the world

"Heal The World"

There's A Place In
Your Heart
And I Know That It Is Love
And This Place CouldBe Much
Brighter Than Tomorrow
And If You Really Try
You'll Find There's No Need To Cry
In This Place You'll Feel
There's No Hurt Or Sorrow
There Are WaysTo Get There
If You Care Enough
For The Living
Make A Little Space
Make A Better Place...
Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race
There Are People Dying
If You Care Enough
For The Living
Make A Better Place
For You And For Me
If You Want To Know Why
There's A Love That
Cannot Lie
Love Is Strong
It Only Cares For
Joyful Giving
If We Try
We Shall See
In This Bliss
We Cannot Feel
Fear Or Dread
We Stop Existing And
Start LivingThen It Feels That Always
Love's Enough ForUs Growing
So Make A Better World
Make A Better World...
Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race
There Are People Dying
If You Care Enough
For The Living
Make A Better Place
For You And For Me
And The Dream…

LURVE affair

sapa yang ada affair tuh....???? aku ker...??? sapa yang in LURVE tuh....??? tapi aku memang lah suka LURVE nih ..sebab tuh lah sampai aku dapat LURVE kan ..hehehe....eh tapi series lah... LURVE tuh memang best.....

actually nuffnang kan ada buat contest pasal lurve affair nih... menarik gak ... tapi aku takleh masuk lah... nak tulis pun tak reti kan... nak tulis tuh satu hal.... tapi nak express feeling pun fail.... hah korang.... mende gini kene lah express feeling tuh kan... biar org lain ada feel jugak....

tapi... aku nak tulis gak sumthing.... untuk tempek kat sini jer lah kan... hehehehe


"The very first time I met him after we had hours of conversation on the phone. I can imagine how nice and adorable he is by talking to him. I have no problem, but to say yes when he asked me out the next day. I was never like this, I normally wait for quite some times to meet stranger. My conscience also leads me to this, yes I have good instinct.

Yes he is such a nice guy. So again I have no …

sesi make-up la pulak...

Image
hahahah... dah takde keje sgt ke aku...???? lps masak... makeup plak..... saja jer sebenarnya.... kebetulan aku bawak....makeup ku ke umah adikku... hah.... aku tanya... sapa nak makeup... dah 2 orang jer adik aku kt situ.... macam saja lah nih ...nak suh dorang kata nak...
muka setelah ditanggalkan segala susuk..hahahaha
lepas makeup... nasib lah kan... walaupun..kaler mengikut kaler aku..hahahahha... takde shading kaler negro tuh lah... nak bagik nampak mancung hidung dia nih.... hahahahah... hah..ko jgn main2... kalau kelengkapannya semua ada... lebih lagik lah hasilnya....nih pun ko dah sukak hati kann..hahahaha

mascara...dah lebih 6 minggu bukak tuh.... yang kat sasa skang rm29.90 ... blom beli lagik..hahahahhacomot jugak lah matanya.... dah.. tangan kakak andam kurang senih... hahahah... so jgn banyak lelap mata...hahaha

tadaaa... sorang lagik adik aku..... seb baik ada dua orang adik jer... ehhh tiga sebenarnya.... tapi kalau si meme tuh ada... takdenya lah kuasa dia nak layan d…

makanan ringan dari sabah..

Image
wahhh... makin berkembang erk... industri KS kita... suka jer aku msa nampak amplang nih kat petronas.... wahhh senang lah kan... takyah tunggu g sabah dah.... .so... the next visit... aku tgk... kat another petronas pun ada... oooo... memang sah2 lah kan memang dah senang nak dapat kat semenanjung skang,.....walaupu rege a bit mahal... tapi still orait lah kan....

aku kenal amplang nih... masa first time g tawau... lama dah... masa tuh... this amplang not so well known kot... since dorang ..orang2 sabah.. kata... susah nak dapat... kat tawau jer banyak... patut lah aku tak penah jumpa....later... mungkin dah glemer kot... ada jugak.. aku dapat dari sandakan ker... atau...kk..dan skang kat kk pun dah belambak.... dan aku memang tak lupa lah beli nya kan....
suprise.... kueh cincin pun dah ada tau..... rege dlm rm5++ kot kalau tak silap.... dan amplang tadik...rm4 ... takper lah mahal sket pun kan.... aku suka dua mende nih...(apa saja yang aku letak kat blog..aku suka kannn..hahahah)

sesi memasak...

Image
huhhh... jom cerita pasal masak..... emmang dah lama tak masak nih sebenarnya...memang dah lama.... betul... masa u cakap pasal masak arituh,... baru i perasan... i memang takde food stock langsung kat umah tuh..... not event junk food.... so lepas tuh... terus terpikir nak masak... tapi knowing me... yang beriya nak kurus... kang masak.... makan banyak plak... tapi tak kesah lah kan... masak gakkk...



lepas tuh baru lah i beli sket stok makanan... dan satu hari tuh... i bli nih... untuk makan... healthy ye....
hah ... kan aku suka sgt salmon kan korang.... nak beli fresh salmon... doesnt look fresh pun... so sebab tuh i beli frozen... dah sah2 nama frozen... frozen lah kan...hehehehe oyster mushroom n broccoli.... main campak2 jer dlm kuali tuh... emmmm healthy...heheheheh....

salmon nih pun... just cook with butter sket... korang tau lah kan... kalau aku masak.... yang senang dan simple jer.... emmmmm
tadaaaa... cenggini lah rupanya.... simple.... yet so.. tasty... hahahah saper nak puj…