Posts

Showing posts from December, 2011

selamat tinggal 2011

Image
(google image)



dah menghampiri penghujung tahun 2011 ... rasa macam baru jer lagi masuk tahun 2011... sekejapan jer kan... so macamana tahun 2011 korang? ada kemajuan berbanding tahun sebelumnya ke. hehe

tahun 2011 bagi aku sama sajer dengan tahun sebelumnya. takde kemajuan yang sgt membanggakan kot. cuma perjalanan hidup agak relaks dan mendatar. so takde lah banyak sgt stress. cuma towards the end lah kalau stress lebih pon.

tahun nih, aktiviti cop passport tak menggalakkan. dengan kata lain tak berjalan lah kan. cuma gi spore jer over the weekend. cop jugak lah tuh kan. cuti dlm malaysia pon ujung tahun baru ni jer. eh macam tak caya jer. tapi itu lah hakikatnya.

tahun 2011 jugak, aku mula nak berjinak balik dengan gadget. wooo lama dah aku tinggalkan dunia teknologi nih kan. tapi end up hanya dua jer yang sempat dimiliki. awal tahun beli blackberry torch. dan hampir hujung tahun beli samsung galaxy tab 10.1 tuh jer. walaupon dalam perkiraan macam ada jer dua 3 mende lagik yang nak d…

Bootcamp

Image
korang pernah dengar bootcamp tak.. or whatever u call it.. ni kira macam bigger loser punya training tuh. actually dah lama pon berminat nak join. tapi takde gang. aiyoo nak kurus pon kene carik gang ke. pernah jugak nak beli M.A.D coupon dulu. sebab memang giller murah. around 50rm jer. dan dah few time jugak my fren cakap nanti ikut jer lah dia masa ada Bring A Friend tuh. finally, aku ikut jugak lah kan.
so gagahkan diri bangun pagi buta. dah lah minggu tuh aku langsung tak training apa2. hahah kira menadah leherjer lah nih. tgk TL FB kawan aku plak. asyik mintak nyawa jer. cuak ok! tapi kawan aku kata masa BAF takde lah heavy sgt. so aku signup jer lah.
fuhhh, a great experience!!!! dari mula sampai habis sejam takde nak stop minum air ker. stop rehat kejap ke. a BIG NO ok! huhh patut lah kawan aku join 3 bulan boleh kurus giler. 40kg dia hilang. the best part, kalau kita kurus sebab exercise nih, lambat nak naik balik walaupon lepas tuh ko makan macam biasa. kalau kurangkan makan …

Saya suka durian

Image
haziq memang suka durian. memang selalu mintak abah dia belikan durian. sampai ada skali tuh. betting bola ngan abah dia, "kalau abah kalah, abah belanja durian ye" .
nih episod aku gi carik durian sampai ke jelebu. tapi saja lah tak bagtau haziq. umi dia dah pesan awal2,jangan bagitau dia. kalau tak, maunya dia memg nak ikut lah kan. suka lah dia dengan surprise nih.hehe
suh posing dengan durian sgt senang. marah umi dia. nampak sgt haziq tamak. memang tamak pon kan jiq.
#eh korang, aku rasa, sket masa lagi aku tak makan dah kot durian. dulu, aku suka gak makan cempedak. skang cempedak goreng tuh memang tak makan dah. cempedak tak goreng dah lama tak jumpa.
dari jelebu ke kl dok dalam kereta berbau durian. padahal dah masukkan siap2 dalam tupperware. sampai kl bila aku drive balik kerumah.(tadik guna kereta kawan aku). aku masih gak terbau durian. sampai siap bukak cermin lagik. psyco sungguh rasa. serious!!! balik rumah cuba lah nak makan lagik. dua ulas jer kot. then aku dah…

aku dan lagu : AKU MAAFKAN KAMU

dengar lagu nih macam best jer. tapi bila tengok lirik, macam paham tak paham jer.. hmm.

Aku minta maaf di atas segala perbuatanku.
Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

Jamal Abdillah:
Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak


Malique:
Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan

Jamal Abdillah:
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Malique:
Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam,…

Popcorn

Image
popcorn yang best. dulu aku memang suka popcorn. skang dah tak makan sgt, that small size pon aku tak leh abiskan dah.
haziq sgt suka popcorn nih. aku beli caramel crisp with maccadamia. best! haziq ask for more. haha. tapi nak yang besar katanya. whoopps.
sesekali bleh lah kot beli garrett nih. kalau tak hazab lah kan. harga sangat mahal. tapi sebab sedap, bleh lah sesekali tuh buat2 pejam mata jer beli.
candylicious dah nak bukak kat 1 utama. nanti garrett ada jual kat 1 utama kot. senang sikit nak beli. tak payah ke KLCC.
sekian.



Haziq belajar berenang

Image
meh nak cerita haziq belajar berenang. actually aku dah cakap ngan instructor tuh few weeks ago. tapi kebetulan pulak minggu tuh ada kelas for the kids. so terus jer lah bawak haziq. dulu haziq memang suka berenang. tapi klu bawak gi kelab, dia just dok main air kat tangga pool yang paras bubu lali tuh jer. puas lah pujuk segala memang tamau. tapi since ada swimming class kat skul, dia dah berani lah jugak kan. masa bawak gi swim kat condo my kazen harituh, ken main taknak naik.


haziq masa mula2 sampai. orang lain dah masuk pool. lambat sket harituh. mula2 tuh ala2 takut kot. malu pon ye gak. konon tak kenal orang kan.


lama2 dah ok lah jugak.


tangkap 'ikan' dan tunjuk kat cikgu dia dapat tangkap.



air adalah paras tuh. mula2 risau jugak. a bit dalam lah untuk budak2 yang tak pandai berenang rasanya.


tekun dengar apa yang cikgu ajar. actually susah jugak nak ikut cakap cikgu tuh. sibuk dia nak main air. so, mamalong terpaksa lah sibuk jugak suh haziq dengar cakap cikgu.


cikgu ajar flo…

Jom makan : San Francissco Steak House

Image
aktiviti makan di hari jumaat. nih lah susah kalau tatau nak makan apa. tak sure nak makan kat mana. saja lah masuk San Fracissco Steak House nih. owh skali ada set lunch, so just opt for this set. tak payah pikir panjang dan jimat kot.


ice lemon tea dan starter. aku ambik the nachos dan kawan aku ambik onion rings. nothing much can say for that nachos but the salsa taste good. onion ring tuh biasa sahaja. yang kat bubba gums lagik best.




i ordered this grilled fish. diet lah konon. tapi habiskan all the fries. hancus diet. rasanya sgt biasa. tak sedap lah.

kawan aku feeling nak christmas. so order lah grilled turkey. what i can say, i prefer chicken. hehe.

dessert. not included with this set. again, we cannot finish this one slice. satu mungkin kenyang. tapi kalau the cake is something to die for, sampai muntah pon aku makan kot. hehe.







rasanya biasa2 sahaja. #eh, tapi dulu, i love the grilled beef a.k.a steak n such. kenapa kali nih rasa macam tak best sgt pon. tapi kalau korang nak cuba, …

Nakallllllll

Image
last friday nite, skul haziq dapat best award untuk apa ntah. aku really lupa. haha. banyak jugak sekolah yang participate, tapi TKC menang. so malam tuh adalah macam acara untuk giving award ceremony. the kids pon datang untuk receive dorang punya token of appreciation. the six year-old kids aa buat performance. suprisingly, haziq yang selama nih kat rumah, kalau kitorang mintak buat itu ini which is dancing or anything yang dia belajar kat skul, punya lah dengan excuse yang haziq tak ingat lah etc. so kitorang nih ckap, apa lah haziq buat kat skul kan. kalau balik ada then cakap ada kawan pukul or gaduh pon kitorang risau. kot lah dia passive kan, kang kene buli lah plak.
tapi malam tuh, fuhh. he showed a true colours of him. sangat lah active berlari sana sini atas stage. dengan melasak bagai. oh my, kitorang plak dah segan. sebab masa concert hari tuh, kitorang sgt bersyukur, since dia tak lah hyper. tapi malam tu, the hyper boy wasnt in. so he took over.
dah lah tuh, rupanya, semua…

uncertain

Image
i just hate this feeling. uncertain!
it's about me. i'm struggling to make things done.
it's about someone, i managed to let it go.
it's about something. dilemma! yes, i'm stuck in the middle.
hmm ...

happy birthday jaeng

Image
happy birthday Amal Zaim a.k.a JAENG . jangan nakal-nakal.



Jom makan: uptown hawker

Image
my makan-makan story will never ending. makan untuk hidup kan. selagi hidup selagi itu lah makan. nih aktiviti few weeks dulu dah. lepas 'badai semalam' terus ke UPTOWN nak makan YTF & the best teluk intan cheecheong fun. malang nya tutup. so there we go...




apple asam boi.gelas besar. air nih memang never fail! tapi harituh rasa sangat manis pulak.



my fren opt for this fried kuetiaw. aku pon tumpang merasa. mode diet kan.



kawan aku jugak order nih. sedap. tapi lately aku mana makan pedas. so takdelah aku melahap.



korang tengok lah, kalau aku nak makan sikit pon, tapi kawan aku order banyak, macamana aku tak gemuk. there's always a reason kannn! satey nih tak sedap.



this is mine. mihun goreng next to YTF stall. sangat best. :D

ok sekian. *INSAP untuk kesekian kalinya*





Kopitiam

Image
Finally this morning.stop by at Pak Li Shah Alam before proceed to UiTM. Again I had roti for brekkie. Do u know this kind of stuff is not recommended for O type blood. *this is another reson why I can't easily losing weight*

Jom makan : ikan bakar bellamy

Image
another story of makan-makan. makan itu indah kan. korang pernah makan ikan bakar kat bellamy? hmm dah lama gak aku tak gi. eh belum sampai lah setahun pon :P . well, skang dah ada cawangan dia bukak kat Cheras, bandar sri permaisuri. jom cek apa yang ada...



ikan masak 3 rasa kot. the taste was good. cuma aku rasa, kalau dia kurangkan kegaringan ikan goreng tuh lebih baik kot. walaupon nampak merah, tapi not so pedas.
sotong bakar adalah terbaik. the easier to have squids, macam nih lah kot. tapi sotong adalah kurang baik untuk diet. :P


we odered 2 types of tomyam. marvellous! tapi aku rasa tomyam putih jer. tomyam merah tak sentuh. err, aku mana suka sgt tomyam. hehe


there u go, bayangkan ada another 4 set lagik. bayangkan, for 12 adults dan 5 kids. mana nak abih. tapaued lah dorang.
ikan bakar pon ada. pari, terubuk dan kembong. pari is so niceeeee. malas nak rasa terubuk, sebab aku kene makan terubuk dengan penuh teliti. so, sebab nak have more fun, terubuk next time lah ye.

the food was…

Sarapan

Image
I had tosai, fren had megi goreng for breakfast after realised that kopitiam starts the business after 830am .

setelah 6 minggu berkursus

hallu korang. owh ye, aku memang dah abis kursus. minggu lepas pon dah dok kat opis dah. tapi malas nak bercerita. weekend sibuk jer. biasa weekend lah aku dok buat entri kan. senang auto publish jer.

rasa macam sedih jer dah abis kursus 6 minggu tau, #eh ye ke. memang lah masa kursus tension ngan proposal defence lah, exam lah, assignment lah. tapi, bila dah abis macam tak best plak. hehe. kalau boleh rasa macam terus jer nak sambung masuk U plak, malas dah nak masuk opis. banyak cantik muka aku. ye lah, sebab bila masuk ofis mesti banyak keje.

ok, selama 6 minggu tuh, ramai orang2 yang telah berjaya kitorang jumpa. maksud aku, orang2 yang dah berjaya melepasi segala hazab yang akan aku tempohi tuh la. jeles pulak tengok dorang. mostly lecturer tu adalah dari universiti. ahli akademik nih, dah environment keje dorang memang biasa dengan research nih, hmm senang jer lah bagi dorang. dengan environment aku plak, dari dulu buat mende teknikal, ngadap screen hitam (tapi tak gak pandai linu…

I can't resist

Image
I just had this for iftar yesterday.nampak macam sikit.but the calories is about the same with plain rice n fried chicken.it's ok for me not to take rice. But I can't help my self to have this chocolatey thingy :D *this is why I can't easily reduce my weight-sigh*

Ombak Rindu

Image
Semua sedang deman ombak rindu. Aku masih belom sempat menjengah cinema. Al kesah khamis tuh wangsawalk ngan KLCC full house.sehari dua lagi mungkin.