Monday, April 14, 2014

Kopi: Quar/Tet

Salam kopi.
Dah lama tak bersiaran untuk kedai kopi yang orang selalu katakan sebagai must try nih kan. Owh tapi ini tak bermakna I tak minum kopi ye. Almost everyday kopi lah. Paling tak kopi o kosong cenggitu. Via kopi starbucks tu ada jer dlm beg sekolah. Hehehhe. Dan macam biasa beli kopi starbucks je. Nnt kalau asyik tunjuk latte starbucks jer orang menyampah lak kan.

Ok jom citer pasal Quar/Tet nih. Alamat tgk kat bawah tuh. Nih kat TTDI. Banyak wooo kedai kopi best kat TTDI. So I suka lah kan. TTDI tu kan kawasan jajahan hehe. Ok kedai nih agak tersorok sket lah. Kat row belakang. Senang nak citer kat shoplot dekat dengan tadika DIYANA tuh. Dekat dgn kedai Omar Ali. Tapi row belakang.

Pagi tu mmg tak bfast. So ok lah dtg sini for breakfast. Sambil minum kopi. Aku ordered eggben. Two poached eggs, served with bread and beef bacon. Sauce tuh menarik, rasa macam lemon. So berbaloi lah order.

Haritu aku opt for flatwhite. Macam biasa takde lah pengalaman baru kalau minum flatwhite or latte kan. Hehehe. Tapi mmg tak menghampakan lah. Bukan macam 3in1 lah. Errr dah sah2 bukan. Hehehe

Tapi 1 thing kedai nih takde wifi. Hehehe. Tak percaya plak rasa. Tapi aku suka lah kedai nih, kedudukan agak tersorok. Agak cosy jer kalau nak lepak sorang. Atau catching up with frens sambil mengopi.

So korang boleh cuba!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, April 09, 2014

Them

*haziq*zaim*zara*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, April 07, 2014

Jom makan: Homecook

#masak #makan #homecook
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, April 06, 2014

Jom makan: sana sini makan

:)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, April 05, 2014

Percuma

Sesekali shopping barang dapor free. Seronok kan. Setahun bleh lah 2 3 kali. Sbb tu kalau nak shopping kat jusco skang aku mmg tunggu time2 yg berbaloi dpt voucher. Macam masa J-Card day. Ataupon kalau nak beli skin care atau perfume tunggu masa ada hari yang buat spent rm350, dpt rm50 voucher. Kalau beli skincare ngan perfume dah voucher seratus lbh dah kan. Hehehe.

Tapi apapun takleh lawan lah 'extreme couponing' kan. Tapi dari takde biarlah ada. Hehhehe
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, April 01, 2014

Jom makan: Sushi !

*pix explains everything*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, March 21, 2014

shopping tudung jom...






Sekarang ni merata-rata kedai atau butik yang jual tudung. Kalau dulu ada jenis atau fesyen TUDUNG yang sama sahaja. Namun sejak beberapa tahun kebelakangan ini kalau kita lihat trend tudung wanita semakin gah di pasaran. Terdapat pelbagai jenis rekaan yang muncul ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Apa yang lebih menariknya kini tudung buat wanita yang berhijab boleh didapati dalam rekaan-rekaan yang lebih moden dan segar. Selain daripada itu seleksi warna menarik
yang boleh dipilih juga pastinya akan membuatkan anda rambang mata!



Dengan pilihan yang pelbagai ini pastinya membuatkan anda tidak senang duduk kerana mahu dapatkan tudung menarik dengan kualiti yang terbaik. Di luar sana terdapat banyak butik pakaian Muslimah yang menawarkan koleksi tudung Muslimah terkini. Malah jika anda jenis wanita yang sentiasa mengikuti perkembangan fashion terkini anda pasti tahu ramai pereka fesyen terkenal di Malaysia yang tampil dengan koleksi baju Muslimah bersama dengan koleksi tudung di bawah label jenama mereka sendiri.

Kemunculan beberapa artis wanita terkenal dalam fesyen Muslimah juga dilihat antara penyumbang terbesar kepada populariti aksesori kepala ini. Penampilan mereka menjadi perhatian dan ikutan oleh peminat lantas membuatkan permintaan yang cukup tinggi terhadap hijab dan shawl dalam pasaran. Tidak hairanlah jika banyak jenama di luar sana giat menampilkan personaliti-personaliti terkenal sebagai duta atau ikon brand mereka.
Kini tudung boleh didapati secara atas talian dan bukan sekadar di kedai atau butik biasa di shopping malls. Anda boleh beli hijab online di website yang terdapat di internet. Zalora Malaysia sebagai contohnya adalah destinasi fesyen Muslimah online terkemuka di negara ini yang mempunyai koleksi tudung wanita terbaru yang cukup luas. Terdapat banyak jenama yang sangat terkenal menawarkan produk berkualiti tinggi di sana. Apa anda tunggu lagi? Jom beli-belah di Zalora sekarang


Thursday, March 20, 2014

Kopi: Little White Cafe

Salam Kopi.


Little White Cafe Bangi. hmmm, kat Bangi pon ada kedai best rupanya. dah lama tau pasal kedai nih. sebab dok google2 etc kan. dan dah lama jugak berangan nak pergi, tapi asyik lah tak jadik jer. end up asyik makan kat lain. tapi tetiba hari tuh, nak makan kat tempat lain, dah makan kat sini pulak.
Alamat dan no telefon macam kat bawah tuh ye.



The menu. banyak jugak lah pilihan nampaknya. memula nak order caseroles, tapi tengah diet katanya kan. hmmm diet sepanjang tahun, tapi kurus nya tidak hehe. ok whatever lah kan. janji bahagia.



Tak banyak kopi pon. 



Punya lama aku tengok menu end-up aku order nih jer. 

The scones. aku kan memang suka menerai scones kan. tapi nothing much boleh cerita pasal scone pon, but as long as not to buttery should be fine. so, this scones not bad lah. walaupon rupanya tak semengah lah sangat. eh ada ker scone lawa? hehe

Latte. dah lama tak order latte with falvoured syrup. hmm, hari tuh i go for hazelnut latte. tapi kopi nya sangat lah biasa biasa sajer. seriously macam kopi 3-in-1 pon ye. kawan aku yang penggemar kopi pon bersuara yang sama.

aku-lupa-nama-spaghetti nih boleh tahan jugak lah.nih kawan aku order, so aku rasa sket jer.

breakfast-thingy-pon-lupa-nama nih aku tak cuba pon, tapi biasalah kot kan, sosej, scramble egg and beef bacon stadard jer rasa hehehe.

Decoration cafe ni menarik lah. cozy jer. kalau nak borak, discuss memang sesuai sangat lah. yes, salah satu sebab kitorang datang sini pon dok bersembang dan campor aduk dengan berdiskudi secara ilimiah. hmmm ilmiah katanya kan. 





macam cenggitu jer, cenggini price nya. hmmm agak mahal lah. tetiba kata mahal kan, sebab aku tak puas hati dengan kopi dia. hehehe. so cafe nih biasa-biasa jer lah, atau mungkin aku tatau apa specialty dorang. mungkin lah food dorang marvelous. mungkin kene datang try lagi lah nanti. :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails