Posts

Showing posts from June, 2010

apa nak citer nihhhh

Image
dah lama tak berhapdet... bukan pe... weekend adalah bizi sket... dah tuh... skang kan broadband punya connection adalah sangat menghampakan.... kalau malam2... nak upload gambar... bercinta... bukan bercinta ngan tokey broadband tuh... bercinta ngan lappy sendiri lah... dah dok ngadap... tak gak berjaya..... so aku biarkan jer lah....
sessi makan2 kat kg baru... aku kalau nak gi sendirik memang malas kalau area2 nih... mau taknya... parking susah.... kalau ikut kengkawan... aku on sajer... hehehe.... ehhh betul tau.. aku memang avoid sungguh area yang peningkan kepala aku untuk parking.... ada jugak... yang parking mahalllll pun susah nak dapat sport... ntah haper2 jer kan...
ini pulak sessi kenduri mcd ... untuk GBM... dah lama tak kenduri... owhhh takk.. pre kenduri nih... sebelum kenduri besar makan nasi beriani... heheheh....
korang tau ke haper nih... hmmm kalau gi kedai mamak... mintak lah IDLI... ini lah dia.... layan jugak lah erk mende nih makan ngan kari.... aku nih... mema…

aku dan lagu : PELITA

halluuuu....salam jumaat semua... hmmm... meh kita layan lagu nih.... sesuai lah kot time-time world cup nih...... :D







Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir


Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku panc…

nilainya....

another something noce to ponder...


Sometimes we just need to be reminded!

A well-known speaker started off his seminar by holding up a $20.00 bill. In the room of 200, he asked,
"Who would like this $20 bill?"
Hands started going up.
He said, "I am going to give this $20 to one of you but first, let me do this.
He proceeded to crumple up the $20 dollar bill.
He then asked, "Who still wants it?"
Still the hands were up in the air.
Well, he replied, "What if I do this?"
And he dropped it on the ground and started to grind it into the floor with his shoe. He picked it up, now crumpled and dirty.
"Now, who still wants it?"
Still the hands went into the air.

My friends, we have all learned a very valuable lesson. No matter what I did to the money, you still wanted it because it did not decrease in value. It was still worth $20.
Many times in our lives, we are dropped, crumpled, and ground into the dirt by the decisions we make and the circumstances that come…

mari menabung

Image
itu adalah bukan tong gas.... ini adalah tabung... hehehehe... nih tabung haziq... dapat hadiah besday...dari kawan umi dia... nih bukan first time haziq ada tabung pun... dah ada 2 3 tabung dah kat umah tuh....tapi ntah camner... yang nih....sungguh lah menarik minat dia....asyik menabung jer....
cepat lah tabung nih penuh.... sebab apa...??? hmmm apa taknya.,... setiap hari abah asyik baak balik duit syiling...abah plak yang lebih2 semangat.... skang.. abah dah tak guna duit syiling.... ada jer simpan... abis.. kalau berhengget2 setiap hari... kejap lagik penuh lah kan..heheh
saya sayang tabung saya... haziq pun... punya lah sayang duit tabung nih...kalau org mintak ke...suh banjer ke... punya lah taknak... nak buat skul ..katanya... gud... gud....
urrggghhhhh...breta nih..... berattttt.... tapi satu hal lah plak ngan dia nih... asyik lah manjang nak kira duit dalam tuh.... geram betul...
muka masam... sbb tgh2 main... mamalong panggil.. nak ambik gambar 'haziq dan tabung' .…

bonsai

Image
bonsai nih... aku pun tatau nak citer apa.... tapi dok tertengok kat tropicana city mall arituh... dorang ada competition kot... so.. aku tgk.. ad ayang cantik2... so.. sempat lah aku snap s few... so.. nak citer tatau... kita tgk jer lah gambar2 erk.. hehehe











sukerrrrrrrrrr nyaaaaa :D

Image
lama dah dok kat draft entri nih.... hehehe... dapat nih dari seseorang.... tapi seseorang tuh kata... hmmm tak payah lah bgtau siapa... so... dengan HR short glass pun... tak leh lah nak tunjuk dari mana..... suker sgttttt...cantikkkkk ... hehehehe.... many thanks to seseorang itu.... :D.....



R U HAPPY...??

something nice to ponder...

“I am the only person upon which my happiness depends. I make the choice to be happy in each situation and in each moment of my life. If my happiness were to depend on other people, on other things or circumstances on the face of this earth, I would be in serious trouble! '

“Everything that exists in this life changes continually: humans, wealth, my body, the climate, pleasures, etc. "

"I decide to be happy and the rest is a matter of "experiences or circumstances;” like helping, and understanding, accepting, listening, consoling; - Happiness will always be found in forgiveness and in loving yourself and others. "


"To truly love, is difficult, It is to forgive unconditionally, to live, To take the “experiences or circumstances” as they are, Facing them together and being happy with conviction. "

There are those who say:

“I cannot be happy because I am sick, because I have no money, Because it’s too cold, because they insulted me,…

DEMAM BOLA ...kembali

Image
ngantuk ker.... hahaha... mesti ramai yang ngantuk... kalau dok layan world cup nih kan... hmmm... tahun nih ..aku agak kurang layan lah... tak macam dulu... masa 2006... kalau team yang aku suka.. mesti aku bangun... dan ada jugak.. yang aku sanggup ajak kawan tgk kat mamak... hehehe....
aku nih... memang dari dulu...suka kat pasukan GERMANY ngan BRAZIL... ntah... aku pun tatau... alahhh biasa lah kan... mesti kene ada kan ... team yang kita suka... tapi aku sampai dua korang... hahahhaha... apa kesss... lantak lah kan...hehehehe
emmm... GERMANY kalah ngan serbia baru nih.. aku tak tgk... tapi.,.. macam tak caya plak kan... hishhh... malas lah nak komen.... esoknya..terus tgk preview... hehehe....
kalau dulu... sebelum mula world cup... aku dah siap ngan magazine nih... at least mesti beli dua... hahaha... analyse lah konon kan... padahal..,bukan pandai main bola pun.... sanggup bangun... tgk kol 230 pagi pun... hahaha...sok gi keje... telan kopi siap2... kalau tak kang... sendiri mau i…

MY WATER MOMENTS

Image
Aktiviti bersukaria bersama famili yang melibatkan air... atau pun...'my water moment' memang banyak... sayang nya... tidak banyak yang dapat dicapture... almaklumlah... sayang jugak kalau kamera masuk air... apa taknya... kalau dah bersukaria dalam air... tinggalkan jer kamera dalam beg....:D
so bila nak kenang kenangkan balik... hurmmmm... memang dah tak banyak..kalau ada pun... yang lite2 sahaja... kerana kene ambik dari jauh lah kan...

sungguh teruja...bila nuffnang ada sumthing to 'give away' ..yesss...it's SONY Cyber-shot TX5 ..
menariknyaaaa..kalau lah dapat... mesti... 'my water moments' selepas nih... lebih menarik dari dari sebelum nya... nih masa kat JB...haziq yang memang pantang tgk air... tapi gambar nih terpaksa lah diambil dari jauh... apa taknya... terus haziq nak simbah air pada orang.... semasa ke 7-tier waterfall semasa aktiviti lasak ATV.
di pantai seberang pintasan Dungun...
seronoknya dapat berenang berkawan2...

hmmm bayangkan.. kalau dapat…

cerita semua skali...

Image
satu lagi minggu yang padat.... tapi takde aktiviti yang luar biasa pun.... sumer macam biasa sajer......

baru ada chance tgk karate kid... huhh skang kat tropicana city mall pun dah penuh sesak orang tgk wayang... berkejar2 nak tgk show kol 9... skali tinggal 2 3 tempat jer yang paling depan... hmmm what else... opt for 1120pm lah.....
fruits...fruits...fruits... hahaha... membeli fruits... sebelum heading to any tempat makan... kata makan buah bleh kenyang kan... so... kurang lah makan berat nanti nya... konon semata mata nih.... :P
sbb dah lama sgt tak melepak kopitiam.. dan teringin kopi dan roti bakar.... huhh lama sgt dah ke... lama lah kot....
kedai apa nih...? betul saya tatau... hehehe... nih kat tropicana city mall lah jugak....

kueh kelantan... serikaya kot nama dia... masa dok join breakfast... teringin plak nak rasa kueh nih... sekali...manis yang hamat... nak habiskan half pun seksa... kalau kurang sket manis mesti best nih...
bekalan di hari tua... ehh... bekalan letak k…

aku dan lagu : yang terbaik - marsha

layan lagu jom.... hahaha... lama dah tak layan lagu kan... bukan apa... tak sempat nak godek2 youtube tuh... kalau sempat pun... dok carik2 lagu2 lama yang terasa nak dengar... yang jarang dengar kat radio...
lagu nih... memula dengar tuh... aku rasa best sgt.. tatau lah kenapa... nak kata ada kene mengena... atau terkena batang hidung... errr..ada ke batang hidung nya... tgk cermin sket...whoppsss.. melepek saja... ehhh... back to the lagu... takde paper lah kesah yang terkene ke hapa kot...
tgk-tengok lagik liriknya... emmm.. maca biasa jer... macam kehidupan yang biasa lah... lumrah kehidupan yang biasa jer kata orang...tapi... best dengar... aku lah yang suka.. korang ..suka gak lah kot... hehehe...
so takde lah nak citer panjang...hehhe... jom layan jer lah ye.... :D



Ku selalu memikirkan tentang kita
Apa pun yang harapan yang dikejar
Kerna aku masih penuh rasa ragu
Melihat kau seperti tak bersungguh

Chorus
Jika kau mencinta
Berikanlah ku rasa
Diriku dah berikan yang terbaik
Dan bukannya nak…

THE ART OF WAR

Image
just wanna share sumthing... :D



SUN TZU -An ancient Chinese Strategist (722-482 BCE) - The author of “The Art of War” - He was rumoured to be a legendary general of the King of Wu - The book “The Art of War” contain some of the most strategic military advices ever written and remain quite relevant today whether in military, business or international relations endeavor

Excerpts from the Art of War

* “If you know the enemy and know yourself, you need not fear the results of a hundred battles."

* "If you know yourself but not the enemy, for every victory you gained you will also suffer defeat. "

* "If you do not know the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.”

Excerpts from the Art of War

“Swift as the wind
Quiet as the forest
Conquer like fire
Steady as the mountain.”

Excerpts from the Art of War

“It is the rule in war where by:
If 10 times the enemy’s strength – Surround them
If 5 times – Attack them
If double – Be able to divide them
If equal – Engage them
If fewer …

gurls only...

Image
meh nak citer sket.... apa yang gurls only nih.... takde apa lah pun nya.... actually nih adalah... sessi lepak2 sambil makan2... kawan2 sekolah aku... huishhh tiap minggu... hmmm kali nih gurls only... naper gurls only... saja jer....
actually... kawan aku nih... dok UK... both husband n wife... kawan sekelas aku... tapi... the husband dah balik awal ke UK... so... we decided to hang out untuk gurls sahaja...
venue kali nih... aku buat kat umah aku... umah sewa... kat KD tuh... saja lah nak lepak kat umah..instead of kat tempat lainnya tuh....biasalah...kalau kat umah tuh... rasa freedom sket... hehehe... kan...
actually ramai yang tak dapat join... sbb nih pun kira last minute punya agenda... maklum lah kawan aku tuh... balik sini pun dalam 3 weeks jer... so.. sungguh lah pack agenda dia jugak kan... tapi memandangkan dia memang dah nak balik UK dah pun... so... mana yang ada jer lah...
kalau takat lepak...borak2... tak meriah lah kan... so ..sapa yang datang... bawak jer lah apa2 ye..…

BATIK TERENGGANU- II

Image
Hai korang semua... meh nak promo lagik nih.... more batik... baju raya aku thn nih pun batik ye... hehehe.... nih adik aku punya biz... so... sesapa yang berminat boleh lah email kat ayufelani_210@yahoo.com - penghantaran pos adalah percuma.. :D



(2.1) SRI CAHAYA JACOUB
RM 220
2.2) 3D LASKAR CREEP
RM 250


(2.3) 3D LASKAR DREEP
RM 250


(2.4) 3D LASKAR CREEP
RM 250


(2.5) 3D LASKAR JACOUB
RM 240


(2.6) 3D LASKAR JACOUB
RM240

(2.7) LASKAR PELANGI
RM 250

(2.8) SATIN ANUGERAH
RM 340

(2.9) AWAN DANIA JACOUB
RM 230


(2.10) K.L JACOUB
RM 240

(2.11) LASKAR 3D SATIN
RM 290

(2.12) CENDRAWASIH JACOUB
RM 240
(2.14) LASKAR 3D SATIN
RM 290 so apa tunggu lagik... kalau berminat.... sila lah email kat ayufelani_210@yahoo.com (penghantaran pos adalah percuma)