Posts

Showing posts from March, 2014

shopping tudung jom...

Image
Sekarang ni merata-rata kedai atau butik yang jual tudung. Kalau dulu ada jenis atau fesyen TUDUNG yang sama sahaja. Namun sejak beberapa tahun kebelakangan ini kalau kita lihat trend tudung wanita semakin gah di pasaran. Terdapat pelbagai jenis rekaan yang muncul ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Apa yang lebih menariknya kini tudung buat wanita yang berhijab boleh didapati dalam rekaan-rekaan yang lebih moden dan segar. Selain daripada itu seleksi warna menarik
yang boleh dipilih juga pastinya akan membuatkan anda rambang mata!



Dengan pilihan yang pelbagai ini pastinya membuatkan anda tidak senang duduk kerana mahu dapatkan tudung menarik dengan kualiti yang terbaik. Di luar sana terdapat banyak butik pakaian Muslimah yang menawarkan koleksi tudung Muslimah terkini. Malah jika anda jenis wanita yang sentiasa mengikuti perkembangan fashion terkini anda pasti tahu ramai pereka fesyen terkenal di Malaysia yang tampil dengan koleksi baju Muslimah bersama dengan koleksi tudung di ba…

Kopi: Little White Cafe

Image
Salam Kopi.


Little White Cafe Bangi. hmmm, kat Bangi pon ada kedai best rupanya. dah lama tau pasal kedai nih. sebab dok google2 etc kan. dan dah lama jugak berangan nak pergi, tapi asyik lah tak jadik jer. end up asyik makan kat lain. tapi tetiba hari tuh, nak makan kat tempat lain, dah makan kat sini pulak.
Alamat dan no telefon macam kat bawah tuh ye.


The menu. banyak jugak lah pilihan nampaknya. memula nak order caseroles, tapi tengah diet katanya kan. hmmm diet sepanjang tahun, tapi kurus nya tidak hehe. ok whatever lah kan. janji bahagia.


Tak banyak kopi pon. 


Punya lama aku tengok menu end-up aku order nih jer. 
The scones. aku kan memang suka menerai scones kan. tapi nothing much boleh cerita pasal scone pon, but as long as not to buttery should be fine. so, this scones not bad lah. walaupon rupanya tak semengah lah sangat. eh ada ker scone lawa? hehe
Latte. dah lama tak order latte with falvoured syrup. hmm, hari tuh i go for hazelnut latte. tapi kopi nya sangat lah biasa b…

Makan: Makan-makan sepanjang jalan

Image
Hai korang. sihat ker?
raa macam dah lama tak buat enntri makan yang caca marba. yang semua mende yang dimakan pon nak tunjuk. ini adalah makan-makan untuk sesi berhujung minggu di selatan - JB dan Singapore.


Naik bas jer gi JB, naik bas fave i lah kan. hehehe. pagi tu aeroline served apple, sandwich ngan pastry. skang dorang dah ada catering sendirik rasanya kot, instead of dorang just packed food dari mana2 nearby kedai.
bila pagi makan healthy, tetiba masa bas stop kat pagoh aku beli memacam buah. habis lah buah segala tuh dirembat masa dalam bas.
skali, sampai JB jer, aktiviti makan tak hengat terus bermula. nih makan kat warong pokok cherry. betul2 depan puteri pacifi hotel. bas aku stop kat persada JB, so sedang elok lah kan. sebelum datang dapat maklumat kedai nih banyak pilihan dan sedap lah. so memang macam2 lah boleh makan dan sedap. makanan pantai timor, especially kelantan. 
lepas makan nasi aku menerai pulut pulat. menerai jer ye. aku memang allergic dengan pulut. kalau…

Catatan Perjalanan : Hujung Minggu ke Selatan II

Image
Sambungan kesah berhujung mingg ke Selatan. Sebenarnya dah habis pon cerita harituh, tapi saje jer nak letak gambar2. kes tatau nak buat entri apa lah nih kan. layan kan jer lah ye. :P

Kawasan di Singapore yang kita nampak kmpong melayu. Area Aram St, Masjid Sultan, Kg Gelam  the signboards
Masjid Sultan murtabak dan beriani di Zam Zam Restaurant
The Street! tempat yang memang kene ambik gambar kalau datang sini kan. kalau nak beli souvenir kat sini lahkot murah kan.

Kampung Gelam Cafe. agak famous kan. tapi takleh nak singgah sebab masih kenyang :(
Kot Singa - Marina Bay




The Thinker statue
The mermaid and the lion. Merlion!

Cakes at Lady M, tapi takleh nak cuba the mille crepe tuh