Posts

Showing posts from November, 2013

Keropok

Image
Ada tak yang tak suka keropok ikan. Hmmm aku memang hantu la. Tapi aku makan yg best je. Sbb aku kan tak suka cicah sos. Sedap dalam erti kata tekak aku adalah yang ala2 dalam gambar nih lah. Yang putih melepak kembang setaman aku telan time kebulur jer lah. Hahaha

Orang tranung panggil kepok. Sebut elok2 kalau KEPO'K tu jd mende lain.

Takde keje betul ke aku nih. Gambar kepok pon nak buat entri hahhaha.
Errrr chow ye. :p
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Larian ParkCity 2013

Image
Ahad 24th November. Larian di kawasan yang tenang tetapi berbukit. Psyco tau aku rasa kalau lari anti gravity nih hehehe.

Starting dengan finishing adalah mendaki. I nih dah lah stamina ala2 jer. Tercungap2 lah kan. Masa kat info cakap ada satu water station at the top of the hill, kat km 5.5, hahhhhh mmg on top of the hill betul hahahaha. Tapi apa lah sgt kan, tak de masalah, jalan lenggang kangkung je lah. Haha, janji abis.

Medal lawa, kaler2. Aku ambik yg 10km jer. Ada 5km dan 3km jugak kot. Lps tuh acara untuk kids, 2.2km , 600mter etc.

Kalau ada duit banyak, maunya aku carik tempat kediaman kat kawasan nih. Kawasan kediaman terancang. Cantik. Aku suka kawasan macam nih, tapi kemampuan kurang.

Ujung minggu nih ada satu lagi larian. TM Fan Run.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Penang dan Makan

Image
Makan dan Penang. Penang dan makan. hmmm, acara makan2 adalah satu kewajipan. kunjungan ke penang kali nih, kesah makan sangat pelbagai. bukan sekadar kari. hehehe...

nasi putih dan ayam halia/sos tiram. hidangan dalam bas. not bad. sebab tak pedas. skang kalau tak pedas ia adalah sedap. i cannot take spicy food anymore. haiyooo, kalau makan pedas, sendiri tanggung lah. owh ya, aeroline ada lah bas rasmi aku ke penang skang nih hehehe.
sampai Queensbay mall sementara tunggu kawan, sempat minum white choc mocha with cranberry topping. hmm siap ambik whipped lagik. dengan try the new cake tuh, MIDORI namanya- delicious with toffenut katanya. tapi aku rasa biasa jer. i lurve pisang more :p
kemudian gi dinner kat kedai Thai atas queensbay tuh jugak. Golden triangle kalau tak silap namanya. kawan aku order nasi goreng nenas, aku nasi goreng belacan. sedap nasi goreng belacan tuh, dah lah tak pedas. 
sessi breakfast. pagi sabtu tuh, kawan aku ada kerja sket kat youth park. so, sambil buat s…

Jom makan: Rahsia kopitiam

Image
Rahsia kopitiam Bandar Baru Bangi. Dekat dengan gateway Bangi, belakang petronas.

Niat asal nak makang foul madammas a.k.a kacang pool tu lps kawan dok citer. Bila tgk menu bleh plak ajak kawan share nasi ambeng tuh haha.

Kacang pool tu sedap. Macam sikit plak portion dia. Hmmmm tamak! Hehe. Tapi nasi ambeng tu biasa je. Takde special lah aku rasa. Macam makan yg lain gak.
Owh ya, kalau korang tau nasi beriani anje, kat dpn kedai tu lah. Masa dtg makan ni anje tutup. Hmmm hari apa sebenarnya tutup pon tatau. Kekadang friday tutup.

Eh tercerita kedai lain plak. Rahsia nih baru bukak lagi. Ada a few lagi menu yg nampak menarik. Nasi lemak! Next ti ai cuba ye.

Hidup untuk makan. Makan untuk hidup.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Penang Bridge International Marathon - PBIM 2013

Image
Tahun ni adalah tahun kedua aku lari Jambatan Pulau Pinang. Tahun ni last lari kat jambatan ni. Tahun depan kat jambatan baru.
Larian tahun nih memang satu pengalaman baru. Tahun lepas aku lari 10KM jer, tahun nih aku beranikan diri unt ambik Half Marathon, 21KM. Kalau ikut sejarah larian, aku mula join tahun lepas, larian pertama masa SCKLM 2012, join fun run 5KM jer. Aku bukan lah seorang pelari tegar pon. Dah lah larian tak konsisten. Tapi ntah apa yang buat aku berani untuk register HM untuk PBIM 2013 pon aku tatau.
Selama ni, aku biasa lari 10km atau 12KM jer lah. Owh ada penah join MALAKOFF kat penang gak bulan March haritu, lari 17KM. Biasalah, larian aku nih kira run-walk punya style jer. Dah dekat2 nak lari risau jugak, so kalau trainning pon memang banyak jalan dr lari. Dah lah lately dengan kurang sihat etc. Terganggu jugak lah latihan tu hehe.
Paling takut bila seminggu lagi nak lari. Seriously aku tak pernah rasa macam tuh. Dah lah baru baik demam dan masih selsema. Tamb…

Catatan Perjalanan: Patong Beach - the hotel

Image
Horizon Patong Beach Resort and Spa. meh tengok gambar2 sekitar hotel plak. *takde aktiviti, so less stori, siap lah buat satu entri pasal hotel haha*
hotel nih memang depan beach. cross the roas jer terus lah beach. next to holliday inn Patong. konon ambik hotel nih konon sebab ada spa dan gym. tapi memang tak gi pon gym hahaha. spa pon gi yang murah kat luar jer. :p

ni view dari entrance hotel nih.
sebab sampai awal, bilik yang di booking belum siap dan kene tunggu. so dorang upgrade ke family room. besar giller lah. dari asalnya 2 single bed, dah jadi 2 queen bed. hahah seronok!
hah, memang siap ada microwave, toaster fridge bagai lah kan. fridge lagik, bukan minibar :p . kalau nak masak pon ada tuh electric stove kat ujung tuh.
gambar bilik air pon memang wajib kene ambik kan.
siap jugak ada balcony untuk lepak2 minum air dan borak borak. so memang bertepatan lah dengan niat nak gi merehatkan diri dan melepak.
kat hotel nih ada dua pools. satu bilik superior akan facing satu p…

Aku dan lagu : WARIS ft JUZZTHIN - BOTINGKEK

Catatan Perjalanan: Patong Beach - the food

Image
Sambungan kesah di Phuket. setakat pergi berehat dua hari, memang takde apa nak cerita. tambah pulak memang aktiviti melepak jer. apapun, nak jugak share makanan dia kan. hehe. *siapalah aku tanpa makan-makan*

Nasi goreng seafood. sedap. apa nama kedai makan pon lupa dah. ada jer kedai halal kat sini. harga lebih kurang 100 baht. *kalau tak silap*
order jugak fish n chips. portion agak besar lah dan puas hati makan. kalau makan fish n chips, apa nak kata kan. as long as the fish tuh ok, memang tak complain lah. hmm nih pon kira makanan senang kalau ada kat mana negara lah. harga 180 baht
nih makan malam yang sangat mahal. garlic nan + tandoori chicken, chapatti + chicken tikka + kuah dal + tea dengan harga 870 baht.
buah-buahan segar yang beli tepi jalan, makan dengan garam+asam tuh. lam gambar tuh, jambu batu dan nenas. ada gak beli mango. nenas dia memang serious sedap lah! biasa kalau gi memana memang takde lah nak beli buah tepi jalan. tapi Patong beach aku nampak agak bersih. ye…