Posts

Showing posts from October, 2011

berkursus di minggu ketiga...

masih berkursus. yup sudah habis 3 minggu. minggu ketiga nih aku rasa sangat haru biru. walaupun hanya ada empat hari sahaja minggu tuh. dan boleh dijadikan 3 hari pon jugak.

the first 2 days , rasa macam ilang stress. fuuhhhhh... best. sebab kelas dr nasir sangat sempoi. well banyak jugak yang dapat dipelajari. bukan apa. minggu-minggu sebelum nya kan ker banyak sangat input. so minggu nih baru betul2 nak digest.

minggu nih sebenarnya sibuk mentelaah. nak siapkan presentation untuk proposal defence lah konon nya. aku blank jugak masa tuh. sebab the actual research aku lom sempat nak study banyak lagik. masih struggle kat literature review ngan methodology. so, aku opt untuk buat jer dulu apa yang terpikir. heheh. eh sempat gelak ker.

deepavali cuti dalam sibuk. siapkan mende yang nak kene present esoknya. series berderbar nih. dah lah dengarnya dr amirul tuh memang particular kan. kalau buat mende yg betul ok jugak. nih mende yang main tangkap muat. dushhhh...

memula hari presentation tu…

Aktiviti di hari ahad

Image
hallu.... hahahah... ye.. ye..hari nih ada entri. bukan apa, banyak jer mende nak cerita, tapi..ken main bizi, so cerita semua simpan jer lah dalam draft tuh kan. semalam ahad, sungguh seronok beraktiviti. mengurangkan duit dan menambah berat badan. fuhhhhh seronok kan.


dah lah bangun lewat.so tak sempat nak ber-exercise (alasan jer lah kan, padahal ok jer kalau nak) . so, takde lah pikir nak breakfast yang berat2. tapi bila ada panggilan pulau. weiiii rezki jangan ditolak. ruby masak bubur siap ngan ikan bilis bagai dan jugak corn beef nih. hahh ni specialty dia lah. burpp.... alhamdulillah

lepas tuh aktiviti ke The Mines, untuk ke Ms Read stock clearance. ehh dah lama tak ke Ms READ. guess what, aku dah tambah size .gulpppp . ok memang lah yearrssss back size aku tak cenggitu. ok insap dan mula turun kan size semula. hahaha... no ending isu kan. well sangat seronok. dapat 2 skirts ngan 2 shirt for less than 3oo . biasa 300 tuh kalau bleh dapat pon 2 shirt jer lah kan. so senyum puasss…

berkursus di minggu kedua...

morninggg... ok... selesai sudah dua minggu berkursus ... mempersediakan diri for a blood... sweat n tears journey..... :P ... nothing much can say... #eh ... takde lah.. macam minggu lepas jugak lah.... all about lecture... lecture n lecture.... banyakkkk sangat rasanya....

makin banyak lecture..makin banyak pulak rasanya yang tak tahu.. heheh... habisss aku nih.... terasa... banyak sungguh kaedah yang ada.. tatau nak guna yang mana... tetiba terasa tatau nak buat apa.... adoiiii... jangan padam sudah lah kan....

satu mende yang aku sangat admit.. aku memang kurang membaca lah... sebab.. bila dah terdesak nih... punya banyak carik bahan nutuk membaca... hahhhhh emmacam mende ada rupanya....

contohnya lah kan... aku nak buat risk.. atas pengalaman dua tiga ari buat itu ini... itu jer cara nak tentu kan risk impact... walaupon msa buat tuh rasa macam.... ehhh boleh di manupulate jer caranya.... macam... kurang efisyen lah.. etc kan.. (yang mana inilah punca aku nak buat risk nih) .. well …

aku dan lagu : beribu sesalan

Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu


Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

colour does matter ??

Image
nak citer pasal karpet tuh.... dari dulu dok beriya nak beli yang kaler merah... tak terbeli.... nak raya harituh... gi ikea... ok.. dah berazam... nak beli jugak .... skaliiiii... bila sampai... ehhh... yang dark blue nih... ada offer... rm100 less dari harga asal... buntuuuuuuu...metrah atau yang dark blue nih..... ok kompom ambik merah lah....dah angkat tuh.... tetiba rasa ... alahhh.... biru pon ok... jimat lagi.... hahh terus ambik yang dark blue.. ok ... jangan pikir lagiiiiii... :P
jalan kat depan... meja kecik tuh pon dah jadik rm17.9 jer... hishh dulu aku beli yang merah kat umah tuh... lebih dua kali ganda tau... ok... takyah pikir yang dah 5 6 tahun dulu beli... ambik jer yang murah nih....
ok ... ngam kaler dah matching... hahahaha.... takyah pikir kaler dah... janji jimat.... hehehe... *nih lah kata2 orang yang tengah kurang duit..kalau tengah dia banyak duit... ayat jadik lain :p*
tapi ok jer kannn kannn ... hehehe





Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celco…

mari membaca .. :P

Image
hobi aku beli buku... beli magazine....
skang kene ubah sket lagi hobi tuh.... beli buku... beli magazine... dan baca semuanya.....
dah lama tak dok lepak MPH baca buku... dulu selalu gak... ujung minggu ke... lepas kerja ker... dok melepak kat MPH... arituh... sementara tunggu kawan balik keje... aku dok jengah sini....
skang bukab jer kene baca buku2 camnih.... kene tambah lagik baca journal.. dan buku2 ilmiah...60% masa sekarang perlu dihabiskan dengan membaca... arrgghhhh pengsannnnnn
buku owh buku... *YAKIN BOLEH*





Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

minggu pertama berkursus

Image
aku skang sedang berkursus... kursus yang perlu beri banyak tumpuan dan perhatian....kursus yang akan penuh dengan assignment dan exam... seram... aikkk baru kursus persediaan dan seram..hahaha
seriously... rasa macam kerdil sgt bila ada dlm kelas nih... tak pernah lagik aku gi kursus yang aku terasa gitu... kali nih ramai gak satu kelas... almost 80 orang... masing2 dengan satu cita-cita... masing2 dengan beribu harapan ....



masa sessi ice breaking... kejap jer pon ice breakingnya... nih lah hasil lukisan wajah sendiri guna tangan kiri.. hahaha... ye ke muka aku... kahhhh kahhh kahhhh.... tapi ada gak orang yg dapat lukisan nih dtg tanya.... 'nih gambar u ker' ... hahaha

nih lecturer reading n writing skills ... Dr Abd Razak B Dali.... sgt seronok kelas nih... langsung aku tak ngantuk... banyak ilmu yang dapat... selama nih... aku hanya bleh membaca dan menulis... tapi tak tahu macamana membaca dan menulis rupanya... haha...
aku pernah dah belajar dulu masa nak buat masters... ta…

citer sana sini....

Image
apa nak cerita.. meh lah cedok sana cedok sini dan bercerita....



owhhh saya sudah giller gadget semula... yeyy.. tapi seriously.. blom sempat nak explore banyak.. terlampau bizi... hahaha.. guna mana yang perlu dan penting jer dulu... walaupon .. dah nak hampir sebulan ada mende nih.. haziq lg banyak explore dr aku kot.. hahaha
sesi berjalan2 ngan haziq... 'mamalong ...apakata kalau kita pergi tasik .. bla bla bla.." ..ehh sekali... aku silap... aku ingat nak dtg sini... rupanya.. nak gi titiwangsa... takper.. sini pon dia suka... lepas tgk tortoise...dia bleh main air .....


resepi orang malas... balik umah... sgt lapar... dengan penat... wuiiii sangat malas nak masak ok.. tapi lapar... so.. paling senang... grill jer ayam ngan potato... just letak pepper n salt... fuuhhhhhh healthy kan.. hehehe .. :P


hahah.. dua 'senadah' (sejadah lah ye) ... nih kalau time amir haziq rajin... nak solat ngan mamalong... tapi mamalong yang jadik imam... hahahah



MAGNUM ... fuhhhh... dah lam…

Dinner

Image
Dinner @ my chef restauran.. Nasi lemak ayam goreng... Minggu lepas.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lunch

Image
Fish n chips dan choc lava dr secret recipe.... Tak ingat bila punya lunch...



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Breakfast

Image
Harinih punya breakfast :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

tapi tak sama tujuan ...

kalau korang belum baca kesah 13 TAHUN MENCARI CINTA .... meh baca kat sini ... bila baca arituh maca menarik jer... tuh lah kata orang kan.. kalau dah jodoh.. 13 tahun pon bleh jumpa balik...



ehh... kalau bab carik kawan lama nih kan... banyak jugak kes aku lah...yang satu tuh... actually kawan baik masa sekolah rendah... tapi bila form 1 aku terus masuk boarding school... memula ada lah jugak jumpa2 masa cuti... last-last terus lost contact... padahal sekampong... tapi kitorang bukan dok kampong pun ..hahah... tuh yang tak jumpa... tapi nak jadik cerita... masa solat terawih 2 tahun lepas kot... ternampak mak ngan adik badiknya solat kat situ.... tegur punya tegur...rupanya dia dok area aku jugak... tapi dah kata pon gi solate terawih... mana nak sempat mintak no phone ke hapa... balik zasss... carik kat FB... owhh.. seb baikkk... dia memang guna nama betul.. hahaha... then lepas tuh bleh lah jumpa... skang selalu gak jumpa walaupon tak kerap... seronok jugak.. kadnag2 sesekali jumpa…

secara tidak rasminya...

Image
hallu.... salam isnin everyone...biasalah... lepas ahad mesti akan ada isnin kan... so... ceria-ceriakan lah diri kita nih... hehehhe....

owh ya... sebenarnya.. skang.. secara tidak rasminya... aku dah pon jadik student balik... dah berjaya dapat scholarship.. untuk tahun 2012.... dan dah mula discussion dengan supervisor pon... buat permulaan.. dan secara tidak rasmi nih... dua minggu sekali lah aku akan gi Uni... kenapa tidak rasmi..? owhhh ..sebab aku belom register uni lagik... dah tuh... scholarship untuk 2012 kan... so.. insya allah... bulan march nih... bleh lah enroll uni....

skang dok buat online preparation course... hehehe... banyaknya nak kene tau... #eh baru tau ke... apapun.... dah itu yang aku nak kan...so berusaha jer lah kan... semoga allah mempermudahkan semuanya....

esok bermula lah kursus persediaan..selama 6 minggu... fuhhhh.... dah terbayang hazabnya... biasalah.. ada assignment... group discussion... group assignment... exam... dah lama tak buat mende cenggitu.. t…

it is surpriseeeeeeee!!!!!!

Image
hallu..hallu.... boleh terlepas pandang nak publish cerita nih hahh... adoii lah... itulah dek kebizian sangat minggu nih... (hmm dan minggu2 depan dan seterusnya sampai ujung tahun.. :( ) ....

a surprise party... yeahhh.... owhhh ini adalah kekdahnya... baby shower party ..untuk REDMUMMY ...si mak buyung tuh kan... actually dah lama dah kitorang GBM merancangnya.... aku pon excited lah... sebab pernah baca ..tengok jer pasal baby shower nih.. tak penah attende mana2 pon...
then... later tuh... beberapa orang lagik pon join in nak organise sama... wahhh makin lah seronok kannn.... date tuh agak tergempar jugak lah.. since susah betul lately nak dapat time mak buyung tuh... so ... bersama2 lah kitorang plan itu ini... buat itu ini.... kalau nak buat surprise nih... hahah... rahsia kene jaga.. kang kantoiiii.....welll almost nak kantoi dah pon.... tapi... perancangan kami diberkatiNya kan... so tak terkantoi... hahahaha









diapers cake...goodies.... cuppies...ngan gifts untuk tetatmu.... mas…

jom makan : Mek T

Image
makan jom... hmmm apa nak makan...? hahh..kalau korang suka makanan terengganu... macam aku... #eh .. jom try MEK T .... dengan tagline nya "sedapp sokmo..." ...sooooo... memang sentiasa lah sedapnya kan....

nak tau kat mana? ...... okeh..... nih alamat dia;

127, Jalan Kenari 23A,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor
Tel: 603-8071 5707

Business Hours:

Tue - Sun: 11.00am - 9.00pm
Public Holiday: 9.30am - 9.00pm
Closed on Monday
















kalau nak senang lagik tengok nih confirm senang.. hehehehehe






owh...nasi nih... ala2 nasi minyak... tapi kat sini dipanggil nasi sedappp sokmo... memang sedap... sebab guna beras basmati... nyummm nyummmm .... *alamak... terliur lak dah...*



laksammmm... kesukaanku... series memang sedap.... kalau susah2 nak carik laksam sedap.. memang datang sini jer ... betulll aku tak tipu....



tadaaa... mi goreng..mihun goreng... nampak sempoi kan ... tapi series menggamit nostalgia.. kalau kekecik dulu... org jual mi goreng nih dlm talam... biasa femes kat pasar minggu…

The Secret Life of Nora ...

Image
woohoooo.... masa untuk berteater.... yeahhhh.... memang nak tengok citer nih... since dah tengok iklan kat TGV... tapi macam takde sapa pon yang minat nak pergi.. ehh konon lah kan... skali.. dapat tiket free.. thanks kak red ..hehehe...
owhh aku bukan lah seorang tukang review yang baik.. hahah.. ok..ok... ini adalah sebuah teater musikal... biasalah aku bila tengok muzikal nih... bila keluar lagu2 tuh.. ehh dah macam tatau nak relate cerita... hahah... tapi ada undur komedi yang yang memang boleh buat satu istana budaya tuh gelak.... performance wise aku rasa hebat... walaupon tak banyak prop .. tapi prop yang ada sangat menarik... ada 'aksi' ... so.. memang menghiburkan... tak rugi datang tengok... percayalahhhhhh.... hahahaha... dah lah dapat dok depan kan... hahaha......

ok.. nih sebenarnya kesah nya....
Set in a fantastical version of the 1960s, “The Secret Life of Nora” is about Nora, the star of a cabaret, who becomes a spy by accident to help uncover a mysterious evil …

kita tengok video dulu lah...

Image
lain cerita ..kita kasi later.. tengah pilih gambar... :P

Hujung minggu adalah penuh dengan makan

Image
Hallu... Monday... Penatnya... Sangat penat... Berhujung minggu yang penuh dengan makan.dan makan.... Dan makan ... Dan makan... Ok... Aku insaf...
Pagi sabtu yang damai... Bersarapan hanya di kopitiam... Tekak nak makan roti bakar... Owhh... Tetiba terjebak dengan banyak makanan lain... Owhhhh yeah..... Selepas miss NOWA... Sangat lapar dan melahap kueh di IB yang memang sedap.... Ruginya... Tak dok lepak makan situ...kalau tak bleh jumpa MISS NOWA.... Malamnya.... Ada tomato sup with garlic bread... Roti jala..ok enoughhh....

Ahad lagi mengerikan.... Kononnya hanya lite breakkie kat rumah kan... Terus ke tempat acara ... Owhhh... Ada jemputan makan2 free kat Puchong.... Masakan melayuuu... Ehhh masakan terengganu lagiii... Owhhh thanks MEK T ... Yeahhh move on to supprise party... Supprise is one thing .... And makan is alwayss everything lah kan.. We had funnnnn .. Still have tapau-ed food for dinner.... Owhhh apalah hidupku jika tidak makan.... Kannnnnn

Owhhh sudah isnin... Aku su…