Posts

Showing posts from December, 2007

PMR... Tahniah Adik...

Image
just wanna congratulate my youngest sister... Meme..... Aznida Ab Razak....
even though she didnt get all A... but 7A and 2B is great! B is for the 2 foreign languages.... English and Arabic... It's ok dik... u did well...... Congratulations!!!!! i am happy for it.....

Ketelusan Hati

....jiwang sket.... sejak bila ntah aku suka lagu2 anuar zain nih.... tapi bila terasa nak berjiwang...macam best jer lagu nih.... dengar lah... hari2 aku mesti nak dengar jer..... semalam aku rasa macam emosi jer... dok beremosi dengan WHN..... rasa macam dah lama jer tak berkasih sayang dengan dia... asyik berkasih sayang yang ala-ala kadar jer.... terasa ghindu untuk bermanja dan berkasih sayang dengannya... " I pun syg u tp mgkn u tak tahu dan tak sedar "....i tahu ..cuma ... "mamalong 'ghiluu' kat Jiq'.......

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitishanya tulusnya hati
mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk …

Lancer 2.0GT

Image
aku tengah berangan nak dapat kereta tu.... nak beli lah... bukan masuk peraduan apa pun .... tapi buat masa sekarang nih.... kemampuan untuk mendapatkan kereta tuh belum ada.... sebab tuh lah teringin sangat nak dapat kenaikan pangkat...tapi bosan lah citer naik pangkat nih.... selagi tak lulus exam.... tak payah cakap..... kalau dapat kereta nih.... lepas 3 bulan ... aku ambik cuti seminggu..... bawak ronda satu malaysia.... sapa nak ikut...?? kenapa lepas 3 bulan.... itu aku punya suka lah kan......

tapi 'kemp'... insya allah...aku tak akan jual kau.... banyak oooo jasa ko kat aku.....walaupun aku dah ada kereta baru nanti.... aku tetap sayang kau..... macam skang lah... buktinya...walaupun skang aku ada 'kemp' lain (read: WHN).... aku tetap gak sayang kau kan....



my fave red
sekali tgk lampu macam my another dream car …

Berehat

dah sampai penghujung tahun 2007.... tak banyak achievement untuk tahun ini... semuanya macam fail jer.... 2 kali ambik exam PTK.... sekali fail... satu lagi belum tau result... so susah nak naik pangkat.... kalau aku tahu PTK lebih penting dari Master Degree... baik aku tak payah bersusah payah g sambung study dulu erk... ntah lah.... tatau lah.... tahun 2007 ni tak berapa bagus lah bagi diri aku....cuma satu harapan.... agar tahun 2008 memberi lebih gemilang untuk diri aku.... dan semua.....

tapi letih kerja tahun ni.... sebab asyik kerja sahaja.... takde bercuti langsung... menghabis kan cuti dengan memalaskan diri sahaja.... takde langsung cuti-cuti malaysia.... apatah lagi cuti-cuti luar malaysia.... nasib baik ada kerja kat spore arituh...so bercop jugak lah international passport aku....

ahad harituh abang aku yang kat paris tuh sms... dia plan nak bawak famili gi bercuti kat germany... dok survey hotel,train etc ngan aku.... wife dia nak gi kat factory outlet kata dia... masa di…

Enchanted

Image
Jumaat harituh aku g tgk movie nih ngan my youngest sister, meme....

Alangkah indah nya hidup kalau tidak berpijak di bumi nyata.... kehidupan yang sentiasa berkesudahan gembira.... bahagia sungguh rasanya.....

Seronokkan kalau kita dapat sentiasa bersama dengan orang yang kita sayang.... hidup bersama ..dengan gembira....
sebab tuh masa kecik-kecik dulu kita rasa gembira agaknya... sebab hidup kita macam berfantasi.... kita selalu berfantasi tentang masa depan kita... nak jadi itu lah... ini lah.... tapi apabila tiba waktunya... yang realiti kadang-kadang tak sama apa yang kita impikan....

dulu aku selalu berangan nak jadi seorang doctor... which is i'm not so sure .... is it what i wanted to be...?? sebab biasalah kan... kalau anak sulong dalam keluarga... our parent alwitz wanted us to be professional.... doctor... lawyer....architect...etc.... so macam tuh lah jugak dengan mak & ayah aku.... so sebab tuh lah dari kecik aku dok berangan nak ajdik doctor... end up skang... i'…