sepupu dan aku - last

tak abis lagik ker mayang...?? korang tgk lah nasi goreng kat bawah tuh... aku buat tau.. bangun awal untuk prepare untuk kazen aku... memula ingat nak buatkan untuk breakfast jer... tapi... kazen aku kata nak bawak bekal gak... wahhhh... aku pun buat lah lebih kan....
sungguh simple jer nasi goreng aku tuh... weiii... buat pagi2 buta ye... dan aku keje.. hahaha...korang sanggup ker.... errrr...yang bujangan macam aku lah....kakty .....kak liza, kak yaya atau akak2 yang lain ....sure no problem kan..... heheheh
kalau balik dungun kan asyik aku jer request... tetiba aku cakap aku nak masakkan dorang nasi goreng

nasi goreng guna perencah ye...campur telu n bilis...woooo... sungguh senang kan... itu jer yang aku pandai lah korang.... kazen aku dah bosan makan apa yang dia masak lah... kitorang (aku..adik aku...adik kazen aku...) yang dok kl nih... kalau kaum kerabat dr dungun nak dtg.... sure lah suka...sebab akan ada banyak makanan....wahhh di KL ketandusan makanan kahhhh>...??? weeiii.... ini masakan trg okey... hanya org2 terengganu dan seangkatan dengan nya sahaja yang paham....
kazen aku pun selalu cakap... kalau kitorang balik sana...dia masak..dia dtg sini pun dia masak... nan ado ye kitorang nak masak...kalau balik raya... wahhh siap tanya menu lagik... melampau kan kitorang... korang bayangkan pepagi aku dah cek kazen aku punya menu... tuh belum kira menu yang ada kat umah MI... cukup time kitorang makan jer... tapi kalau kat umah MI... kene lah ringan tulang...sebab kdg2 MI tak berapa sihat....
again... motip aku citer pasal makanan..terengganu ..sumer nih... sebab aku ghindu nk makan masakan trg... aritu balik dungun tengah hru-biru-pilu.... seb abik arituh kazen bawak gulai (kari) ayam.... opppssss.. aku cuti diet masa dia datang ye...
ntah lah korang.... aku pun ttau aku dok mengarut apa nih.... actually aku ada asignment kat opis nih.... so kene kosentrate mende tuh dulu lah ..










Comments

cik wanie said…
sedapnyer nasi goreng yg akk buat tue,
nanti blh ar akk masakkan tuk wanie plak kan:)
hehehehehehehe
anda di tag
adenium said…
cik wanie - masak kan boleh...sodapnya yang tatau...heheheh

mimi azimask - okeh... nanti kita g ambik ye...
haya_yaya said…
xde maknenye yang akak ko ni nk mggoreng pepagi...tp kdg2 kalo terliur,buat gak la..
adenium said…
haya_yaya - hahaha..kalau kak yaya dah kata cenggitu... apatah lagik saya nih...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam