Posts

Showing posts from June, 2009

pemanduan dan perempuan

huhhh... tajuk cam apa jer kan... sebb aku selalu dengar.... lelaki mesti berbulu jer kan.... kalau dengar ladies driver....hello..... banyak tau good ladies driver out there.... hah,,... i'm considering myself a gud lady driver.... not a typical ladies driver..hahahah...

bukan kalau kita pandu laju tuh kita tatau undang2... kannn.... memang lah ada pemandu pompuan yang tak gud driver.... hah..saper tuh... korang drive..korang tau lah korang bagus ke tak kan.... kalau hegeh2 ...tapi dok kat lorong laju.... memang lah korang biol kan... dah tuh nnti datang 3 series ke... lancer GT2.0 ke... haper ke yang berdesup... ko dgn tak hengat terus nak masuk kiri... hoit... ko ingat kalau ko langgar car aku... aku tayah terlibat..??? nak g kiri pun..hagak2 lah kan... kalau bleh masuk....

kalau sesapa naik car... aku drive... plsssss.... jgn jadik JPJ... hah laju sket...hah breakkk... slowww skett.... kalau aku drive.... biar aku jer drive ok... aku tak suka bende2 sengal2 cenggitu....lain lah …

wahh ada make-up supplier...

Image
seronokkkk ada makeup supplier skang nih..... senang na order barang.... blom ada service charge lagik tau.... bayau apa yang korang order jer..hehehhe... mesti lah kene bayar apa yang diorder kan. nakmapun makeup supplier... bukan charity...hahahah....

sungguh mudah.... ordr jer... yang best... kalau korangteragak2... nak yang mana... kalau takde preference... hah... makeup supplier nih akan membuat pilihan yang terbaik....ikut bajet korang.... ini expert punya supplier ok.....

inilah barang rembatan ku.... saya budak baru belajar...kene lah beli yang sederhana..hahaha
kenapa 2...?????? tamak kah aku...??? hah baca nih untuk details...heheehhe..siap ada rege tau....alah.. kalau dua..simpan stock..... ada orang uh 5 lagik tak bukak tau...hehehe

ini sponge untuk foundation....

eyeliner... tamau asah2 lah kak ..hahahha
ini puff n applicator.... barangan ini akan dibawak terus oleh Rose ...raabu nih kot... sambil nak lunch date..hehehhe... yeke....sapa yang nak ambik cuti untuk join..silakan…

aku tak tahu....

sebenarnya.... aku taktau nak cakap macam mana..... seriesly.... ada sesuatu yang aku nak bagitau korang......

tapi kadang2 aku rasa.... in adalah ikut kata hati.... tapi sebenarnya... hati aku tak kata gitu.... minda aku yang kata gitu..... hati dan minda sedang berperang.... sebab minda aku macam nak senang jer... dah pikir macam tuh... bertindak jer macam tuh... tapi hati aku cakap.... takper lah... sabar ..... malah hati masih mengharap sesuatu yang lebih baik....

series... aku tatau.... ada yang kata... kadang2 kata hati itu betul.... ada kata ... ikut hati mati... naluri aku pun takde memberi hint... diam membisu aja.... biasa... naluri aku akan dapat berkata2..... so aku tatau...

takper lah... aku rasa... aku masih nak ikut arah tuju hati ini... untuk sementara waktu ini... sebab... antara kata hati dan kata minda.... semua nya boleh tolerate.... cuma ... aku rasa... kan lebih elok... kalau satu sahaja yang diikut... hati atau minda... so... boleh lah minda dan hati ini aman kemba…

Introducing Arja Lee

Image
korang... let me introduce ... ARJA LEE... hah mcam lah korang tak kenal kan... for those whose have no idea bout who's this nice n good looking lad... let's google ..heheh...

he become so famous after his play...mahsuri the musical... yes.. he did well...


ini adalah call card arja ye...hehehe
saja jer aku letak muka sebelah.... ngada kan.... hehehebagik lah gambar macam dua orang dengan ayu teh sun ye..hehehe
arja lee n me.. :-)

ARJA LEE skang sedang aktif untuk teater.... katanya...selepas mahsuri... dia macam murah rezeki gitu kan... ye lah... sebab dia act bagus masa mahsurikan... sebelum nih aku tatau pun sapa arja lee nih... act dengan vanida plak... tapi lepas tgk dia perform tuh.... memang dia leh g jauh..... coming next.. he is performing 'kaki blue' .... jom....
Start Time: Thursday, July 30, 2009 at 8:30pm
End Time: Sunday, August 16, 2009 at 11:30pm
Location: Pentas 1 , The Kuala Lumpur Performing Art Centre ( klpac )
Street: Sentul Park, Jalan Str…

Palette n Pigment PAC on SALE!!!!!!

Image
tadaaaa.... ada jualan nih.. ada jualan.... jom terjah Redmummy dot com cepat ye... kalau dah abis,..aku tatau erk.....


sebelum nak pomote... kene lah bagik testimoni dulu kan... heheheheh.... so nih lah model terbaik yang aku ada yer.... kak.. yang kaler merah ngan itam ..masa g bumah rose tuh... huh... sanagat saya suka tauuu...

ini aku pun order yer... dah g kelas... kene lah practice kan... practice make improve kan....


different kaler.... mudah dibawa kemana2 yer.... kaler pun menarikssssss

pigment nih pun aku suka..... aku dah ada satu.... aku sungguh suka... yelah..sebelum nih aku adalah tak tahu mende2 nih kan...hehehehe.... so korang...jgn lepas kan peluang.... susah nak dapat kat mesia... errr... ada ke pun...??? so ... adalah berbaloi ye..kalau beli dari Red Diva ....online shopping gitu.... camner nak order..... Terms and Conditions:
1. Imported from Jakarta, Indonesia.
2. Harga adalah termasuk dengan self pick up, service charges by an anonymous seller. No postal delivery, venu…

haziq dihujung minggu

Image
jom layan haziq lagik.....




kaki adalah ta sampai ye...






Temuduga: Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41

korang... meh sini aku nak citer sket kesah temuduga nih.... session nih.. aku sungguh ok.. sebab dorang ok... ada lah dorang dua yang tak berapa nk ok kan... aku nak share beberapa tips..kepada sesapa yang mungkin nanti nak g interview ke,... anak korang ke.. anak buah ke...jiran ke... sesapa lah kan....



tapi tips nih mungkin berbeza sebab panel yang berbeza.... tapi roughly ceenggini lah ye... kalau ngan aku... sempoi jer... jgn lah korang ingat..kalau aku soal mende2 .tapi korang takleh jawab..harapan korang tipis... tak jugak.....



kalau ngan aku.... emm korang jgn lah buat2 pandai.kalau tak pandai... aku cukup tak suka... kalau aku tanya.... gedebak gedebuk korang cakap..korang oenah buat itu ini... tapi kalau aku tanya lebih sket... langsung korang takleh jawab... sah lah aku tau korang kelentong kot... tuh jer pantang aku...



biasanya... soklan adalah berdasarkan -Attitude-Skill-Knowledge



Attitude :

yang nih... korang pikir lah sendirik kan... kalau nak kan keje tuh... mesti clear2 ca…

aku di IPOH

Image
aku kat ipoh beberapa harituh.... atas urusan rasmi lah ye... emmm ...gi interview lagik... aku jadik panel interview... bukan aku g carik kerje lain.... actually lps entry pasal hotel regency tower kat ipoh... kat redmummy dot com tuh.... aku terus call booking... huh hotel room fully occupied... tinggal apartment jer... so aku carik lah hotel lain...

aku stay kat heritage... main taram jer ... tgk kat internet...tapi ok lah hotelnya....


disebabkan malas nak kuor g memana... aku order makan dari hotel jer lh... ok jugak tau food nya.... dah byk hari...byk lh ordernya kan.... meehoon nh... byk giler.... sampai kene brenti rehat dan makan balik lah....hahaha

disebabkan aku tak dapat join GBM makan baskin... aku dok teringin nak jugak makan aiskerim... tgk kat menu ada banana split nih.... eemmm.... apa lagik kan.... actually ada haagen das (betul ker aku eja..??) ..kat hotel nih... tapi takbleh room service kot... sbb sbb kt lain... last2...makan jer eskrim yang ada....kannnnn
nih ...se…

mana lagik sebelah?

Image
korang...aku beli sandl nih dah lama.... beli kat catalog... tgk gambar terus cam berkenan.... rege..rm60 jer kalau tak silap.... sungguh suka makainya....sebab heel nya sesuai dgn aku... takde lah tnggi sgt....
tapi satu ketka itu... aku tidak memakai nya.. atas sebab2 yang tertentu... aku tak perlu pakai padamas itu...tapi kini... aku pakai kembali.....
nak jadik citer... aku pun lupa bila last aku pakai.... tapi...baru nih nak pakai...aku jumpa sebelah nih jer....
korang tau lah kan... kereta ku itu.... rak kasut bergerak.... emmm nih mesti tercicir kat mana2... sayang nya.....

sayang sangat.... dah nak kene buang lah nih... :-(





mereka lebih berjaya

nih aku nak citer pasal kawan-kawn aku yang berjaya.... ada yang dah kerja besar..malah ada yang ada bisnes sendiri... drive a luxury car.....dan macam-macam lah.....



ada kawan-kawn2 aku yang sudah pun bergelar Dr - doctorate .... Dr Ubi, Dr Ben(dagang)... Dr Hisham ... Dr Nurul ....malah ada jgk yang menjadi surgeon yang berjaya....diluar negara...... di UK... di IRELAND..... padahal...kami dulu... blajar sesama kan....

ada yang dah menjadi contarctor yang berjaya.... hj erok... walaupun adak nakal zaman skolah... tapi itu bukan lah salah..kalau kita tau hala tuju hidup kita kan.....

ada yang memandu kereta mewah... bmw 3 series... any series.... merce... e class... s clas... any class.... bila lah aku nak ada kereta begitu....

ada yang sudah berfamili besar... che W .... yang dahulunya penghuni tetap bilik sakit asrama... tapi sekarag... dah lain...

banyaak lagik sebenarnya.... kawan-kawan aku yang berjaya.... aku jugak ingin beerjaya macam mereka..... buukan bermakna aku tak bersyukur..…

citer REDGLOW lagik

Image
entri nih aku biarkan kat sini kejap.... untuk entri terkini.. scroll ke bawah yek... aku nak citer lagik tentang make-up session kat REDGLOW
REDGLOW nih... tapi sori lah ye.. steps.. teknik dan tips bagai dari REDGLOW aku tak nak bagik... sebab itu bagik aku copyright dorang ye... kena lah g kelas kan.... sebelum g kelas...nak register,..nak tanya.... bleh kah korang sms no nih... for sure najwa
akan jawab dan2 ntuh jugak.. unless dia tgh kelas... tgh tido atau yang sewaktu dengan nya lah kan... sms-0123588999 nih add redglow: Pejabat Urusan:No74A jalan Rugbi 13/30 Seksyen 13 Shah Alam. Tel:0355116899 Butik,Spa & Akademi:Lot 6643 Jalan Batu 48 23000 Dungun Terengganu Tel:098483366 kalau tak cukup kredit nak kol... bleh emel ... emel:edu.redglow@yahoo.com
terukkan muka suci ku... seriesly... aku memang ada masalah kat muka aku lately... kalau dulu... enggak ada jerawat sket pun... skang dah jadik macam perkampungan jerawat jer... kalau dulu... aku senang lenang bleh perasan cantik dgn bedak ya…

faces of haziq

Image
this entri..is for someone.... wahhh haziq ada peminat...???? tgk lah pix anak buah u nih...emmm motip kuar gambar jiq tgh2 minggu nih.... cuz aku tgh bizi... away from kl nih.... so layan ni dulu erk...















rokok dan perut

Image
tajuk macam haper jer kan... yang aku jdik terpikir nak buat entri nih... sebab malam lepak2 ngan dorang tuh.... aku tgh nak snap apa ntah... skali... sang tanya aku.... 'nak ambik gambar perut jong ke' ... dan terus dia suh ambik gambar perut dia tuh jugak..... aku hambik lah..untuk modal buat entri kan....hehehe
semporna ijau....
dunhill n gudang garam....

ini malboro light.... emmm bkan malboro merah tuh kan...
the idea was from him......mentang2 lah tak baper nampak...
tahan napas ke bang....???
errrr.......
hahahah,.... no komen ye...






make-up@REDGLOW.shahalam

Image
first of all... many thanks untuk REDGLOW untuk make up session ahad harituh... 21 june....kat shah alam.....REDGLOW ada jugak cawangan kat dungun ..so orang-orang kampungku.... cepattt... jangan lepaskan peluang untuk g belajar make-up kat REDGLOW..... dan korang2 semua jugak ye.....kenapa aku aku suh gi kelas makeup...???? so jgn skip... baca sampai titisan type-an yang terakhir ok...


dalam sessi kelas kat REDGLOW nih... memula dorang bagik nota.... bagik cermin.... this is my 1st make-up class ye... never been .... to any make-up class.....

REDGLOW buat kelas make-up.. dan jugak make-up pengantin.....sila layari blog REDGLOW untuk maklumat-maklumat yang korang perlukan....



tadaa... kalau korang g kelas... brush set ini adalah diberi percuma ...thanks redglow......sijil.. etc... aku memang tak penah kot ada brush set.... mmg takde lah .... korang ada..???? kalau ada... korang tau ker... apa fungsi tiap satu... apa beza dia... naper dia cenggitu...??? aku sungguh tatau sebelum nih... t…