Posts

Showing posts from January, 2012

Ntah

Image
makin banyak baca, macam makin banyak yang tatau.
nak buat literature review tuh satu hal. sana sini kene baca. dah tuh nak carik masalah pulak. nih lah kot orang kata 'takde beban batu digalas' hehe. carik masalah cuba nak selesai kan masalah.
bila dah baca cuba lah kaitkan itu ini segala supaya nampak jelas. walaupon tak jugak jelas-jelas.
errr, ini pon nak citer ker :P



jom shopping...

Image
Johor Premium Outlets. wahh macam best jer kan. Teringat masa pergi kat Metzingen, somewhere kat stuttgart dulu. actually aku sempat lah pergi kejap masa cuti CNY baru nih. banyak outlet gak lah kat sini. orang dah tentu2 lah ramai kan. banyak gak kereta dari negara jiran, rasa macam dah kat sana plak. tapi ok lah tuh menjana ekonomi negara. meh kita tengok apa outlets yang ada.

Adidas
Armani Exchange
Armani Outlet
Brooks Brothers Factory Store (Opening Soon)
Burberry
Canali
CK Calvin Klein
Cotton On
DKNY
Esprit
Flow
G2000 Outlet
Gap Outlet
Guess
La Senza Lingerie
Lacoste Outlet
Levi's Outlet Store
Michael Kors
Nike Factory Store
Padini Outlet Store
Pink Jambu
Polo Ralph Lauren
Poney Outlet
Puma
Quiksilver
Raoul
Rip Curl
Roxy
Salvatore Ferragamo Company Store
Shanghai Tang
Timberland
Tommy Hilfiger
Universal Traveller
Versace (Opening Soon)
Zegna Outlet Store

Charles & Keith Reductions
Clarks
Geox
Pedro Outlet
Skechers
Vincci

City Chain
Evita Peroni
Swiss Watch Gallery
Tomei
Wear + When

Bonia
Braun Buffel
Carlo Rino
Coach
Coa…

Isnin..owhh rabu...

Image
(google image)

halluuu...

ehh ada lagi yang sambung cuti ke? aku pon kalau boleh nak sambung cuti gak. tapi bila pikir tinggal sehari dua jer lagi kat opis. hmm batalkan jer lah niat. *padahal simpan cuti yang dah tak seberapa tuh ke bulan depan*



#eh, betul lah. 3 hari nih jer lagi aku officially datang opis. minggu depan outstation jap. lepas tuh nak ambik cuti panjang sebelum cuti panjang. hehe. tapi kene gak lah datang opis nak setllekan urusan pentadbiran nih.



korang tak rasa hari nih macam isnin ke. aku rasa lebih dari isnin lah. tuh lah padah kalau cuti lama. korang buat apa cuti lama? aku siap sampai johor dah. biasa lah kan. pantang di ajak.



hari nih macam malas jer nak buat keje. *ada keje ke pon* sendiri punya keje jer lagi nak settlekan. tapi itu lah yang malas. bertangguh2 dari minggu lepas. bukan , dari 2 3 minggu lepas kot. hari nih kene kasi settle lah. lepas tuh kene belek nota untuk lecture minggu depan sket. macam lama jer plak tak ngajar CCNA.



rasa macam nak duduk semi…

sudah dapat :)

Image
semalam

hari ini

*tunggu surat tawaran rasmi. nak uruskan mana yang perlu. mood sangat happy. walaupon memang dah dijangka*








banana crumble- SR

Image
Secret Recipe ada banana crumble tau. aku tak prnah tau plak. kalau apple crumble i tak makan kecuali dah takde apa nak makan. i kan org kampung mana reti makan apple sumer nih kan :p .dengan perut yang dah sentak after had lunch kat SR, tapi dah ternampak banana crumble nih, tak teragak2 lah packed.
masa on the way balik tuh, dok bayangkan sedapnya kalau makan ngan vanilla ice cream. itu hanya lah imaginasi sahaja. sampai ofis tak menyempat nak makan jugak. tapi rasanya tidak lah memenuhi ekspetasi aku. biasa-biasa sajer.
ok, marilah google macamana nak buat banana crumble nih. so buat sendirik jer lah. #eh tapi bila tuh jangan lah tanya. hehe.

Jom makan : belanga

Image
Jom makan lagi. Belanga! yes, dah lama teringin nak singgah sini kalau gi MV. lebih2 lagi kalau parking kat Garden kan. tapi tak jugak tercapai hajat. so tahun baru baru nih, masa bila JULES initiate nak jumpa, dan last sekali YANOK kata makan kat sini. terus teruja. * #eh, aku sentiasa teruja kalau ajak makan lah :P* AYU, ROSE pon join gak. Plus Syahrul ngan Bojeng ngan Mia.


nasi kwrabu rose. nampak sgt menarik. dan rasa pon sedap. aku cuma rasa sesudu. tapi kuah nya best. *apa ke korang panggil kuah dia tuh, hahaha aku walaopon orang ganu kononnya, fail lah bab nih*


nasi tumpang *Jules* selalu dah tengok dlm blog orang nih baru dapat rasa. masa baca dan tengok gambar, i have no idea at all. nasi campur terus dengan lauk macam nih memang nampak weird. tapi sedap jugak. macam nasi impit. i should try lah next time.


mine was LAKSAM. damn! gambar nya aku terdelete. memang terbaik lah laksamnya. kuahnya pekat dan best. *sungguh rasa bersalah makan santan*



mi kari yang rose order untuk mia. y…

My lunch

Image
I'm craving to have steak . Call me the meat eater. Yeah I'm the universal blood donor!
The nearest and bit hassel free parking spot is damansara height. SR - stew aussie beef steak the only thing that catch my eyes. Jadik lah dr takde kan

MAGNUM -II

Image
vanilla and belgium choc. a good combination.


MAGNUM - I

Image
MAGNUM ice cream. classic. chocolate truffle. another one is almond. i prefer that 2 :D


febreze

Image
febreze. ye, ini adalah febreze. kali pertama beli. banyak fungsi febreze nih. salah satunya adalah membantu orang yang malas kot eh.
aku bukan malas lah kan sebab nih pertama kali beli :p. masa gi penang arituh. satu jeans aku tuh aku dah pakai. so aku pikir nak hantar dobi jer lah. tapi service dobi kat hotel tuh kene hantar dari what time to what time baru boleh nak collect dlm 11am esok nya. biasalah tuh.
so, i was thinking nak suh express service jer. which is kene top-up rm20. nak dobi jeans selai tuh rm6 jer. total up rm26. macam tak berbaloi jer kan. lagik pun aku ada lagik jeans lain yang nak dipakai.
end up ada suggestion untuk beli febreze nih. hmm berbaloi. so, welcome to my life febreze. :p


Jom makan : sri tambang mee udang

Image
jom maka mee udang. kalau korang gi penang mana korang makan mee udang. aku pon tatau mana tempat yang best. tapi ini pon satu spot yang tak mengecewakan jugak lah. kat Sg Dua. opps, tak boleh nak bagik direction, sebab aku pon fail. tapi kalau korang tau Sg Dua boleh lah cari nih.
masa sampai sini, ramai orang local penang jer kat sini. so aku dpat agak, memang tidak mengecewakan kot.


cuma order mee udang ngan mihun goreng.

kasi tengok jelas sket. aku kan baru nak belajar makan mee. dulu mee nih aku makan kalau dah lapar sgt dan takde pilihan lain dah. hehe. okeh. tidak lah mengecewakan. kat sini korang pilih lah udang nya dan timbang. banyak mana yang korang nak ye.
mihun goreng. again, mihun goreng biasa jer lah cuma top-up dengan udang-udang yang korang dah pilih tadik tuh.



encik crab pon ada kat sini. dorang cuma masak macam kuah mi udang dan goreng nih jer kalau tak silap. sekali lagi, aku memang tak sentuh lah makanan yang dipenuhi cengkerang keras macam nih. pemalas.

udang goreng. b…

Isnin yang biru

Image
:(



Jom makan : TARBUSH

Image
Tarbush. orait, let me share this. nih masa makan kat penang arituh. di tengah2 kesibukkan tuh ada restoren macam nih. nice jugak kan. memula malam nih ingat nak ber-werternise kat chillies kat gurney. tapi pikir2 balik, we have chillies here in Kl. buatper nak susah2 have it in Penang.hehe. tapi since dah stuck kat situ dan takde idea. so anything will do lah kan.


sesapa yang biasa dengan middle east cuisine nih dah tentu tau lah apa mende nih. the salad and Hummus. as usual, aku bukan oemakan salad serta ulam-ulaman nih. but i looks tasty. Hummusnya macma biasa jer. i think the one i had at TAJINE lagi sedap kot. *tengok lah label makan aku*



Falafel is a must for me kot. tapi tak habis pon, seems like aku sorang jer yang makan. dan kacang Fool tuh. aku memang penggemar lah kan. tapi the one i had in Singapore, or even here lagik sedap plak aku rasa. #eh tatau lah kenapa, rasa macam tak puas hati jer. hehe.
The kebab. not bad lah jugak. *seriously tatau apa nak komen plak kali nih hmm*


M…

Catatan perjalanan : 3D2N PENANG

Image
hujung tahun baru nih, aku memang betul2 menghabiskan cuti. dulu mana ada ambik2 cuti nih. raya pon aku takdenya nak cuti sgt macam orang lain. tapi kalau dah nama pon memang kene habis kan cuti. so, marilah kita cuti. tetiba ada plan dengan kawan2 sekolah nak gi penang. kebetulan plak ada one of us yang berkhidmat di miri tak pernah sampai penang. so kira jadik jer lah. gedebak gedebuk dalam emel, akhirnya sampai lah hari jadi nya.

aku tunggu kat rumah jer, since memang laluan ke penang lalu umah aku. so, dari situ kitorang singgah breakfast kat tanjung malim. yik mun - pau, aku makan pau dan roti dan half boiled egg dan kopi. bekalan untuk sampai ke penang. mana lah tau jalan jem ke kan. dan aku lah yang drive dari mula sampai balik. kecuali ke sg dua jer. takper, aku memang suka pon. kalau track memang takde masalah. cuma rally lah aku tak minat sgt dah skang. hehe.

memula memang banyak kereta. tapi around 20KM tanjung malim. dah start jem. check kat twitter, rupanya ada accident. ta…

KENTANG II

Image
wendy's : fries with sour cream. i prefer to have plain fries.


KENTANG I

Image
Carl's Jr : the best fries i ever had so far.


Separuh harga

Image
ariani buat sale. sekali setahun katanya.
aku ada lah 2 3 kali gi ariani kot. biasanya teman kan kazen aku yang kalau dtg kl nak shopping. hmm kalau nak carik tudung kazen aku memang datang sini. dan beli berhelai2.
aku tak reti lah pakai tudung mahal2 nih. serious, aku memang tak pernah beli tudung kat sini. ok lah, korang bleh cakap lah aku mende lain bleh jer tak berkira nak beli. tapi beli tudung berkira. hmm, no komen lah ye.
ntah macamana tergerak hati nak pergi sini. sebab katanya semua pon diskaun 50%. so, bila dah pergi, aku pon terjebak lah. sebab kira yang dibeli adalah dalam bajet yang biasa aku beli.
satu masalah aku. masalah besar jugak lah. kalau gi kedai macam nih. gi kedai kain ke. terus lah cakap kat adik aku, pilih lah sorang satu, call adik2 yang lain tanya nak kaler apa. takper lah adik badik kita jugak, bukan orang lain kan.
bila dah terjebak macam nih, kalau dah memang yang kita nak, dan dalam kemampuan sendiri, takde komen lah jugak. senyum jer lah.


Saya pergi muzium - haziq

Image
hai, semua. mesti kenal saya kan. saya nak cerita saya pergi muzium. saya kata saya pernah pergi muzium, tengok bumblebee dengan maklang dan paklang. rupanya saya silap. itu motor show kat pwtc.

saya tengok ada banyak train. mamalong kata itu train lama. saya tanya, train tuh ada sejak saya belum lagir ye? mamalong kata, mamalong pon belum lahir. dan saya tanya lagi, macamana train tuh jalan datang muzium nih. saya kan memang banyak soalan.


saya seronok jugak pergi muzium nih. saya tengok kapal. saya tengok kapal karam. saya tgk askar. saya tgk macam-macam.
saya kat rumah opah -upin dan ipin. best jugak macam2 ada. saya kan suka tengok citer upin ipin. rumah ni betul2 rupanya. saya ingatkan dlm tivi jer.

kat dapur rumah opah pun menarik. ada dapur ada sinki. saya mesti nak cuba buka dapur. nak tengok air kat paip tuh ada ke takde. saya pon seronok main games kat sini.

nih saya takut mascot. saya memang takut maskot. upin ipin tuh besar sangat saya tengok. so saya takut lah. tapi chikie ya…

selamat datang 2012

Image
(google image)



selamat datang 2012. dengan harapan yang besar untuk lebih cemerlang dari tahun-tahun sebelumnya.



semua orang sibuk senaraikan apa resolusi tahun baru ker? hmm, aku dah malas lah dengan mende yang sama setiap tahun. cumanya, takkan takde impian dan harapan kan? so, untuk tahun ini, aku nak lebih cemerlangkan mana yang kurang cemerlang pada tahun lepas. tambah mana yang tak ada, atau kurangkan mana yang tak penting. cukup lah kot kan.



tahun ini, aku akan jadik student semula. postgrad student. dengan macam bagus jer. tapi daripada pengalaman-pengalaman mereka yang sedang melaluinya, dan jugak mereka2 yang telah berjaya buat aku jadi sangat risau. apapun, dah itu impian aku, takkan nak menyerah sebelum berjuang. bukan aku lah tuh kot.



aktiviti cop passport. yang dah dibooking satu. dalam perancangan banyakkkk. apapun, tengok balik duit tabung buloh tuh, cukup ker. kalau duit tabung buloh mencukupi, sampai lah aku. kalau tak cukup, cuba lagi tahun depan.hehe.



macam nak hidup b…