Posts

Showing posts from 2007

PMR... Tahniah Adik...

Image
just wanna congratulate my youngest sister... Meme..... Aznida Ab Razak....
even though she didnt get all A... but 7A and 2B is great! B is for the 2 foreign languages.... English and Arabic... It's ok dik... u did well...... Congratulations!!!!! i am happy for it.....

Ketelusan Hati

....jiwang sket.... sejak bila ntah aku suka lagu2 anuar zain nih.... tapi bila terasa nak berjiwang...macam best jer lagu nih.... dengar lah... hari2 aku mesti nak dengar jer..... semalam aku rasa macam emosi jer... dok beremosi dengan WHN..... rasa macam dah lama jer tak berkasih sayang dengan dia... asyik berkasih sayang yang ala-ala kadar jer.... terasa ghindu untuk bermanja dan berkasih sayang dengannya... " I pun syg u tp mgkn u tak tahu dan tak sedar "....i tahu ..cuma ... "mamalong 'ghiluu' kat Jiq'.......

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitishanya tulusnya hati
mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk …

Lancer 2.0GT

Image
aku tengah berangan nak dapat kereta tu.... nak beli lah... bukan masuk peraduan apa pun .... tapi buat masa sekarang nih.... kemampuan untuk mendapatkan kereta tuh belum ada.... sebab tuh lah teringin sangat nak dapat kenaikan pangkat...tapi bosan lah citer naik pangkat nih.... selagi tak lulus exam.... tak payah cakap..... kalau dapat kereta nih.... lepas 3 bulan ... aku ambik cuti seminggu..... bawak ronda satu malaysia.... sapa nak ikut...?? kenapa lepas 3 bulan.... itu aku punya suka lah kan......

tapi 'kemp'... insya allah...aku tak akan jual kau.... banyak oooo jasa ko kat aku.....walaupun aku dah ada kereta baru nanti.... aku tetap sayang kau..... macam skang lah... buktinya...walaupun skang aku ada 'kemp' lain (read: WHN).... aku tetap gak sayang kau kan....



my fave red
sekali tgk lampu macam my another dream car …

Berehat

dah sampai penghujung tahun 2007.... tak banyak achievement untuk tahun ini... semuanya macam fail jer.... 2 kali ambik exam PTK.... sekali fail... satu lagi belum tau result... so susah nak naik pangkat.... kalau aku tahu PTK lebih penting dari Master Degree... baik aku tak payah bersusah payah g sambung study dulu erk... ntah lah.... tatau lah.... tahun 2007 ni tak berapa bagus lah bagi diri aku....cuma satu harapan.... agar tahun 2008 memberi lebih gemilang untuk diri aku.... dan semua.....

tapi letih kerja tahun ni.... sebab asyik kerja sahaja.... takde bercuti langsung... menghabis kan cuti dengan memalaskan diri sahaja.... takde langsung cuti-cuti malaysia.... apatah lagi cuti-cuti luar malaysia.... nasib baik ada kerja kat spore arituh...so bercop jugak lah international passport aku....

ahad harituh abang aku yang kat paris tuh sms... dia plan nak bawak famili gi bercuti kat germany... dok survey hotel,train etc ngan aku.... wife dia nak gi kat factory outlet kata dia... masa di…

Enchanted

Image
Jumaat harituh aku g tgk movie nih ngan my youngest sister, meme....

Alangkah indah nya hidup kalau tidak berpijak di bumi nyata.... kehidupan yang sentiasa berkesudahan gembira.... bahagia sungguh rasanya.....

Seronokkan kalau kita dapat sentiasa bersama dengan orang yang kita sayang.... hidup bersama ..dengan gembira....
sebab tuh masa kecik-kecik dulu kita rasa gembira agaknya... sebab hidup kita macam berfantasi.... kita selalu berfantasi tentang masa depan kita... nak jadi itu lah... ini lah.... tapi apabila tiba waktunya... yang realiti kadang-kadang tak sama apa yang kita impikan....

dulu aku selalu berangan nak jadi seorang doctor... which is i'm not so sure .... is it what i wanted to be...?? sebab biasalah kan... kalau anak sulong dalam keluarga... our parent alwitz wanted us to be professional.... doctor... lawyer....architect...etc.... so macam tuh lah jugak dengan mak & ayah aku.... so sebab tuh lah dari kecik aku dok berangan nak ajdik doctor... end up skang... i'…

tak sabar.....

i just cant wait for tomorrow...tak sabarnya.... guess what.... tomorrow is a payday.... after a very early paid last month ...everyone is soooooo broke... so tomorrow everyone gonna smile again.... and more... i gonna have my turn for 'duit kutu'....

next month we gonna get early pay again.... i hate that..... i just cannot control myself .....

Bizi Bee....

Image
sehari dua nih kebizian ku mengurang.... cuma kalau ada problem jer lah jadik kelam kabut.... macam pagi tadik.... memang takde mood betul nak dtg keje.... pagi2 buta dah bos panggil.... nasib baik dapat aku menyelesaikan permasalahan itu....

cuti aku banyak lagi nih...sebab harituh ingat simpan cuti untuk kawin... dah tak jadik pulak... takper lah... cuti kawin untuk tahun depan... tahun depan jer lah kira... lepas nak tolak 15 cuti untuk 'hari tua'....ada lagik baki yang melebihi sepuluh hari.... so aku berkira2 untuk nak berehat nih....

sabtu harituh aku kerja.... sebab keje yang nak kene buat tu mesti masa orang tak keje....takper lah dah biasa macam tuh.... lepas keje ...melepak rumah senget sambil makan-makan.... malam nya g tengok 'Bee Movie'... lama giller dah tak g tengok wayang... ada a few movie yang nak kene g tgk nnt nih.... enchanted, national treasure 2.... elizabeth...

menarik citer bee movie.... memula ingat nak tgu adik datang n g tengok.... tapi nnt baw…

Wanita Api

Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
- aku membawa bendera lambing Aries

*Dilahirkan sebagai pemimpin
- aku anak sulong, so ada lah jugak kene memimpin…
- dulu aku suka jadik ketua…. tapi jarang jer ada peluang untuk jadik ketua….
- persekitaran kerja ..aku diarah dan mengarah....
- tidak pernah bercita-cita untuk menjadi pemimpin...
- skang aku rasa... aku nak dipimpin.... aku dah letih dengan kehidupan sekarang yang terlalu dominan ...ingin didominasi dengan cara yang betul dan baik.... cuba untuk menjayakan arahan yang diterima

*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
- hanya memberi pendapat pada bidang yang aku mahir yang mempunyai pengetahuan mengenainya..
- agak kurang tepat penyataan ni... aku lebih suka mendengar pendapat orang.... dan mengolah dan menggunakannya supaya pendapat itu menjadi lebih berkesan...
- tapi lately... bila aku cuba menyu…

Kau Yang Satu

tadi masa driving terdengar lagu lama nih dalam kereta... macam best jer .... dulu2 tak suka lagu tuh.... agaknya bila tengah rindu kat seseorang.... terasa lagu tuh macam best sangat2 plak.... jiwang lah plak aku..... so..this song is for my special someone...WHN....

Tanpamu
akulah yang rindu
Tanpa dirimu
Hilanglah manjaku
Kasihmu
kata naluriku
Cintamu
hanya dihatiku…

Izinkan aku selami hatimu
Izinkan aku bisikkan cintaku
Janjiku
pada kau yang satu
Diriku
hanyalah untukmu…

Engkaulah yang satu
Pujaan hatiku
Sucinya cintaku padamu
Sayangku
hanya kau yang satu
Kasih dan rinduku...
milikmu...

Jangan Ada Benci

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku

teman

Tak perlu mencari teman secantik BALQIS,
Jika diri tak seindah SULAIMAN,
Mengapa mengharap teman setampan YUSUF,
Jika kasih tak setulus ZULAIKHA,
Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM,
Jika tak sekuat SARAH,
Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH,
Jika diri tak sesempurna RASULULLAH S.A.W,

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin ... hari ini dan seminggu lebih beraya

Balik kampung pada pagi raya, menu raya kali ni, laksa trg .... sate...lontong... etc....paling best makan laksa kuah putih....macam kuah laksam tu...raya ketiga my aunty buat murtabak biskut... fave nih.... senang jer nak buat nih.... tapi tatau lah kalau dalam microwave bleh jadik ke tidak..... kene beli oven lah.... bleh masak macam2....

duit raya.... aku masih dapat lagik... tak percaya...??? sampai hari nih aku dapat RM140.... ok lah jugak kan daripada tak dapat....hehehehe.... dah berusia nih pun masih dapat duit raya.... kan best....
bagik duit raya... lebih dari apa yang dapat..... takper lah sesekali bersedekah.....

baju & kasut raya.... tahun nih buat sepasang jer baju raya..... (sedondon tau...tapi aku pakai kat kg aku... dia pakai lah kat kg dia... hahaha).... last minute... beli blouse lagik satu.... and sandal kat vincci......

kueh raya.... memang dah jadik adat... beli jer kueh raya…

Jamuan Mata

Image
bulan puasa ni... kalau takde kerja dok browse resepi jer kerje...macam lah masak pun...gambar2 nih aku ambik dari hanieliza fotopages.... menarik...siap ada resepi lagik...



my fav seafood, simple jer sotong goreng kunyit







sambal goreng ikan bilis dengan tempe, macam senang jer nak buat, tapi aku tak pernah cuba







nampak menarik dan sedap...tapi mesti leceh sket nak buat nih,kalau caramel yang biasa tu tau lah camner nak buat




kueh nih memang aku suka, last year ada gak aku beli,tp thn ni tak jumpa lagi...





kuah rojak betik ni, kalau tengok resepi senang jer, kalau try tatau lah jadik ke tak.. tapi aku selalu suruh kazen aku buat n frozenkan, bila nak makan defrost jer.. masih ada stok dlm fridge..hehehe



bubur lambuk terengganu.... kalau kat pasar ramadhan kat kl nih bleh jumpa ker yang evrsion nih erk???





asam pedas... yang nih bleh lah kalau nak masak sendirik..



cucur udang...1 of my fav those days... rindunya nak makan yang mak aku buat...macam masa kecik2 dulu...




yummy.... kaler pun menarik jer.…

Harapan Ramadhan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Ramadhan

dah setengah bulan berpuasa.... sekejap jer rasa.... orang dah mula sibuk nak buat persiapan raya.... aku skang memang tak pernah kesah semua tu.... aku sendiri tak tahu bila aku nak balik raya... mungkin malam raya...pagi raya... raya kedua .... belum pasti.... macam tu lah adat orang tidak ada keluarga....

bulan puasa tahun ni aku dok sengsorang jer... tahun lepas dok ngan adik aku.... so far...sepanjang ramadhan ni aku berbuka sengsorang jer kat rumah...baru dua kali aku berbuka kat luar... sekali kat johnny's steamboat... dan minggu lepas kat umah adik aku... sebab ajak WHN berbuka kat situ....

hari ni aku plan nak berbuka kat umah adik aku lagi... nak pergi pasar ramadhan... kalau sengsorang memang aku tak pergi lah.... then tomorrow berbuka dengan kawan2 sekolah dulu... minggu depan jadual aku untuk berbuka puasa kat luar dah penuh... everyday...

isnin: Hilton KL
selasa: Baiti @TTDI , and another invitation to Hilton KL again... but i'll opt for Baiti
rabu: JW Marriot Putraja…

Ke Makam Bonda

Kami mengunjungi pusara bonda
Sunyi pagi disinari suria
Wangi berseri puspa kemboja
Menyambut kami mewakili bonda

Tegak kami di makam sepi
Lalang-lalang tinggi berdiri
Dua nisan terkapar mati
Hanya papan dimakan bumi

Dalam kenangan kami melihat
Mesra kasih bonda menatap
Sedang lena dalam rahap
Dua tangan kaku berdakap

Bibir bonda bersih lesu
Pernah dulu mengucupi dahiku
Kini kurasakan kasihnya lagi
Meski jauh dibatasi bumi

Nisan batu kami tegakkan
Tiada lagi lalang memanjang
Ada doa kami pohonkan
Air mawar kami siramkan

Senyum kemboja mengantar kami
Meninggalkan makam sepi sendiri
Damailah bonda dalam pengabadian
Insan kerdil mengadap Tuhan

Begitu bakti kami berikan
Tiada sama bonda melahirkan
Kasih bonda tiada sempadan
Kemuncak murni kemuliaan insan

Usman Awang

hari ahad lepas aku menziarahi pusara emak di rembau. sampai jer kl aku dapat call kazen aku yang trg plak meninggal. terus aku shoot ke dungun dengan another kazen. so sempat jugak aku menziarahi pusara ayah. Al-Fatihah untuk arwah emak, ayah dan kazen a…

bAby jIq @ AbAng jIq

Image
i have nothing to say here, or i would rather say no time to write, so ...to keep my page updated n gloomy... share some pix of my beloved haziq... it was taken last week... at nearby playground...the most happening place for him..

Jiq the kitten
i'm on my 'bike'... vroooooommmmm

the slide... my targeted stuff...

what i'm gona have next... slide again..??? jiq was seriously thinking..

introducing jiq with umi....

on the tube slide


on the tube slide again...


Fahmee's wedding

Image
KUALA PILAH


last saturday i went to Kuala Pilah for the wedding reception with***

luckily we arrived there just after the rains stop.

the dish. if i'm not mistaken, there's also 'pucuk ubi masak tempoyak' and something like rendang pucuk ubi

here the king and the queen of the day. Safli Fahmee and Aumil Salmah


it's me with ruby and ha, with them. (this pix was taken by *** - )


on the way back. stop at ulu bendul not for picnic, but looking for something to munch ...hehe

thanx zoeika for the pic. malas betul nak carry my handy cam for the occasion. looking for another digicam or good camera phone.

update

dah lama tak bercerita.... skang baru nak bernafas semula.... wpun masih banyak mission yang nak kene settlekan.....

banyak bende yang terjadik sebenarnya.... cuma tak sempat nak cerita.....

i. famili...
macam biasa jer... aku nih ada famili ke... most of my weekend with haziq... dah semakin nakal dan pandai dia skang... rindu sangat kat haziq.... tunggu jer hujung minggu nak dating ngan haziq...

ii. work...
my work is my never ending story... i realised 1 thing... i luv my job... i came to office during weekend... super boss not satisfied.. etc... but i still doing my job.... i never think of looking for another job... eventhough it is underpaid....

iii. social life...
seriesly.......no social life at all....

iv. him
i never know what it is..... WHN n me nih kejap ok kejap tak ok...... but i luv him....

PARIS

Image
I never been to Paris.... but i wanna share a nice picture of paris..which make me soooooo envy.....last year, before i fly for germany, paris is one of my targerted city.... but for the last 3 days time in frankfurt, i opt for bruxxell.....
last september my big brother imran, been posting to Paris... (with UNESSCO under Ministry Of Education)... this make me really want to be there one day.... he came back for official matters last mei, i met him.... guest what... he brought eiffel tower for me... really... a mini eiffel tower...
last month ..my friend ibrahim went to europe.... in paris he stayed in Imran's apartment ( i introduced my bro to him beforehand)... then he come up with this pic. jeleeeessssssssssssssssnya....

sori bro for posting this picture without your permission..

my shopping day

yesterday i spent my sunday at home. bermalas malasan. Thurday was the JCard member's day at 1 Utama..and it was my shopping day... actually i just grab my needs.... see my shopping list :

1. curtain - i never change my curtain since i move to my house. so i will never think bout curtain for another 3 or 4 years. believe me...

2. jeans - it's about time to change it. dah koyak kat lutut. that day, there's one makcik look at my jeans and staring at me.... that jeans not matching with tudung lah... so i just grab the Levi's relax straight cut -512

3. clinique stuff - all my compact powder, moisturiser, lipstick and facial cleanser finished. i asked for a small moisturiser, but the promoter give me the bigger 1, which cost me RM150. normally i go for bigger 1, but cuz i wanna buy something else i prefer the small one.... anyway... ok jer lah..

4. perfume - actually i wanna try the new hugo - femme... well u know me...i am the lover of hugo scent... but i bought the lacoste c…

....

these few weeks i was like missing in my own world.

~2 compact weeks for my certification training (but i skipped sometimes for urgent meeting an so on).
~working on saturday
~not feeling well
~sending my sister to penang
~etc

Jemputan ke Majlis Perkahwinan..??

Image
pagi tadi, pagi-pagi lagi big boss dah panggil, bukan apa, brief kan sket pasal nak meeting nanti... then ada lah discussion jugak. pagi semalam pagi2 kene panggil gak... pasal ada aduan user.. takde hal sangat.. cuma problem dengan user tuh jer bagi aku....
ada 2 bende lawaq ni. satu pasal mimpi aku malam tadi.... aku pun tak ingat camner.. tapi yang aku ingat... aku distribute kad jemputan kawin aku kat kawan-kawan... kad tu kaler maroon dan putih... memang kalaer yang aku suka lah tuh... aku tak ingat bila tarikh majlis tu... tempat kat dewan serbaguna TTDi.. huh macam ye jer... tapi masalahnya... aku tatau sapa nama lelaki kat kad tuh.... boleh ke macam tuh?? bila aku bagik kad tuh kat kawan2 aku... dorang macam dah tau jer sapa mamat tuh...? saper erk mamat tuh...? ntah lah...biar lah... mimpi tu kan mainan tido.. .. tapi yang lawaq nya, bila aku bagun pagi tadi, aku plak yang tertanya sendiri... sapa nama lelaki pada kad tu... ????



kad tuh hiasan jer, aku ambik kat kadkahwin.comsa…

baby Jiq...

Image
Gambar terbaru Amir Haziq :


Jiq confuse, lepas tiup lilin, kenapa orang nyanyi lagu 'heppi birthday'. cikgu muzik dia tak pernah ajar pun...,

Jiq manja sket, sket-sket nak nangis. Besarnya Jersey Jiq 'ballack'. Jersey tuh mamalong beli kat germany dulu....
Jiq nak senyum...

sembang sembang ofis

sejak kebelakangan ni, takde cerita menarik yang nak share. most of the time i spent in the office or with my beloved nephew, Jiq. lupa nak cakap, Jiq dah setahun, hari tuh sambut birthday dia. kesian haziq, mesti dia sendiri tak pasti apa agaknya yang orang celebrate tu.muka dia confuse habis. hari nih takde gambar birthday dia. lain kali lah tengok.

kat office sekarang macam huru hara. ada pulak that lady boss nak out kan my immediate boss sebab ada orang baru nak masuk. kan byk lagi post lain yang kosong. orang baru tuh lelaki. aku pun tak kenal hati budi dia, cara kerja dia, semua lah aku tak tahu. tapi for the very first time aku tgk dia, aku rasa tak suka. ntah lah, nampak macam bagus jer. kemudian-kemudiannya, aku byk pulak terdengar yang negative pasal dia. lagi lah aku jadik tak suka. ntah lah awal sangat aku nak judge dia sebenarnya. mungkin dia ok. so aku buat tak tahu jer. tapi..... entah lah aku rasa macam i cannot be practical, prejudice win!!!.. sebenarnya, aku taknak la…

Kenduri Kahwin

Image
Sabtu lepas, kawan sekolah aku kawin. buat majlis kat concord shah alam. bila ada majlis macam nih, mesti kitorang ambik kesempatan buat get 2gather. ye lah time macam ni lah kalau nak jumpa pun sekarang. walaupun tak ramai gang sekolah yang datang, tapi ok lah. ada jugak sorang kawan yang datang tuh, aku tak pernah jumpa since form 3.

lepas majlis tu, duduk lepak2 kat starbucks, ambung borak. kitorang tak sempat pun snap gambar pengatin pun. ambik gambar jer sesama sendiri.

food kat concord menarik jugak. selain lauk biasa kenduri, ayam masak merah, rendang daging, dan dalca, ada jugak sayur campur dan butter prawn. apa lagi erk lupa dah aku. dessert pulak, mango pudding with ice cream. door gift, ada coklat, aku rasa complimentary dengan makanan tu. then ada cadbury choc clair yang diletak dalam bekas yang menarik. memang menarik lah bekas tu. sebab apa aku kata menarik? kerana ada jugak kami yang 'square' yang org terlupa. dan ada jugak yang terlupa datang balik just nak amb…

itulah kehidupan aku sekarang

dah lama tak mengadu kat sini... nak kata bizi... takde lah bizi macam tahun lepas... server2 dan sistem yang perlu aku belai2 tu pun dah agak stable... rupanya... banyak bende-bende kecik yang nak kene buat... takde semangat betul. tapi... semalam tiba2 je ada masalah teknikal yang agak series dan tak dijangka... berpeluh jugak lah... budak2 vendor tuh.. (aku pun sama berpeluh.. nak pikir apa lah yang nak dijawab kat pihak pengurusan nanti.. ) ... nasib baik lah akhirnya bende tuh ok jugak... itulah kalau buat kerja teknikal... bende2 tuh nak fail bukan ada schedule... bukan nak bagitau... tup2 jadik jer... anyway... ok lah skang... so malam tadik dah lah balik lewat malam... pagi tadi... awal2 lagik dah kene bagik penjelasan kat boss.... bende dah ok... boss puas hati ngan explaiantion tuh... selesai lah satu kerja...

sebenarnya seminggu dua nih aku tak sihat sangat. nak kata sakit sangat tuh tak jugak. tapi sekarang dah agak ok lah. aku rasa mcam ok. tapi belum jumpa doktor pun untu…

If You Luv Someone

i have something nice to share... it's from someone else blog...

If u love someone because u think he is gorgeous...then its not Love...Its "Infatuation"
If u Love Someone because you think that you shouldn`t leave him becoz other think that you shouldn`t then its not love.....its "Compromise"
If u love someone because u think u cannot live without his touch then its not love.. its "Lust"
If u Love Someone because u have been kissed by him...then its not love... its "Inferiority Complex"
If u Love someone because u cannot leave him thinking that it might hurt his feelings... then its not love... its "Charity"
If u love someone because u share everything with him...then its not love....its "Friendship"
But
If you feel the pain of the other person more than him/her even when he/she is stable and you cry for him.....that's "LOVE"
If u get attracted to the people but stay with him or her without any regrets....that'…

Di mana...?

i was away from office for about two weeks, or more...just because...

i. i took leave to attend my sister's convocation... it just 1 day but i took 3 days leave...
ii. i attended 2nd Annual Wireless Security Conference in Singapore for abou 1 week...
iii. it was public holiday....

i am gonna seat for my exam this week... wish me luck....

Thanks

Image
The sugar-free choclate moist and high fibre cream cheese cake from Secret Recipe. That's what i had for my birthday. health cake!!! so i can have it with less guilty huh... :-) . I love the one with chocolate. we had the 'celebration' at shana's place. Thankz to shana for the soto.

My thanks also goes to all of you, thanks for the wishes i received from ;
SMS:

(Kak Ni) : Epi beday. Pnjg umur muroh rezki.. Derah2 lh naik pelamin… Amin

(Abdullah fauzi) : Dah nak masuk 31 doh weh… Selamat hari jadi sid

(Azira) : Eppi bday..moga pnjg umur, murah rzki n bhgia slalu..

(Adik) : Hepi besday along…..smoga pnjg umo n dmurahkan rezki.i love u so much…

(KB) : Sid, hapy besday.

(Kakak) : Hepi bday along…ciuman td hdiah ptma.nnt suar askar hdiah kdua.cyg along.mmmuuuahh…

(Zarul) : Hepi besday long..smoga pnjg umur n murah rzki..xde hadia nk bg la..

(Umni) : Happy b’day,dear!

(Juniaty) : Hai….eppi besday to U… may be d coming days n years will bring more joy and luck to u…. wish u were here n…

Diamond Ring

i didnt receive any dimond ring today , yet not also a white gold ring which i wanted to have fo my this year birthday... but ...out of sudden that 'diamond ring' song came accross my mind... even i did not hear the original version ..but my thanks to youtube site... still have time looking that site while googling for some info for capacity planning study....uurrgghhhhh.....

i luv this song..

Diamond ring,
wear it on your hand
It's gonna tell the world,
I'm your only man
Diamond ring, diamond ring
Baby, you're my everything, diamond ring

Red, red rose brought it home to you
Blood red rose, tells me that you're true
Red, red rose, blood-red rose
Like a fire inside that grows, blood-red rose

When you're hungry,
I will fill you up
When you're thristy,
drink out of my loving cup
When you're crying,
I'll be the tears for you
There's nothing that I wouldn't do for you

When you're hungry,
I will fill you up
When you're thristy,
drink out…

Bila April

lagu Dr Fazli...bila april.. tu, aku tatau pun kesah pasal apa.... tapi bila april tiba...aku suka jer. kerana pada bulan april ini lah, berpuluh-puluh tahun yang lalu, aku mengenal dunia ini. ramai sebenarnya kawan-kawan kat ofis, kawan-kawan lepak dan famili aku yang bersama-sama gembira bila april tiba...

masa kecik-kecik dulu, biasalah, mak kita mesti sibuk nak celebrate birthday anak dia nih... bila dah besar-besar ni, sendiri buat lah... bila cakap pasal birthday aku... (advanced pulak rasa), dulu ada seorang kawan yang tak pernah lupa birthday aku, sejak aku kenal dia, mesti celebrate ngan dia. cuma 2 tahun kebelakangan ini jer aku tak nak celebrate ngan dia (walaupun ada invitation dari dia). bila tiba birthday aku, mesti dia akan ajak aku dinner etc. kalau he cannot make it on the day itself, mesti dia akan celebrate awal. tapi tahun ni, aku pasti, dia tak akan lagi mengingati tarikh itu. walaupun dia hanyalah seorang kawan biasa dan tak pernah menjadi seseorang yang istimewa …

lonely

Image
Lonely im so lonely,
I have nobody,
To call my owwnnn
Im so lonely,
im mr. LonelyI have nobody,
To call my owwnnnIm so lonely,
so lonelySo lonely, so lonely, (so lonely), Mr. Lonely

last weekend i was so lonely. peoples are around me. but they left me in my own world. everybody with their own biz. HE also with his own world. feel like wanna talk to HIM. but i have to understand. HE's not for me this weekend. HE just cant listen to me. HE got other things much much more important to be settled. i dont mind. i can admit.

when i am lonely... suddenly i received one sms form someone (i dont have the number save in my phone). but the way 'he' sms. i guess i know. but i already said. i don wanna to contact or to be contacted anymore. so i just ignore the sms even i am lonely.


yeah, luckily one of my fren had nothing to do last nite. she is there. we just spent the nite makan2 at uptown. missed that moment that we used to do. borak2 till early morning. thanks for being with me. end up …