baking...cooking...eating..sleeping

pada masa ini... aku teringin untuk baking something... masalahnya aku bukan pandai buat cake pun... emm.. macam nak buat chocolate chicps cookies... ngan cake pisang... dok beriya aku catrik resepi... tapi mungkin tunggu my 3rd sis balik.. so i'll bake... sebab dia akan makan banyak bila aku masak... so aku suka lah...hehehe... takde lah membazir kan... walaupun tak lah sedap mana... tapi she appreciated kot apa yang aku masak... actually cake pisang tuh aku belum pernah try... so probably next week ada long weekend... bleh lah mencuba kan....

rasa macam nak cooking some dish... tapi tatau nak masak apa... sebab kalau aku beriya masak... aku akan makan banyak lah pulak nanti kotnya... :-(.... for your info.. aku minat masak.. tapi tak reti... so suka2 jer cuba.... staying at my sister's place pun takde lah nak masak beriya kat rumah orang kan... lebih selesa masak kat rumah sendirik... aku nak buat laksa utara lah... minggu depan lah kot ..ada long weekend....



arrrgghhhh... aku dah continue my diet....hehehe... due to some technical and non-technical probelm harituh... so target au by the end of this year... tak tercapai lah... sepenuhnya... tercapai mungkin half of it... hey...i should proudkan... dari tak langsung..... december pun ada few weeks to go... so... ada masa lagik... walaupun not totally new me... tapi aku suker lah jugak.....emm dan dengan sebab itu jugak lah aku feel like eating... arrgghhhh.... tapi boleh lah kan... sebab dah teringin sangat... so aku hadkan weekend... for me to pampered my self a bit....hehehehe.. konon lah... padahal.. tak tahan.. lately tgk byk sgt makanan menarik....



i dun wanna think of anything..... wanna sleep.... wanna sleepppp....







Comments

kojah said…
nkkkk laksa utara...huhu
adenium said…
kojah - tuh la... mcm one fine day nak ajak jer korang2 sumer dtg lepak makan2 kat my place..hehehe
Diana-k said…
nakkkk jugaakkkkk!! copekk kak sid masakkk...
adenium said…
diana-k - waaa.... macam best jer aku masa nih... ehehhe no problem...
*ayu* said…
nak jugak! nak jugak!

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan