Posts

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

Image
Hi all.
jom sambung lagi kesah berkelana dibumi tuhan ini.  25/2/17
Lepas balik dari sheffield, sampai Victoria coach station tu kitorang sempat lagi balik Shepherd Bush kejap nak ambik bag untuk trip ke Europe. Actually barang memang dah packing semua pon. Sampai rumah tu, host ajak dinner dulu. ada masak nasi ayam. fuhh memang rezeki kitorang yang memang lapar giller masa tuh. lepas makan terus lah ke Victoria Coach station semula.
Lepas check in dan dapatkan ticket bagai, kitorang gi beli kudapan kat treats. kot-kot lah kene lalu ikut tunnel kan. Haah... memang sah lalu ikut tunnel. Sebenarnya aku was hoping dapat naik feri. so sapat lah lepak2 minum kopi kejap kan. 
Sebelum masuk tunnel tu turun check passport dulu kat imigresen. boleh lah kalau nak minum2 kopi situ. tapi time macam limited sgt. sempat lah toilet stop dan meregang otot kan.
bas nak masuk dalam keretapi untuk lalu dalam tunnel 26/2/17
Owh ya dari LOndon ke Amsterdam nih kitorang ambik National Express jer, yang co…

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - England

Image
Hi semua.
Stop kejap kisah perjalanan sepi, nak share catatan perjalanan dulu. kisah cop passport thun 2017 ni. Kisah asal, nak pergi conference kat Cambridge. tapi sbb ada ticket murah yang date lain, so i aku register sebagai virtual participant je. 
Owh actually, tatau jugak bila nak pergi, then aku beli ticket sama date dengan kawan yang puluh tahun dok england yang nak balik uruskan properties kat sana. Saja nak ikut dia for few days dan kemudian travel sendiri. Bila borak-borak ngan kawan, ada yang nak join. so ada lah kawan. 
Mulanya jugak, kawan yang memang dah lama kat England tu nak lepak London dulu. tapi last minutes ada sedikit hal yang kene balik terus ke Sheffield. Tapi aku malas lah nak terus ke sana. so aku melepak di London dulu.
Owh ya, flight aku hari tu MH04, KUL-LHR. delayed jugak. dan sampai LHR jam 5pm waktu tempatan. seksa jugak duduk ekonomi seat for 13 jam kan. Dah berumur ni kene carik duit lebih lah untuk beli seat yang selesa. 
Sampai Heathrow, lepas sel…