Posts

Showing posts from July, 2014

Catatan Perjalanan : Trip to Bali - Hotel

Image
Hello Bali!
Nih Hotel tempat aku menginap kat Bali. Coco Hotel, Tanah Lot. skang senang, kalau nak travel beli sesiap hotel kan. biasa aku beli kat Agoda, tapi sebab harituh terlupa dan tetiba dah dekat sgt waktu nak gi, seb baik kat AsiaWebDirect. so kalau beli kat sini boleh lah beli hotel yang agak best dengan murah.

Coco Hotel nih best lah bagi aku. sebab dia concept macam chalet. kalau bawak famili ada pool jugak. cuma jauh dari center of attraction lah. tapi kalau nak berehat semalam dua dari kesibukkan kota, selain Pan Pacific Nirwana yang memang best. Coco Hotel nih pon bagus.

cuma kat sini breakfast ada beberapa pilihan jer lah. bagi aku cukup dah tuh lebih kot 10 set pilihannya.







agak selesa lah. untuk penginapan yang tak sampai RM200 per night. *errr nih kalau beli kat agoda, asianWebDirect etc ah ye*

eh cop! ini gambar Pan Pacific Nirwana hehehe.

ok tuh jer gambar yang nak tunjuk. hehehe.

Catatan Perjalanan : Trip to Bali - kesahnya

Image
Day 1
hello Bali!!
ok ini cerita agak basi. dah nak raya baru keluar entri. padahal cerita sebulan sebelum puasa lagik. actually dah banyak mende lupa nak cerita. tapi sebagai satu catatan perjalanan daam diary hidup. buat lah jugak. kang kot ter-berjalan lagik ke tempat lain, hah, tak tercerita kesah bali.

perjalanan ke Bali kali ni boleh dikira sebagai atas urusan rasmi *kononnya*. walaupon atas urusan rasmi, tapi semuanya adalah dibiayai sendiri. takperlah, dalam berjuang mencapai cita-cita, banyak bende yang kene berkorban kan. :p
aku acually kalau travel, tak suka rushing, kalau boleh nak melepak minum2 kopi dulu kat aiport, sambil tgk2 keadaan tempat yang nak pergi tuh. maklumlah, kadang *most of the time* sebelum tuh memang tak sempat nak buat study. tapi sebab masalah tertentu, huru hara lah jugak, plan nak check in kat kl sentral pon tak sempat. dan macam2 lah. so, dalam flight haruslah melahap.
alhamdulillah, akhirnya mendarat dengan selamat dibumi Bali. kali pertama nih k…

Berpantang

Image
Salam Ramadhan. Alhamdulillah dah hampir pertengahan Ramadhan. Insya Allah semoga Ramadhan ini adalah yang terbaik. Nak bercerita kesah berpantang. Lps operation. Sana sini kawan2 pesan supaya berpantang. Sana sini jugak aku bertanya untuk merujuk. Kalau tanya Dr lagi best takde pantang. Hehe. Dalam erti kata berpantang nih aku takdelah strict macam org pantang bersalin tuh. Cuma aku jaga lah sket2. Elak kan mana yg berminyak, yang boleh sebab kan gatal dan yang lbh kurang tuh. Ikut logik jer lah. Lagipun allergy seseorang berbeza. Mudah mudahan apa yg dimakan tak memudaratkan. So mmg dlm tempoh berpantang nih main masak rebus2 jer. Campak semua dlm satu dish. Senang cerita. Ada jugak makan ikan haruan. Tapi yang tak boleh nak telan pati haruan. Serious 2 botol jer aku minum. Lps tu taknak dah. Alhamdulillah, baru nak try gamat healin, tetiba ada sorang sahabat datang visit dan sedekah sebotol. Rezeki ramadhan! gamat healin nih mmg much more better rasanya. Actually sebelum operation…

Dugaan Ramadhan

Salam Ramadhan. Sekejap jer dah beberapa hari kita berada di bulan ramadhan. Semoga Ramadhan tahun ini adalah yang terbaik buat kita semua. Dah lama rasanya tak menulis kat sini kan. Banyak cerita terbengkalai. Semua pon dah basi. Maklumlah sgt berkejar dengan masa yang ada. Nak manfaatkan yang 5 sebelum 5. Masa sihat sebelum sakit. Fuhh mmg terkejar2 lah. Tapi alhamdulillah masih berkesempatan bertemu Ramadhan kali ini. Cerita catatan perjalanan ke Bali pon belum sempat terpapar disini. Hmmm harapnya dapat lah dipaparkan sebelum trip seterusnya nanti. Insya Allah. Ramadhan kali ini penuh dengan dugaan dan ujian. Kata orang ujian tu tanda sayangnya pencipta pada kita. Alhamdulillah, masih disayangi. Kesakitan itu juga pembersih dosa. Dah dlm keadaan begini bolehlah muhasabah diri. Alhamdulillah masih berkesempatan. Perjuangan sepi yang belum tamat sgt2 memerlukan aku memperuntukkan banyak masa ketika ini. Mau taknya, perlu kesana kesini mengutip data. Aduh kalau nak cerita tentang ku…