a.d.a.d.a.t.e.p.e.t.a.n.g.n.i

yuhuuu... korang tengok lah tajuknya.... baru mengalami kesah haru-biru-pilu.... tetiba petang nih nak date.... dengan saper... dimana...????
ntah lah... tetiba my old buddy email me... then call... actually he's my dinner buddy..those days.... i used to stay in TTDI ...and he's working somewhere around there... so selalu lah dinner sesama... dok meredah carik kedai2 yang kami suka pergi..... mostly the italiano pizza lah kan...
dah lama giller tak jumpa... about 4 years or more kot.... ari2 tuh ada jugak he call nak ajak minum2... but since aku masih ngan DIA dulu... it's not easy for me to meet any other guys.... lebih2 lagik sesaja...sesuka...gi minum2 ..borak2 nih....(HE not so heppi masa aku dok asyik g meeting GBM tuh...kalau korang GBM perasan... tgk lah sampai satu masa aku dah mula text jer tak berenti..hahahahah)....unless HE knew that particular guy yang aku nak jumpa... (terkongkong kah aku - this is a clue ye untuk yang tertanya2..) ... kawan-kawan yang kenal rapat ngan aku kata aku terkongkong... but for me ... aku dah cuba lah yang terbaik ... forget it la...kesah dah selesai kan...
so since this morning... kawan aku tuh call... dan macam tau2 jer i need someone to talk to.... ajak aku tea... so... aku rasa ..shouldnt be a problem kan...
actually aku malas jugak nak jumpa sesapa dlam masa terdekat nih... since aku dah kenal kawan aku nih dah lama dulu... sebelum Y2K lagik... dan memang dolu2 kitorang kawan baik... so ok jugak kot aku g berborak2 ngan dia... for your info... my fren ni... not a malay guy... not even a muslim... and married.... so takde spekulasi...
wahh bila ada wor married tuh... macam ada yang tak kene jer kan... dlm komuniti dorang nih... having meal ngan kengkawan ....minum2 nih....takde masalah pun.... aku pun penah jumpa wife dia... heheh....
aku citer nak jumpa dia tuh bukan apa.....cuma macam dia tau jer... aku skang dah senang nak kuar ngan kawan2 lama.... dulu2 ada jugak dia tanya2 kenapa aku nih dah susah sgt nak join kawan2 g dinner etc.... tapi aku cuma bagi alasan aku malas jer lah kan...
emm baru aku ingat... .kitorang kenal dulu masa join satu international course... tapi aku dah tak ctc participants yang lain... except him.. sebab dia nih jenis yang selalu email... sms n call kawan2.... yang international nya plak... ada sorang jer mamat yang selalu join kitorang... (yang lain ala2 kerek jer...) he's from maldives... so dolu2..kalau this maldives (a muslim guy) dtg mesia on business trip etc... selalu gak lah kitorang entertain kan... lebih2 lagik..kalau kebetulan fasting month... ye lah being a single... takde masalah sgt kadang2 tuh kalau ada last minutes call....
tapi imagine lah... dah about 4 years aku tak jumpa kawan aku nih... tadik aku bleh tergelak2 tanya macam mana dia skang..... mungkin dia lah terkejut... tgk aku dah gemuk skang... (nasib baik dah kurang sket..hehehe)....
actually dia nih ada nak marah lah kat aku dulu... hehehe ...ala2 merajuk.... sebab nya... dia kene posting kat somewhere for quite sometimes.... so..konon2 ajak lah kuar.... nak bgtau...celebrate bagai.... aku ingat nak saja2 gi minum... kebetulan aku ada hal lain.... so aku malas lah nak join.... tup2 bila dia dah sampai somewhere tuh... dia email... bgtau.... hek eleh... bleh gitu... dia kata konon aku nih kawan lupa kawan lah.... pulak... hehehe... bleh gitu...? anyway biasalah kawan2 nih kan....
so tuh jer lah kesah aku citr kawan aku tuh...


Comments

Umi Mia said…
ooooo ada date yer....kat mana???(ceh nyibuk jer kan)..kalau kat MV..boleh lah buat2 terserempak skit lagi...hahahaha
sato17 said…
pada saya kan akak.. tak salah pon keluar ngan sapa2 dlm kes skang... at least sebenarnya lagik ramai kita kenal lelaki, lagik banyak kita tau pasal diorg... sbb bila fokus kat sorg2, sorg tu jelah yg kita nampak kononnya baik buruk dia..eceh.. :D

saya doakan yg terbaik utk akak tahun 2009..
atty's said…
enjoy ur self..life must go on..takpe ..mayang..kenal2 dulu.mana tau sesewai..
adenium said…
umimia - alamak.. kene tukar venu lah camnih..hehehe

sto17 - thanks sato.. :-)

atty's - kakty... ini kawan lama... yang takbleh nak bercinta..hehehe
zOe said…
being in ur 30s n single ..is d bomb babe ...enjoy it!
adenium said…
zoe - da bomb kalau ada yang mengagumi..hahahahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam