Posts

Showing posts from May, 2010

makan jom...

Image
adoiii... tension betul lah... banyak gambar aku corrupt... dah elok2 transfer... pastuh..transfer ke external HD... tup2 corrupt pulak.... hadoiiiiiiii
so aku bagi jer lah gambar2 nih... hehehe...

menu baru kat IKEA... errr... baru ke... salmon gak... tapi flavour nya lain sket.... with ginger.... tapi... tak suka lah... ala2 manis gitu... aku suka lagik creamy sauce yang dulu tuh....
siput sedut masak lemak... BIL masak untk adik aku yang mengidam... aku... tak reti lah nak masak siput nih... jgn kan masak... hmmm... makan siput nih pun aku tak reti... pelik jugak... semua adik badik aku... makan beriya... aku tengok jer lah....
ada yang makanan yang di ngidamkan... lala.... yang tuh aku bleh lah masak... tapi ...gambar corrupt lah plak nak tunjuk... tapi elok pun tak tunjuk... sbb dah separuh dorang makan baru nak snap..hehehe..

nih SEBAHAGIAN makanan yang kitorang -RM & GBM makan kat intai2... di suatu petang....:P
lupa ntah haper nama... rojak haper ntah... ala... kat jusco nih.…

ke-bizi-an

dah isninnnnnnnnnn.... gud morning..... hmmmmm.... agak lama tidak menghapdet... aku adalah sgt bizi... hehehe... lepas tuh... ntah kenapa.... tidak ada mood untuk menulis....sungguh tidak ada mood... login masuk.... tup2...gi blog walking... hmmmm.... bleh gitu...???

weekend baru nih plak...sungguh lah bizi... ngan aktiviti kekeluargaan.... tuh pun banyak yang tak jadik... sebb bila dah penat...dah malas.... nak beraktiviti....so.. melepak... dan tido .... abis camno.....

entri... asyik dok lam draft sajerrr.... takpe... lps nih release kan ajer kan... hehehe.... lagik satu plak skang nih kan.... malas betul nak snap sana sini... sebab..kebanyakkan aktivitinya.. adalah yang dah memang penah citer... ALASAN lah jugak kan... tapi kalau buat entri ulangan pun ok apa kannnn...heheh

minggu nih... dua minggu aku adalah kebizian berkursus.... dua minggu ye... hmmm... nih bukan kelas dengor sahaja..... tapi ada exam...tiap chapter... ada lab... ada final exam each week... wahhh dengar macam heb…

KL-Bangi di satu dinihari

Image
satu pagi sabtu yang hening... chewahhh... hmm... ini lah hasil conference chat ngan gang skolah aku nih... 3 orang jer ponggg.... memandangkan... aku tatau lah dapat join dorang tak on sunday... dan jugak... sbb sorang mamat yang keje spore tuh... turun dr jb kol 10mlm nya... so... kitorang setuju lah nak bfast kat bangi... since... sabtu siang nya... lagik pack....
so kitorang gi lah old town nih... aku agak tau lah jugak area nih... cuma tak pasti bila dia betul2 sebut katne old town nih... dulu sellau sgt lalu kot sini... masa nak gi skul kan... so.. kitorang yang dari kl nih... dok tawaf tiap blok... ada gak nampak kopitiam yang happening..yang lain area nih...tapi next time lah ye.... kenapa...???
sebb nih lah... dari tgh jalan dah suh kawan aku tuh order ... pre order untuk kitorang... ye lah.. at least... sampai jer..bleh terus balun... sementara tunggu main course.. hahaha.. MAIN course katanya kannnnnnn kitorang nih... kalau dah jumpa... hahaha... kadang2 korang dok sebelah p…

MISI-ATV

Image
MISI ATV- 23 MEI 2010-KEMENSAH .....

hehehe... macam tak caya jer aku join nih... weiii aku nih skang dah tak hati kering dah.... roller coaster bagai...dahhh jgn ajak aku naik lagik... aku dah rasa dolu... skang... semua tuh... aku dah jadik berani..
memula si LOIS ajak tuh... wahhh menarikkkkkk..nak taknak.. nak taknak... last2 nakkkkkkk... tetiba banyak pulak agenda aktiviti nak buat weekend tuh... tapi end up... ATV gi lah jugakkkk...
so... tempat nih..kalau dari zoo negara tuh... dalam 5km ke dalam jer lah.... jalan dia... jalan kampung lah kan... cyclist pun ramai guna jalan nih... menarikkk nya... tapi... huishhh.. tetiba nak invest plak ke... ke basikal yang ada menelan puluhan ribu hengget tuh... tetiba jeles kat sorang kawan yang aktif bersukan nih...
whooppppsss... jom citer ATV... hehehe
tetiba nampak ..wahhhhh... berderetttt... excited... teruja.... sumer ada.... cuak lah jugak sesikit masa nih.... under control.... heheheh....

kasik close up sket.... errr.. kalau tak silap..…

laporan sepanjang minggu

Image
hai korang semua..... gud morning..... dah isnin nih....emmm as expected lah yer... campak2 gambar lam nih.... update terus untuk seminggu..... itu lah patern aku skang nih kot.... apa2 lah kan
minggu nih... penuh terisi masa... ada sampai terkejar dan tak sempat nak buat... kalau tak tuh...kebohsanan sgt plak kan...

i. aktiviti membeli sayur dan buah di cold storage... aku memang suka sungguh membeli di cold storage nih... sayur nampak segar sungguh .. owh... asalnya nak carik brussel sporut tuh... jumpa jugak akhirnya... hehehe
ii. pusat bekalan bakeri tuhhhh.... tettttttttttttt.... hahaha.. sanggupkan lunch hour jumahat tuh... zasss ke shah alam... nak gi sini... seronok lah... beli beli.. nak baking... kalau tgk..gila.. macam2 nak belik... tapi bukan pandai... setakat beli ready made punya tepung ok lah kan... tapi bila gi sini....perasan2 pandai baking jer... hehehe
iii. tetiba tgk andartu terlampau... tetttttttttt... hahaha...punya lah takde aktiviti nak buat... tertengok kat tivi…

reunion-GBM

Image
huhhhhhhh REUNION katanya kan... betullah.... memang reunion ponggg... dah... akhirnya... ada jer semua dalam perjumpaan kali nih... sebelom2 nih... asyik lah tak cukup kan... jumpa ngan ayu the sun jer... jumpa ngan kak red..rose ngan ayu jer... kengkadang... punya ada mende nak pass ke.. suh jer rose singgah opis aku...

memang lama betul lah .. tak bergelak ketawa ... reramai cenggini... ehhh... ye ker lama.... kan ker everyday pun.. bergelak ketawa... muram ker hapa... TAPI VIRTUALLY ok... selambak...selambak email dalam mailbox... lambat baca... timbuktu lah ko pergi kannnnnnnnnn


-si lonjong yanokkkk ... wahhh ghindu lah... dok jauh nun... lama sungguh tak jumpa.. skang dia dah dekat sket...heheh... orang paling awal buat kuor entri pasal REUNION nih... baru teringat password... errr... tgh berkobar2... nak tukar domain... dot com uuuuu...tak lama lagik....
-cik dila errrr...sket lagik puan dila hahaha... owh...sesapa yang dok google GBM kawin tuh... tunggu sket lagik yerk... banyak…

jom makan : benjiana steakhouse

Image
jom makan makan... nih kesah makan yang dah lama... dok tersimpan dalam draft...lupa nak publish... nih masa achik open table arituh.... kat BENJIANA STEAKHOUSE... kat setiawangsa....

ok lah not bad gak menu dia... tapi aku rasa... budak yang ambik order malam tuh... macam tak berapa familiar jer ngan menu2 nya... hmmm...

mushroom soup.... wajib nih kalau haziq ada... so end up order 2 bowl... macma tak cukup... tapi..cukup cukup kan lah jer ye.....
garlic bread
achiq order spaghetti apa nama ntah..olio... ntah... lupa.. aku nak try buat lah... :D
mine... mesti lah salmon kan... :P

my another sister... with chicken chop....
the drinks.. yang terawal sampai....... ok lah.. not bad rasa nya.... emmm bebila bleh gi makan lagik.... harga pun orait lah... tak mahal... kan dah dok pesan kat meme arituh.. makan kat tempat murah jer... so.. ini tempat yang meme suggest lah... walaupun... meme adalah tidak minat sgt western food..... total untuk malam tuh... rm76++ ... thanks meme... len kali bela…