umimia santau aku lagik.....

thanks sgt2 kat umimia a.k.a rose... hehe... sebab aku tengah ketandusan ide ank menulis nih.... tetiba dapat tag nih... so ada bende aku nak buat ..hehehe... hish mati lah aku kene tag sakan lepas nih.... larikkkkssssss....

perkara tentang blog anda yang cuba disampaikan!-
kesah tentang kehidupan seharian aku…. nama pun ‘it my life’ kan..hehehe

sejak bilakah anda berblog?
first entri 24 ogos 2005 …

blog manakah/siapakah influence anda untuk berblog?-
memula dulu blog ubisetela… yang makin menjadi2 bila start baca redmummy dan korang summer lah sebab korang datg singgah lah aku buat entri …

ada ceritakah tentang blog2 itu?-
cerita..??? cerita dr blog2 dorang buat aku ingin bercerita jugak…bleh ke jawab cenggini…

adakah anda ketagihan blog yang ketara?-
memang sangat2 ketagih ye… setiap hari mesti nak baca blog… sanggup tido lewat2 sebab nak buat entri… mcm2 lah…

apakah keutamaan anda. menulis entry di blog sendiri atau membaca entry di blog org. atau mengomen entry org!-
baca blog orang ngan buat entri….menjadi keutamaan… tapi kalau takde idea nih..layan blog korang lah lagi penting..heheeh

apakah yang cuba anda publishkan setiap kali?-
mostly kesah aku lah kan… atau yang berkaitan dengan aku… kesah sekeliling aku…

apakah keburukan berblog bagi anda?-
buruk…??? so far aku follow blog yang aku suka jer.. so takde buruk… Cuma ketagih la… tapi dah aku suka… takde lah buruk bagik aku..hehehe

apakah kebaikan berblog bagi anda?-
dapat kawan…mcm GBM tuh… dan korang sumer.....dapat carik info2 yang aku suka… ini satu sesi knowledge sharing gak apa…

pernahkah anda cancel niat untuk post satu entry berkaitan dengan seseorang kerana takut dia akan baca?-
ada gak… bukan takut dia baca...org tuh tatau pun blog aku… aku cancel… sebab rasa tak perlu la publish… masa buat entri membuak2 marah dan geram… lepas tuh…bila blh sabar dah..tak yah lah publish..hehehe

siapakah org yg anda kenal dahulu sblm sama2 berblog?-
ubisetela, lamanbaiduri,dyana,rayzeef,etc nak kene list semua ke…

siapakah blogger yg telah jd kawan semeja?-
Kak Red, Ayu The Sun, Daela, Mayangsari, Diana-K dan beberapa lagi...(umimia…pinjam lah jawapan nih…malas nak type)

jika ini adalah kriteria seorang blogger, adakah anda setuju? ada penambahan atau penolakan?1.1) org yg suka memerhati.1.2) org yg tak tahu express apa yg sedang mereka alami.1.3) org yg mahu tahu apa pandangan org tentangnya-
1.1 memang betul.... sebab aku pun dah jadik semakin mcm tuh skang nih....1.2 aku agak setuju lah... sebab asal mula nya aku buat blog untuk sendiri... so aku memang jenis tak reti.... so kat blog jer lah aku bleh express tuh....1.3 tak pasti... mungkin secara tak langsung kot... sebab ada komen2 tuh kan....

adakah anda kisah dengan entry rakan2 blogger?-
dah nama rakan2 blogger mesti lah kesah... kesah tuh kan prihatin... so secara tak langsung kita tau lebih pasal kawan2 tuh kan...

blog tak patut ada tapi pernah dibaca dengan bersungguh2-
aku cenggini jer.. kalau aku rasa blog tuh tak patut ada... maknanya aku tak suka kan... so aku tak baca dah... gitu jer lah... kuasa lah aku tak suka pun nak paksa diri baca....

ucapan anda kepada teman bloggers:-
Aku seronok dapat kenal dan ’kenal’ korang sumer... aku atk pernah terpikir nak dapat kawan2 yang best gini.... mana tak nya korang... dulu ada kita kenal...??? nan ado... tapi skang... hihs macam dah lama kenal kan... bleh tau macam2 plak tuh... seronok woo... seriesly.... dulu aku tak pernah terpikir mcm nih... thanks ye korang for being my fren...korang memang best... so jom terus buat entri…

so... aku nak lah jugak korang buat tag santu nih.... GBM terlepas ye... heheh..sebab korang dah buat heheh...okeh..setelah aku buat cabutan..ini lah nama2 yang naik....
kakty
chotz
kak yaya
ayusolo
angah
mareld
so yang tercabut namanya.... lain kali ye....

Comments

ubisetela said…
oh.. aku ter'influence' ko rupanya, hahaha...

aku, aku start blog after aku jumpa a few Ganu-related blogs, which really buat aku homesick masa tu. terus tetiba aku create blogger account, hence the name Ubisetela, which is a Ganu word (yg tak de kaitan pun dgn aku). Aku tak tanam ubi & tak jual ubi :D
ayusolo said…
wahhhh...kenaper akuuu...aku yg malas hapdet blog nie...hehehe...nnt ader time aku buat k..remind2 lah kalo rasa2 dah 7 bulan aku tak buat...hahaha...
adenium said…
ubisetela - sebab dulu aku ingat kalau nak tulis blog mesti ada strong topic kalau nak tulis...heheeh... tapi memang sebab blog ko lah aku buat blog..hehehe

ayusolo - hahahah... janji ko buat dah ..heheh
chotz said…
waduh... ade 2 tag la chotz kene wat.. kemalasan disituuuu... sok sok laa ye... hiksss!!
adenium said…
chotz - heheh..saje taknak bagik blog ko brsawang dik... buat la bebila pun...hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan