Posts

Showing posts from March, 2009

makan-makan@kuching lagik....

Image
opppsss.... ada sket jer lagik gambar2 makanan yang nak suh korang layan..... lepas nih dah takleh letak lagik dah...heheheh..ye ker.... kwang..kwang...kwang.......
teh tarik nih rm1.90... aku raa macam mahal jer...

botol putih tuh...cuka ye korang.....
ini nasi ayam penyet...rm3... macam murah jer plak... come with syrup...complementary...
aku tak ingat nama haper... tapi sizzling lah... my kazen sangat suka... sampai makan terover lah plak.....
another version of mee kolok...yang sungguh marvelous.... seafood merata.... seronok jer aku... again... aku tak abiskan pun satu portion... aku makan almost half lah... then aku ask my kazen lah untuk habiskan.... sebb tuh aku bleh rasa byk mende... sebb aku tak habiskan pun....errr..alasan kan... alasan mesti kene ada...
another sizzling tuh jugak... tapi this one come with ... black pepper beef....
ok lah... korang pun mesti dah bohsan citer makan2 kat swak kan..... so aku tutup lah citer makan2 kat kuching nih.... tapi citer makan2 kat temp…

makan-makan@kuching - II

Image
korang... sambung lagik nih citer psal makan.....kat bawah tuh.... tea c special... dia ada 3 layer.... gula melaka.... susu cair... n tea.... dah 2 3 kedai aku nak asyik takde jer... abis lah.... apa yang abis aku pun tatau...gula melaka dia tuh kot.....


udang nih rm10 kot sekor... tapi aku kan bukan lah penggemar udang yang tegar...so... aku opt for something else....
tada... ini lah pari my fave... pari bakar... mahal gak lah.... rm10 jugak...yang small portion..which i think i can get it cheaper in Kl....


ini lah pari bakar tuh....mavelessss

memang kira aku makan nih kan..ikut waktu sungguh lah.... cuma kadang2 kalau tersedar kejap...insap lah kejap kan... tapi... sesekali datang... mesti nak makan jugak kan.... sampai ada orang tuh cakap... aku makan terlampau... dia plak yang risau....aik..kata tak kesah aku kurus ke gemuk..hahahahah






makan-makan@kuching -I

Image
wuishhhh... aku nak citer bab makan nih... dah lah tuh... ada part plak tuh... ada sambungan lah maknanya kan......
aku cuma nak tunjuk gambar2 makanan jer lah... malas nak citer byk2... nanti kene hentam plak... sebab diet tak hengat.... bila aku bgtau pasal makan... kene lah jugak bebel..hahahaha... ada plak cakap aku makan tak hengat...padahal..aku rassa2 jer.... memang lah aku makan agak lebih... tapi bukan aku makan semua.... yang seronok... my kazen... bleh abiskan apa yang aku just ambik half ke haper.....tapi dia tak caya gak... :-( ... so aku mula lah diet balik nih..heheheh

nasi lemak special kat satu tempat tuh...lupa nama ..RM7 one version of mee kolok... my fave mee kolok nih... sbb macam meggi....
candle nih kat satu tempat makan... dah 2 malam aku makan kat situ.. tapi takde candle... rupanya malam tuh..dorang prepare candl awal2...untuk earth hour tuh....
laici lemon... tiap malam minum air nih..... bukan lah sedap sgt... tapi... laici yang manis... tambah ngan limau..or …

kuching trip - II

Image
kita sambung lagik lah .... layan2 gambar kuching town.....tuh hilton hotel kuching... dari seberang sungai (kampung gersik).... sekali jer aku penah stay kat hilton nih.... masa the veri2 pest time sampai kuching dulu....

korang tgk tak bangunan yang dok sebelah bangunan tinggi tuh.... grand magharita... cam tak penah dengar jer hotel tuh... err..tuh formerly known as holiday inn ye... my fave hotel... sebb apa... biasa lah aku kalau dtg kuching... kadang2 touch down jer... terus g opis tau... dah tuh...aku suka lah kalau hotel yang bleh check in check out sesuka hati.... so kalau dok kat executive floor... memang lah aku dapat buat gitu... dah tuh...kalau malas nak turun bfast ke... siap ada macam lounge kat atas tuh..... food n beverage free...all the time....


ambik gambar kfc lagik.... actually kfc tuh... dulu aku kalau stay kat merdeka palace.... kalau dah seminggu stay situ... aku akan carik meal kat luar lah... penah singgah kfc nih... dulu pekerja dia..sume yang OKU... pekak..bi…

kuching trip -I

Image
gi kuching aku tau... hahaha.. 4 hari lagik tuh.... eceh..macam first time g kuching jer kan.... tapi aku nak citer gak.....hehehehe.... aku memang tak hengat ini kali ke berapa aku g kuching ye... dah melebihi sepuloh lah ..... TAPI...ini lah kali pertama aku g... bukan g wat keje....heheheh
dari kl central naik bas ke lcct...

aku g kuching ikut rombongan che kiah makcik aku....

eh korang tau ke gambar apa yang aku hambik tuh... emmm men's brief... beriya mamat tuh dok kuar masuk barang... sbb taknak bayar lebih kot.... sampai tercicir ..hahhaha

lama dah aku tak fly ngan air asia nih... last was 2006... lama kan... kalau dulu... huh... air asia nih... pangeankutan utama aku lah... abis... kalau nak g dating pun kene naik airasia... apa cerr.... kalau yang RM0 tuh... terus lah booking kan...hehehehe.... do i need to mention...??? tak perlukan... sbb skang kalau nak dating... emmm paling lama leh sampai tempat dia 30 min jer... tuh paling lama lah...hehehe... aku dating lagik ke ska…

i'm back

Image
korang... i'm back... dah lama aku tak hapdet kan... aku takde internet connection lah for four days... bukan lah takde actually... tapi... malas nak update via my mobile....
nih gambar straw berry... takde kene mengena langsung dengan kes aku takde internet connection.... tapi... mungkin peringatan untuk aku gigih berdiet ..setelah makan tak hengat.... for these few days.....










bukan kueh koci ...

Image
sekali pandang.... macam kueh koci kan.... actually aku nampak kueh nih amsa gi kenduri kat bagan datoh tuh... masa kat bawah tuh...dok nampak lah kueh tuh..dldm hati dok cakap... 'dah lama tak makan kueh koci'... so bila kueh tuh dihidangkan... aku memang sah2 ingat kueh koci tau....tapi bila tgk bungkusannya betul2 macam lain lah pulak.......
bila aku bukak bungkusan tuh.... tadaaaaa..... ini lah yang ada kat dalam...emm tak clear lah pulak kan.... korang tau apa.... pulut ini... ala2 pulut panggang tuh... nih pulut kukus lah kot....1st time aku tgk kueh nih.... pastu mula lah sebuk bgatau kan... nak suh org lain rasa......
saja nak tunjuk... ada tangan yang cuba letakkan kueh putu tuh ke dalam plastik... sebab nak bawak balik.... tapi putu tuh memang best tau....
masa balik... kami siap dibekalkan dengan nasi dan lauk lagik... letak dlm plastik container kecik tuh... so senang lah kalau nak berhenti makan tengah jalan.... dah tuh... kata rombongan dari terengganu kan...hehe…

mayang - aku kah...?

Image
Mayang Rampai - health, Beauty & Therapy Center ..... tentu korang tau kan.... apa mende nya.... ini tempat nak buat terapi... atau nak manja kan diri jugak lah kan... actually aku tak pernah pun try buat treatment kat sini.... cuma last saturday... aku teman kan my sis... buat treatment untuk penyakit gastrik (angin) .... dia kata rasa ok sket... hopefully lah kan....
tempat nih located kat wisma cosway...jalan raja chulan.....
aku pun tak berapa ingat... ada jugak lah akak pemilik kedai tuh...(kak ida).. bgtau... treatment yang dorang buat... termasuklah untuk migrain... .... buat facial... pakej untuk orang nak rawatan sebelum kawin.... etc....




kat gambar patung nih.... ada byk dot.... tunjuk saraf dan macma2 lah kot... dah pergi dengan haziq... bermacam2 soalan lah yang aku kene jawab... sebab tuh aku dah tak berapa ingat apa mende yang kat tempat nih offer... sebb haziq lagik sibuk dengan aku.....