Posts

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Interlaken

Image
Hi uols,  Kita sambung kesah ke Interlaken. seriously banyak dah lupa yang details nih. biasa lah kan aku nih memang bukan jenis micro-managed hahaha. so malam tuh kitorang turun naik tren lah lagi. Our next stop adalah Muchen HBF, dalam sejam setengah jer perjalanan. stop dalam sejam setengah kat sini. so sempat lah mengopi. kitorang lepak kat starbucks jer lah. memang depan starbucks tu jer keretapi stop. masa dok lepak minum kat starbucks nih. tetiba ada sorang mamat nih. tataulah bangsa apa. eastern european kot gaya muka tu. tetiba dok cerita kat aku bag dia hilang bagai. nak mintak duit. aku memang cuak lah kan. terus jer cakap. aku tak paham engslih. tanya orang lain. kan ramai orang kat starbucks tu. lama gak dia begging. ended up aku tgk dia blah jer tak tanya pon orang lain.

kemudian, dari Munich HBF, kitorang ke Karlsruhe Hbf yang makan masa 3 jam setengah jugak. Then teruskan perjalanan ke Basel SBB yang ambik masa dalam 2 jam setengah. dekat sini ada drama jugak. sbb bia…