Posts

Showing posts from February, 2017

Sebuah Catatan: 'A Lonely Journey' - I

Hi semua.

Kalau tengok tajuk tu semacam jer kan. Ok, actually tetiba rasa macam nak berkongsi kesah suka duka sebuah perjuangan yang memakan masa 4 tahun. Berkongsi maknanya kalau ada yang masih singgah membaca, jika tidak pon sekadar kenangan untuk tatapan diri sendiri aje lah hehe. 
Yeah...finally, i decided to share kesah suka duka melalui sebuah perjuangan yang penuh dengan 'sweat, tears, and blood'. yes its blood. sebab during this journey i had undergone major operation.  
Akhirnya, pada tahun 2011, aku ada kekuatan untuk meneruskan perjuangan ini. terus apply biasiswa dan alhamdulillah dapat. sebelum-sebelum ini ramai jer kawan-kawan yang tanya, bila nak sambung buat Phd? hmmm, masa tu tertanya2 jugak, layak kan aku? Sebenarnya, Selepas viva master dulu, aku memang tekad taknak dah sambung. tak tahan kot kene tembak masa viva. tapi itu lah kan, tetiba selepas 10 tahun, aku berjaya juga menamatkan sesuatu yang memang aku nak buat, tetapi pernah patah hati untuk teruskan.