ntah-haper-haper-jer

saja nak citer2 jer... sebab aku tatau nak citer apa.... meehoon kat bawah tuh... mate aku kat opis ... offer arituh... aku tgk dia beli sebungkus jer... nak offer aku bagai... no thanks lah... tapi dia kata... 'nnt aku buang jugak ..tak habis...kita share lah' ..dah sharing is luving (ye ker..?????????) ...so aku ambik lah... dah makan ..baru ingat nak tunjuk promote kat korang...so..itu portion aku...dan portion kawan aku more than yang dia bagik aku... meehoon..ltk telur n kerang... rm2.....
rsa macam penah rsa jer meehoon nih..... sedap lah.....not bad... tanya kawan aku... rupanya aku penah beli kat makcik tuh....dah memang murah lah... dah lama aku tak gi.... dulu adik aku suka beli nasi lemak kerang... is less than rm2 ok.... so... sungguh murah.... dah meehoon kosong rm1 pun portion nya byk ye....
so kalau korang yang keje..stay..atau terlalu..tersinggah kat plaza damansara...makcik nih jual kat depan cimb tuh...(dulu southern bank...)... gi lah try.... mana lah tau..kot2 memenuhi selera korang kan.... tekak kita berbeza....

ini adalah kueh yang sgt aku suka... apa nama ...ku lupa... yang paling aku suka yang aku beli kat KING's ... kalau tak silap... dolu2 masa mula2 aku beli rege dlm singgit ke singgit dua posen... korang agak jer lah tahun bila.... skang dah rm1.70.... tapi beli gak... since kat umah sumer suka.... tadik aku beli lagik 5 bijik jer...sorang satu ye......

prune... untuk letak kat opis.... healthy lah konon untuk munchy2 gitu.... rege rm8++ murah kot... tapi arituh ada 2 day2 offer kat guardian... 2 tong tuh dlmrm14... tapi tak nyempat nak rembat beli.....
idup aku kan... takleh lepas lah dari kesah makan2 nih... so kalau aku cakap aku diet... tapi proses keberkesanan nya kurang menggalakkan...korang tau lah yer puncanya.... tapi kene lah jugak diet kan... kalau tak kang.... tretttttttttttttttttttt


















Comments

oRanGeLiLY said…
hoho..selalu beli meehon goreng kat makcik seksyen 1 bbb. sodap!!! banyak ya amat
adenium said…
orangelily - banyak tuh yang bahaya tuh kan.... hahaha...nanti makan tak hengat...heheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan