Posts

Showing posts from July, 2010

lagu : Berganti Hati - Anggun

lagu anggun... aku memang suka lah dengar suara dia.... memang best kan....
walaupun bukan peminat tegar dia lah kan... ntah... aku suka suara dia... hehehe... nak kene carik CD dia lah nampaknya nih... tunggu lah kot da kunjungan ke negara dia.. negara asal lah.. bukan negara dia dok skang... hehehe... kat sana kan murah cd.. hehehe

lirik lagu nih pun layan gak.... so... lagik lah aku layan kan.... hahaha....
so layan jer lah kan...hehehe








Satu persatu telah kuhapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati ini pernah percaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga

Reff:
Ku tak ingin lagi
Menunggu, menanti
Harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba
Hanya tuk kecewa (Ku telah kecewa)
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi
Dan berganti hati

Satu persatu telah kuhapus
Nada dan lagu yang dulu kucipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdebu terbelenggu dusta dan noda

Back to Reff:

Kini ku sadari diri ini
Ingin berganti hati
Cinta yang tlah pergi
Harus berganti hati

Harus …

10 things all single people must do

just to share... so all my single frens... beind single again... wat so ever... check this out... hehehehe

Here, we offer a checklist of experiences for single people to try before settling down.

1. Travel alone. Whether you’re trying to find your way through the Paris Metro or the London Underground, haggling over a painting in Mexico or choosing where to bed down in the Badlands, traveling by yourself builds a confidence you simply can’t get any other way. In an unfamiliar place, you have to make decisions by yourself, for yourself every day, which will build a self-reliance you’ll always treasure — even when you become part of a twosome.

2. Wallow in the ache of a broken heart. Oh, the pain. The agony. The pints of Ben & Jerry’s in front of the cable TV. Yep, getting dumped is beyond awful, but guess what? It’s the only way that you’ll develop the empathy you’ll need to be a better partner in a relationship. Because if you’re sensitive to the grief someone else has caused you, you…

jom baca buku... hehehe

Image
aku skang...dok pupuk ..didik.. semangat membaca.. aku kan malas membaca buku... seb baik blog tuh aku jelajah jugak..hahahah

buku nih macam menarik jugak... by the time aku buat entri nih... aku yet to finish lah kan... tapi.. apa yang aku bleh share... aku rasa best baca buku nih.... ye lah being me... aku nih agak banyak ilmu agama yang perlu dipelajari... tak yah cakap yang besar2 nuh.. tenatng kehidupan seharian pun...

so...sebb tuh lah aku rasa.. buku nih bagus tau... bleh jadik panduan dalam hidup kita seharian... ye lah... dari kelahiran dampai lah bab kematian... kalau dulu... masa kecik2 ..ada gi kelas fardhu ain kat kampung... ada yang tak kita amalkan... dah lupa lah... bila baca balik buku nih.... owhh .. baru teringat...

tapi buku nih.. hanya lah panduan... yang ringkas... dapat info disini... sama2 lah kita brguru pula kalau nak tahu lebih lanjut kan... dan sebb itu jugak aku rasa buku nih best... sbb takde lah dok cerita panjang meleret... bagik yang basic... nak tau leb…

sesekali... tengok diri sendiri plak...

kita selalu tak nampak diri kita.....kecuali...kita duduk ..derdiri...depan cermin... bayangkan kalau sehari tak tengok cermin.... mau tak kuar rumah kan... itu baru nampak physical.... yang logicalnya...??? kita jer yang tau kan.... tapi tuh lah... kita nih... manusia ... cepat sangat nampak orang lain ... tak kata kat korang lah... aku nih pun.... orang lain tuh nampak jer.... yang pelik ...bukan physical jer... siap skalik logikal nya....hebattt hebattt...hahaha

ada jer yang kita tak puas hati ngan orang... orang puas hati ke ngan kita...? apa pun...kalau mende kecik... take it easy jer lah... jgn pecahkan kepala... jadik lah orang yang produktif ... positif.... pecah kan kepala kita untuk masalah yang besar... masalah dunia... yang bukan untuk kepentingan sorang... tetapi untuk kepentingan bersama kepentingan sejagat.... huh... kalau cakap... berdentum2.... praktikal nya camno...? ye lah...aku cuba lah untuk nak realisasi kan nih... mana yang penting jer lah... alahhhhh...kita nih …

suatu petang (hingga ke malam) di KLCC

Image
wahhhh... petang2 hari bekerja kat KLCC.... bukan senang nih.... memang jarang lah... hehehe... jarang sgt2... tapi dah KONON nya ada kerja lah sgt saturday... siap awal2 lagik aku bgtau... aku tak free hari sabtu kan...so... terjadiklah perjumpaan di hari bukan sabtu....



dah tuh... gi tgk street dance... wahhhh... memang sesuai lah cerita nih.... dengan keadaan semasa yang tension bagai nih... tgk citer yang tak yah pikir apa2.... hahahah.... jalan citer pun... memang dah bleh agak.. dan agakkan itu tidak meleset... tgk jer dorang dance...wooo... terhibur... terhibur....



memula... semua lah ahli jemaah GBM dah bersetuju... nak jumpa kat KLCC... kecuali DILA lah...orang baru kawin kan... ye lah kan... kita mampu merandang..hanya tuhan menentukan... uhhh tetiba lak... ye lah... tetiba... AYU THE SUN terpaksa ke site... ada machine rosak kot... hahhhh...kang takde paper plak esoknya tuh kang kalau tk settle kan....


akhirnya... ini lah yang sampai ke KLCC petang tuh... hehehe.... KAK RED..…

kembalinya ke rahmatullah...

daripadaNYa kita datang...kepadaNya kita kembali... pemergian orang yang paling kita sayang... ibu bapa... memang sesuatu yang sukar diterima akal yang normal ini... masih aku ingat... saat2 aku mendapat berita emak tersayang pergi buat selama lamanya... aku collapse... dunia aku juga turut terniktah disitu... alhamdulillah... aku cepat sedar tentang tanggungjawab aku pada masa itu....alhamdulillah... bila ayah pula menyusul pemergian emak.. aku sidah agak bersedia.. apabila mendengar berita itu...


pagi isnin itu... seperti biasa aku sampai awal ke pejabat... dapat text dari IMRAN ABDULLAH... bapanya telah kembali kerahmatullah... ya allah... kalau aku on FB malam tadi... mesti aku dah dapat berita itu lebih cepat..... menitis air mata aku...


setiap kali singgah ke rumah parents IMRAN di kg pandan... selalunya aku hanya sapa sahaja arwah... 'pakcik sihat?' .. 'saya balik dulu pakcik' ... sebegitu sahaja lah... sempat menziarahi keluarga IMRAN... setelah jenazah telah sel…

makan....lagi dan lagik....

Image
yuhuuuuu...macam biasa... kalau takde entri makan tak sah... alah... nak dekat nak puasa kn... kita makan siang dulu puas2..hehehe... macam lh klu bulan puasa...sebulan tuh langsung tak bleh makan jer kan... hehehhe

acara makan durian dibawah jembatan.com .... bila tiba musim durian... selalu jer buat aktiviti nih.... dah lah abis keje lambat... kengkawan ajak makan durian... memula dah takde mood... tapi... durian punya pasal.... terus gak join dorang.... hehehe

neslo air yang sedap... huhhh... kat doli ttdi... best nya ... tgh2 panas minum ais... owh... patut lah... aku kene stomach cramp terlampau bulan nih... sebab cuaca yang terlmpau panas... i opt for cold drink... sesungguh....

mi kari yang nampak menarik... jugak dari doli ttdi... kawan aku kata best.... aku bukan penggemar mi kari yang tegar... owhhhh ada gak mende yang aku tak suka erk.... heheheh

dari doli ttdi jugak... kue tiaw goreng...tidak menghampakan.... len kali terai yang besar atau special pulak.... hehehehehehe

na…

selesa ke..

korang rasa korang selesa tak degan keadaan korang skang... tak kira lah dari aspek apa sekali pun... aku..??? hmmm ntah... heheheh... takde lah.. aku tak berapa selesa.... tapi kadang2 ..cepat mengalah... hmmmm ok jer lah.... terus rasa selesa... tapi... aku tgk ramai yang selesa degan apa yang ada... termasuk lah aku kadang2....hehehe....bila aku pikir balik... banyak betulnya ... apa yang pernah dibincang kan suatu ketika itu...

bukan apa... kadang2...kita rasa... diri kita dah terbaik... so... kita tak boleh nak tgk orang yang lebih baik pada kita.. mula lah perasaan tak puas hati tuh datang... bagus tuh... kalau kita ada perasaan macam tuh... kita berusaha untuk jadik lebih hebat dari orang tapi... rata2 kita nih... kalau dalam situasi macam nih. hmmm... mula lah jadik lain... dengki pulak... salah ke..kalau kita cuba begabung tenaga... bergabung idea atau apa2 jer lah... untuk jadik lebih baik... alah... yang kita rasa lebih baik dari kita tuh... ada jugak kurang nya... kannnn...…

cerita itu ini

Image
hmmm... selamat pagi semua... macam biasalah... aku update sket2 apa aku buat... sepanjang minggu... tapi takde apa2 aktiviti pun... sebb kesihatan yang agak kurang memuaskan minggu lepas... kejap ok... kejap tak ok...
oligo... hahaha... sedap nih... kalau buat... pastuh simpan lam peti ais... pastuh minum... emmm... mungkin ayu the sun ada cerita lebih menarik untuk oligo ..hehehe... that 2 packets... plus... pinky-mickey-mouse bag tuh... RM20... thanks ayu the sun... :D

ada peraduan high 5 lah... jom masuk... jom masuk... mana tau dapat ipad... tapi jenuh lah aku nak makan roti... muntah roti lah plak lepas nih... ahahahaha...

bukan kat alam maya jer ada lamai baiduri... kat alam nyata pun ada... shimah... tak berminat ker.... dah siapkan no tepon skali tuh... hahahahaha

cubaan snap gambar that cute baby boy... cute sungguh... tapi bibik dia asyik pandang2 aku jer..masa aku nak curik2 snap tuh... dah lah aku ngah hazab kene attack ngan stomach cramp....sonih lah hasilnya.... :P

apa l…

aku dan lagu :bahagia dalam perpisahan - shahir AF8

lagu shahir AF 8 ...aku bukan follow pun AF...sesekali... kalau ada tgk lah... cenggitu jer... ok dah kot dia nih juara.... ntah tak bleh komen... sbb tak follow...hehehehe.....

ok gak lagu nih.... betul lah tuh... bahagia dalam perpisahan.... kalau dah tak serasi...kalau dah takde jodoh... takde dia itu lebih baik dari ada... kannnn

layan jer lah....aku suka gak dengar lagu nih... hehehe






Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lam…

sabtu dah

hallu.... anybody home..??? ada orang online ke sabtu nih... adoii... dok lah layan bat auto publish... ghupanya... ada yang silap date... patut lah.. aku dok refresh blog sendiri semalam... takde apa yang kuor... hahahaha... silap date ghupanya.... nasib lah ko kan.... hahahaha...

aku dok layan citer ILUSI kat tv3 tuh online... aku takde lah nak follow citer 2 nih... hishhh kang tak jadik kerje plak... tetiba... bila dok tertengok yang masa dia kat hospital tuh... yang pasal... dia ada ESP tuh... wahhhh terus minat.,... aku rasa..this is a gud start kot nak get to know bout ESP deeper... ada dua tiga episod nampak nya... dok banyak cerita pasal tuh... tapi tatau lah... memang akan seterusnya berkisar kesah ESP atau tak.... owh ya...ESP tuh... extrasensory perception... atau dengan kata lain... sixth sense lah... later later lah yang aku citer banyak2 mende nih... nih pun baru nak paham...

apa aktiviti korang minggu nih... aku takde paper lah kot... makan tido jer lah... dok umah sengso…

rule number 6

Two prime ministers are sitting in a room discussing affairs of state. Suddenly a man bursts in, apoplectic with fury, shouting and stamping and banging his fist on the desk. The resident prime minister admonishes him: "Peter," he says, "kindly remember Rule Number 6," whereupon Peter is instantly restored to complete calm, apologizes, and withdraws. The politicians return to their conversation, only to be interupted yet again twenty minutes later by an hysterical woman gesticulating wildly, her hair flying. Again the intruder is greeted with the words: "Marie, please remember Rule Number 6." Complete calm descends once more, and she too withdraws with a bow and an apology. When the scene is repeated for a third time, the visiting prime minister addresses his colleague: "My dear friend, I've seen many things in my life, but never anything as remarkable as this. Would you be willing to share with me the secret of Rule Number 6?" "Very si…

potluck

Image
kat tempat keje aku nih.... kalau kata bab nak buat makan2 jer... huhhh meriah... biasa hari jumaat lah kitorang buat makan2 nih... gilerrrr nak buat isnin atau selasa... masa tuh... bukan ke nak bawak food pun tak sempat.... tapi... hmmm... nak makan pun tak tentu sempat...heheheh....

kalau sebut potluck nih... aku selalu tingat entri kawan aku pasal bring your own plate walaupun dah lama entri tuh... heheheh... aku memang suka masa... diulang suka ye... bukan pandai... tapi... kalau working days nih..(alasan mesti ada) ...being a single lady like me... haru jugak nak masak2 nih kan...(walaupun ada jer...single lady kat opis aku.. maak untuk potluck..:P..heheh)
.. tapi..kalau dah nama potluck... korang kene jugak bawak tau... bawak lah apa sahaja... janji ada... aku nih... kadang2 terlupa pun ye... dah pagi... dok panas engine kereta... wahhhh teringat... apa susah kan... singgah jer... petrol station... beli roti ngan tuna... atau tak pun.... aku singgah mana2 stall... beli kueh... he…

cerita sepasang baju kurung..

Image
hmmm tetiba jer nak citer kesah baju aku nih.. macam ada sentimental value jer... macam ada org tertentu jer yang bagik... hmmmm takde lah.... memang takde pun.... tapi kalau korang nak tau... baju nih... dah lebih sepuluh thn... aku beli dan tempah,... masa tuh kalau tak th 2009... maka ianya...adalah thn 2008... hahhhh...dah lama kan....

tapi masih aku simpan sampai skang.... masih elok... dan masih muat ye...hahahah.... baju nih dry cleaning.... aku pun tatau.... naper aku beli baju nih... hahahah... dan simpan sampai skang..... tapi warna nya... memang terselah... menyerlah lah. kan..hahahah

nih... baju termahal aku pada masa tuh lah .... RM250 ..ye lah... baru mula kerja... tapi mungkin tak mahal lah bgik korang kan... masa student...mana ada beli baju mahal...??? kan... masa tuh... aku stay with my aunty... so my aunty pun... kalau ada org jual baju... tunjuk kat aku... hish.. dia tatau anak buah nya nih.. PANTANG....tapi siyes... terpandang jer... warna oren terah benderang tuh.…

cinta terlarang

huhhh... tajuk tak hengat nih.... apakahhhhhhh..... hahahah.... tajuk cinta terlarang... tapi apa yang aku nak citer nih.....kesah aku lah.... tapi bukan bercinta pun... ala2 jer lah kot... ntah.... korang baca jer lah.... tapi tak yang nyata.... cita itu belum wujud... tapi dah terlarang... hahah..

biasa kan... cinta terlarang... sebab..tak dapat persetujuan keluarga... berlainan agama... keturunan... status....atau... mungkin yang dicintai tuh... adalah laki orang..... so.. kesah aku nih... kesah laki orang.... (kalau ada sorang laki orang tuh membaca.... sila jgn perasan... ini bukan anda...)... biasa kan.. kalau nak terjadik jatuh cinta ngan laki orang pun... mesti pasal kerja.... sama opis... lebih kurang cenggitu lah kan....

so... this is how my story goes.... kesah nya...aku ngan mamat nih.... sama keje... tapi... kitorang kat branch lain2..... dan bukan satu kawasan pun.... sorang utara ...sorang selatan lah.... tapi... almost everyday lah berhubung.... tepon ke... mail ker... I…

jom makan-makan : restoran menara (PAKISTAN)

Image
sesapa yang suka makanan middle east nih... meh cuba makan kat sini.... aku rasa best jer makan kat sini...(tolong jgn salahkan aku yang memang suka makan ,..dan kata makan sumer best... :P ) ...
tak plan nak ke sini.... tetiba ternampak.... so terus melepak..... detail alamat kedai alah seperti dibawah... hish... aku nih... buta bab subang jaya nih.... tapi.... kedai nih... opposite... geylang kopitiam ....


tatau nama apa... tapi best...
chicken beriani
tandoori chicken
mutton
lupo nama... tapi yang bayam ngan cheese tuh.... bestt... first time cuba...
manggo lassi... kenyang sungguh... owh ya... ada order satu nan... nan punya lah banyak jenis.... tatau nak pilih... order nih... makan with 4 adults... n 2 kids... tersandar kekenyangan..... heheheh so apa lagik... bleh lah try...


cerita sana sini

Image
sepanjang minggu nih aktiviti tak lah banyak sgt.,.. dah katanya bizi kerje.... errr... aktiviti aku masa kerja ker.. hahahaha... apa2 jer lah kan....

ingat tak kesah entri online printing aku dulu... emmm malas nak link... huishhh kali nih aku dok print untuk my sister plak... lagik sekejapan korang.... upload arinih... esok dah sampai depan pintu.... so roughly...sehari dua hari jer lah... sungguh impress lah ngan service eoe.com.my ni... keep it up...
membeli berjenis jenis pau... untuk aktiviti makan2... dah tuh... tatau nak masak apa kan... nak beli mende lain... tetiba... dah takde plak mende tuh... dah habis kot...so... takde pilihan... hambik jer mende nih..

ikannnn..... wahhh tetiba jer ada aquarium..... actually niat nak membela ikan memang ada.... tapi... biasalah... alwitz aim big.... so nak ada aquarium yang besar gabak jer... tetiba.,... dah minggu nih... dua kali masuk kedai ikan... hmmm terus maca menarik gak bela ikan kecik2 nih... hahaha.... tapi... apapun... lps raya…

letihhhh

tetiba dah isnin.... hmmm aku sedar pun... bukan tak sedar... tapi kan korang... last week sungguh lah bizi... dok bertapa depan pc nih jer.... apa tak nya... nak cover keje2 sbb lama cuti agaknya...

tak jugak... sebab ada mende yang kene nak selesai kan cepat.... cepat selesai... senang aku nak carik haluan kot...hahaha... tetiba kan... ahhh... takde apa lah....

tapi series... minggu lepas.... hadoiii... nak bergossip pun tak sempat lah... hahaha... dah ada plak kang yang kata aku gi keje bergossip plak...

emmm this week gonna be another same bizi week again... tapi dont wori.. ko rang datang je jengah sini... kalau bosan... ada jer bahan yang aku bebelkan... hehehe

owh ya... last week jugak adalah minggu aku berpuasa... 4 hari ko... isnin sampai khamis... hek eleh... orang puasa sebulan bulan rejab.,.. lps tuh syaaban... follow by ramadhan pun tak heboh....

emmm... ok lah.... selamat berminggu baru... :D

quote of the day

WHAT THINGS SOEVER YE DESIRE

WHEN YE PRAY

BELIEVE THAT YE RECEIVE THEM

AND YE SHALL HAVE THEM




MARK 11:24



-A-K-U

wahhh...tetiba jer plak buat entri A-K-U kan.... nih nak promote diri ke apa nih... hahahha... owh tidakkkk....bukan apa... korang yang baca blog aku nih... ada yang hari2 tgk muka aku... ada yang sesekali... ada yang baru sekali jumpa... ada yang langsung tatau sapa aku pun.... kannnnn....so.. meh lah aku citer.. serba ringkas.... bukan apa... ada yang jumpa aku hampir tiap hari pun... bukan kenal aku kan..... meh kasik reveal sket...sket jer lah kan....apa yang aku
tulis kat entri... ada yang cakap macam2 untuk describe diri aku kan.... hahahha... tapi sebenarnya... aku kat dunia nyata... kadang2 bukan macam apa yang aku tulis kat entri nih.... aku tidak lah seteruk aku yang dalam entri nih.... tapi... lebih teruk... hahahah... apa apa lah kau labu....

bukan per... ada yang kata aku nih...sombong.... tak mesra alam (errr...tapi aku alam flora tau... :P )... berlagak... macam bagus..(ehhh ada gak certain things yang aku bagus dari korang kan...hahah... perasan lah ko luncai...) ... tak…

jom makan-makan : teluk ketapang

Image
selamat pagiiiiii.... hahhahahaha.... makanan lagik ye korang.... hahahah... kan aku dah cakap... aktiviti sepanjang minggu lepas adalah bertema kan makan..... walaupun dah banyak kali aku citer pasal sea food yang di celop tepung nih.... tapi aku tetap gak nak citer.... saja lah nak suh korang tertarik untuk datang ke negeri terengganu... heheheh
walaupun dah ntah banyak mana kali aku gi makan kat telok ketapang nih..... nih jer lah satu kedai yang aku singgah... tak pernh try yang lain.... kenapa ??? ntah... aku pun tatau... alah... apa kesah... janji aku makan jer kan....
teluk ketapang nih katner...??? owhh... belakang lapangan terbang tuh jer... so.. aktiviti nih jugak.. adalah sebelum aku check in... nak balik KL gak ... heheheh... flight kol 4 lebey... sempat dtg makan sini dulu... dia bukak kol 2.15-7.30 malam... hah.. sempat lah kan... heheheheh... dah kenyang baru beriya gi check in....


ikan pari ... best jugak...senang nak makan... takde tulang... :P
ketam... seploh hengget se…