Posts

Showing posts from September, 2011

aku dan lagu : PadaMu ku bersujud

Image
aku dok dengar lagu nih masa layan KEIMANAN CINTA ... ntah lah... tersentuh betul tengok citer tuh.... tatau lah kenapa... suka gak tgk jason chong tuh.... ngan izreene azminda tuh... ada bove rupanya gak... so... wajib lah ada kunjungan ker MPH nanti nih... bila nih nak gi MPH.... berbulan dah tak pergi nih....banyak dah list buku nak dibeli .....err.. jom layan lagu jer lah yer...


ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah

reff:
kau tempatku meminta
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hamba-Mu yang slalu bertakwa

ampuniku Ya Allah
yang sering melupakan-Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu
dalam sunyi aku bersujud

S-T-R-E-S-S

Image
(google image)





jom makan : BALOH

Image
makan untuk hidup... jadi.. marilah kita makan... supaya boleh hidup sihat ..ehh tuh pon kalau makan tak berlebihan lah ...
korang suka makanan pantai timur tak... yang nih kira..kalau suak makanan kelantan .... meh lah try sini... dah lama tak menjengah sini sebenarnya... tapi... kalau dah kawanku yang penggemar no 1 nasi kerabu mengajak... terus ON ...
banyak pilihan kat sini... nasi dagang..laksam... alaaaa... nasi goreng ngan lauk pauk lain pon ada....so... dah banyak pilihan gak tuh.... kann..

mee goreng nih pon nampak sedapkan.. hah..dan memang sedap... sajer ambik mee goreng dengan tempe/kentang goreng cili... ehh ..aku dah mula suka makan mee lah skang... hmmmm
laksam... tak sesia.. aku pilih nih untuk breakfast... SEDAP .. laksam nya pon sgt lembut....


lontong pon ada... ok lah.. not bad jugak nih....


nasi kerabu... pilih lah nak makan dengan apa.. daging goreng... ayam masak merah.. ayam percik... hmm banyak lagik lah.... nyum nyum....

nak tau tempat nih kat mana... ini kat DAM…

apa nak citer nih

Image
halluuuuuuu..... ok ke hari nih... aku buat2 ok lah kan.... wpon tak berapa nak ok... biasalah...isnin... jarang sgt nak ok nya... seronokkan kalau sunday ada dua kali seminggu... sunday1 ..sunday2... tuesday... hahhh... gitu... :P .. meh lah melayan entri yang ntah haper2... ehh bukan manjang jer entri ntah haper2 ke skang nih... hahah
menambah koleksi tupperware ku... wahhh meriah tau jah... aku suka... aku sangat suka... series lah korang... kalau tengok katalog tupperware tuh... hadoii... juling mata tau... takper lah.. at least..taklah sakit mata tengok kitchen cabinet .. barang2 semua dok lam tupperware... *tekan butang LIKE*

masak dan makan... hmm asyik orang jer ajak kita makan... alkesah... sunday buat lah sket2 makan2.. takde lah buat openhouse pon.. ala kadar jer... almaklumlah.. masak sendiri.. masak sikit pon dah gigil... camner nak masak banyak...so... baling dadu jer lah... sapa yang kene ..maka dijemput... hahahah...
actualy buat sesama ngan my fren.. kat umah dia jugak…

Haziq -tanglung

Image
haziq join perarakan tanglung kat jusco... his skul was invited... dengan satu skolah lagik.. hmm kalau tanya haziq... semua skul activities memang dia nak join.... hahahaha.. so... kaum keluarga gagahkan jugaklah untuk memberi sokongan....









haziqlah yang paling bising mulutnya kot.... ada jer yang nak dicakapkannya.... lepas tuh... mintak donut...hehehe..... ok..sekian



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

....

Image
gambar menerangkan segalanya...

































Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Gambar Raya

Image
Ehh tahun nih ai takde gambar raya... Seb baik ada gambar nih... Tapiiiiii kan .... Aku suka lah gambar nih.... Kenapa aku suka...sebab...

I. Dah lama tak ambik gambar kitorang cenggini... Dah lama tak ambik gambar..bukan tak jumpa.... Tapi perjumpaan tak lengkap..hahha

Ii. Sebab dapat gak kitorang jumpa walaupon kejap.. Memang lah dah janji kol berapa nak dtg... Tapi.. Tau jer lah.. Sorang gi hulu dulu...sorang gi hilir dulu... Dah jalan jem time raya..tapiiii...dapat gak sampai time yang dijanjikan...

Iii. Aku suka jugak gambar nih.. Sebab .. Banyak makanan kat umah rose... Best..wpon aku tak sempat nak makan banyak... Waaaa...

Iv. Ehhh dlm gambar nih ai nampak kurus.. Ai like .. Like lah baju hitam... Wpon bulan puasa few kg turun... Time raya tambah balik...hahahh...

Ok tuh jer... Owh ya... Nih gambar masa gi openhouse umah ROSE...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

jom makan : Levain

Image
aktiviti lepas raya... biaalah.. kadang2.. bulan raya nih... asyik makan rendang ketupat jer... tetiba terasa nak makan roti.... so.. lps tengok wayang.. hari sabtu... terus gi levain... orang ya hamattt memang sentiasa ramai... tapi gagahkan jugak lah kan... sebab nak sangat.......


antara yang dibeli.... roti2 dan pizza... bestnya.... so.. still lah jugak tak bleh nak merasa mende lain.. macam pasta dll tuh.... noext visit lah yer....



petang tuh... beli 5 biji jer macaroons.... terpikir nak beli banyak.. since nak gi penang.... bleh belikan tuk kawan... skali... memang kawan aku nak ..hahaha... so next morning pergi lagik... beli macaroons... ngan roti gak... kol 8 sampai situ pon dah ramai orang.. walaupon tak padat..... so... memang orang suka lah ngan kualiti rori nya kan.. aku pon suker....hehehe

nak tau lanjut... gi visit.... http://www.levain.com.my/
























Makan tak abis abis

Image
meh layan gambar makan2 nak.. heheheh.. apa lagii kan...




nasi lemak... sambal bilis dan paru goreng...makan sepinggan kecik jer (kaver nampak kan...) ... biasa-biasa ajer...



tosai sardin kat jasima ttdi.. memang aku suka.. best.... gitu lah kalau bulan2 tak puasa nih... ada jer pagi yang mulut teringin nak makan tosai...



laksam pantai dalam.... wahh dah lama tak makan laksam... bestnya laksam nih...



nasi beriani... alamak.. lupa apa nama kedai nya... tapi memang sedap.... aku sangat suka.... hahahah.. apa yang aku tak suka pon kan.. :P



laksa utara.. makan kat rnr jer nih... kat gunung semanggol kot.... orait.. sedap.. tapi rasa macam sikit jer plak.. hehehehe



nasi minyak.. kari sayur dan ayam masak merah... my sis yang masak.. sebab teringin nak makan... suh my sis masak.. ajak kawan sorang dua makan.. hehehehe

ok.. skang aku dah kene sukat makan... dahhh cukuppp cukuppp cukupppp... kang tak muat baju... hehehehe....
sekian...




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile…

isnin yang hening

hallu........salam isnin korang semua.... heningnya isnin ini.... harapnya.... ia tidak menjadi biru.... sebab aku banyak kerja.... series banyak kerja nak kene buat....

ujung minggu baru nih... masih lagi dengan makan2... umah boss ..umah kawan... owhh rezeki... boss ai pandai masak yu... nasi jagong ngan laksa besttt.... malu gak nak makan banyak2.. hahahaha... tak sempat nak rasa lasagna... dan bread butter pudding... kawan ai pon pandai masak... tapi ROSE... ai tak sempat nak makan semua... sebab sibuk suap haziq makan... hahaha...

ahad... aku puasa... ehh aku blom habis lagik puasa sunat 6 hari dibulan syawal.... korang dah abis..?? ramai yang dah abis kan... jelesnya.... takper... berusaha untuk habiskan jugak... syawal masih berbaki.... insya allah....

ehh bila aku nak jumpa supervisor nih... hmmm ok ..minggu nih.. masih belum berkesempatan.... minggu depan insya allah... alamak.. kang prof kata aku saja melambatkan pulak... takk takkk... minggu lepas.. memang takleh nak jumpa... …

Selamat Hari Malaysia

Image
selamat hari malaysia...



jom masak : bergedil sardin

Image
salam syawal cik kak... cik adik.... mari kita asapkan dapur... errr.. bukan dengan kemeyan yer.... moh masak.... hmmm resepi nih... haziq pon bleh buat kot... hahahaha... alkesah... beli kentang banyak2... last2 tatau nak masak apa... so.. my sis suh buatkan bergedil.....
mende senang... so ok jer lah.... biasalah.... aku nih nak masak ke hapa.... guna jer apa yang ada... biasa buat bergedil.. guna mince beef... dah takde... aku tukar guna sardin..... kreatif lah konon kan... hahahha





gambar yang sama... satu guna flash.. satu tak... mana yang lebih menarik minat korang nak makan erk..?*matik lah kalau dua2 pon tak*


bahan-bahan :
kentang
sardin
bawang kisar
lada hitam
(serbuk cili..daun ketumbar...tapi takde kat umah.. so aku tak letak)
garam dan perasa
telur
minyak untuk menggoreng

cara-caranya:
rebus kentang hingga ala2 nak empuk.... kalau nak senang kupas kulit sesiap.. so.. bila dah rebus... lenyek kan kentang tuh...
asingkan sardin dari kuahnya... hancur-hancurkan sardin tuh tadi…

Kenangan UPSR

Korang..jom nak imbas kenangan tahun 88... Lama woo... 1st batch UPSR... Sapa sama batch ngan aku?...heheheh... Skang ada yg anak korang pon dah nganbik UPSR kan...Aku dulu skolah kampong jer lah... So... Mmg banyak lah serba kurang kan... Tapi dah tahun 88 tuh kan macam tuah... So tuah aku lah dpt 5A kot kan ..heheheSeperti biasa... Ayah aku memang lah berharap sgt aku dpt result baik... Dan ayah aku usahakan lah .. Hantar aku gi tusyen... Masa tuh.. Kalau kat kampong berapa org sgt mak pak hantar anak gi tusyen... Aku ayah hantar tusyen kat pekan.. Tak cukup ngan tuh... Hantar lagi.. Kat umah cikgu sekolah belajar math... Then umah cikgu yg ngajar sekolah lain..belajar english...*kuatnya semangat ayah kan* .. Owhhh....ayah bukan lah kerja hebat..bukan juga guru... Tapi ayah adalah seorang pekerja am.. Buruh... Nelayan... Dan kerja yang seangkatan itu lah... Tapi bersemangat tinggi.... Sbb dulu ayah tak punya peluang itu... *gigih ayah g kelas malam belajar english etc tau* so ayah b…

Jom makan : Ice Room Kota damansara

Image
ICE ROOM ada banyak cawangan... dah banyak kali my sis nak ajak makan sini... tapi macam... hmmm malas lah sesaja nak pergi.. tapi dah nak celebrate birthday my younger sis... so... we decided to have lunch kat sini... sebab yang lain tuh aku tatau excatly kat mana... yang sini senang... terus tuju jer... nak tengok mana lagik cawangan gi kat websitenya.. - www.iceroom.com.my

kalau dengar ice room tuh.. errr.. macam dok makan lam salji kot kan... atau.. paling tak... jual semua yang berais jer kan... owhh tidak sama sekali... dah nama pon kat mesia kan... so... makanan lain harus ..wajib ada lah.....

banyak pilihan ice nya... seriesly... aku suker.. aku nih jenis yang tak suka lah makan ABC... sebab ice dia kan kasar2... betul... aku kalau makan ABC... kene share2 jer lah... tapi yang nih aku sukerrrr... sebab ice nya macam lembut best gitu... hahahaha


dan kat sini .. macam2 gak korang bleh makan.... nasi mee.. western... pilih jer apa yang nak dimakan...

hah.. nih apa kenama aku tatau...…