Posts

Showing posts from December, 2006

Emmm Patut Lah..

Image
I always have chocolates in my fridge. Daim chocolate candy, ferero roche, ZIP chocolate wafer, cadburry gold chocolate, jelly etc. emm no wonder I put on more and more weight and hard to reduce it. I just cannot avoid chocolates! Even I don’t take chocolate everyday and it will sometimes stay in my fridge for months. But I can’t stop munching while I have nothing to do at home. Today I get more chocolates! It’s from my friend. Belgian and Korean chocolate (and it was from Korea).
I read somewhere, chocolate is good to get you in mood or when u r stress. Am a bit moody and stressful these days, that it why I’m hook for choc! Good excuse huh. Shouldn’t be a problem if u have it moderately, but I sometimes cannot control myself to have more.
But I’m worried bout my weight, so I have to surrender my choc. Cannot buy choc anymore and take less choc whenever I’m craving for it. So should I finish it all now? If not, it will stay in my fridge and it totally for me. I dun know. Don’t really …

Good Bye This Year

Image
The year of 2006 just a few days left. The most memorable year I ever had so far. Ye ker? The most precious moment, and no to forget the bad part as well. I just don’t want to list every single event occurred. Just hoping for the better (best) and more productive year ahead.

Are You Too Picky?

You Are Picky When it Counts

Like most sane women, you want a great guy who will treat you well.But you're also willing to put up with a few flaws in your Mr. RightYou should congratulate yourself on having a realistic approach to dating.You probably have quite a few great guys you can date!

i have less chances to date a great guys? ooo gosh... so how i gonna meet someone gud then? any great guys out there?? let be my date... ahaks!

http://ynr.blogthings.com/areyoutoopickyquiz/

Selamat Pengantin Baru

Image
Walaupun belajar di U yang sama, kami mula baik setelah bekerja, bertemu secara kebetulan itu akhirnya menjadikan kami kawan baik. 4 sekawan. Tetapi sekarang kami dengan kehidupan sendiri. June, di Jepun, sambung belajar. Sop, dah jadi isteri orang. Umni, kerja kat Johor (skang 6 bulan di KL- belajar).

Semalam aku g kenduri kawin Sop (selamat pengantin baru Sofianita & Kamarun). Menarik jugak kendurinya, different! Biasanya kenduri mesti kita dah dapat agak lauk pauk yang dihidangkan. Aku bukan pandai sangat kalau bab masakan ni (Cuma minat masak jer). Yang aku suka ikan masin ngan satu kerabu ni. Umni kata first time tengok rebung masak macam tu (rebung masak lemak with crystal mee hoon) tapi sedap. Suprisingly, ada laksa penang. Aku nampak laksa tu selepas ambik nasi. So aku memang kene go for 2nd round. Sebab laksa tu kan fave aku. Satu lagi, ada sorang makcik ni ( emak kamarun I guess), pakai tag ‘tuan rumah’. Hah kan senang, tidak lah tercari-cari mana tuan rumah. Good idea, b…

cerita seorang kawan

Minggu lepas, aku terima sms dari seorang kawan “….. I’m in luv…… but….” I just ignore the ‘but’. Perkenalan kami secara kebetulan, menjadi agak rapat, berkongsi kesah-kesah soal hati dan perasaan. Seronok mendengar dia sedang dilamun perasaan indah. Setiap manusia yang normal ingin disayangi dan menyayangi. Sebelum ini sering aku mendengar kisah perasaannya yang tak pasti. Masih tidak berkesempatan mendengar cerita lanjut mengenai persaan indahnya itu. Aku harap kegembiraan itu berterusan.
Tetapi dia tidak pasti kesudahan cerita cinta itu. Banyak halangan katanya. Tetapi itu semua adalah ketentuan Allah. Walaupun tidak ada halangan, tidak semestinya cerita cinta itu akan berakhir dengan kesudahan yang indah.

Aku sendiri tidak banyak memberi komen tentang apa yang dia alami. Mungkin seronok dengar dia happy dilamun perasaan yang indah-indah. Walaupun ada juga bersetuju dengan kemusykilan yang dia bimbang, bagi aku, biarlah dia gembira dengan apa yang dia alami, selagi tidak memudaratkan…

5 sebab kenapa....

5 sebab kenapa aku happy, walaupun hari ini hari isnin:

1. tidak ada masalah teknikal di pejabat

2. semalam dah g tengok movie and shopping (walaupun ada lagi yang nak di shopping kan)

3. bertembung dengan si ‘hensem’ dan dia tersenyum (selama nih dia eksyen jer ngan aku)

4. si ’hensem’ panggil aku (tau pun nama aku... biarlah sebenarnya aku perlu bercakap dengan orang lain melalui hp nya)

5. sarapan pagi dan makan tengahari ditaja (thanx miss millionare)

CINTA

Image
Months back, bila ternampak iklan CINTA dimana2, poster, tv dsb, I keep saying I wanna go and watch the movie. Aku bukan lah fanatic yang tak suka tengok cerita melayu. My friend did asked, “u go for malay movie?”. I’m a malay, I do watch malay movie. Tapi kebanyakkan nya memang aku rasa membazir duit. Tapi berbaloi tengok CINTA….

CINTA bagi aku adalah kisah kehidupan. Kisah yang berlaku sehari-hari disekeliling kita. Kisah yang tidak terlalu melampau atau dibuat-buat. Kisah kehidupan yang terlalu indah. Sweet sangat cerita tu. Itu jer yang aku mampu cakap. 5 kisah dalam satu cerita CINTA tidak banyak lari dari reliti kehidupan. Cerita berasas yang tidak terlalu menonjolkan keterlampauan.

Kisah cinta yang UNGGUL tidak mengira bagaimana dan siapa seseorang itu. Begitu juga jika kita TULUS mencintai seseorang itu. Cinta dengan ikatan darah daging adalah ABADI. Jika dia orang yang kita sayang, sememangnya cinta itu SEPENUH JIWA. Sukar untuk digambarkan, kerana kisah cinta itu amat ROMATIS.