sepupu dan aku - part I

huhhhhhh cerita apa kah ini ...??? takde apa lah... actually aku cuti on wednesday... ada hal sket yang kazen aku nih... dia dah call aku weekend sebelum tuh... sbb nak teman kan dia... since adik dia.. memang takde harapan lah nak meneman bagai....
kazen aku nih anak kepada mi dan ayah man aku (kalau korang baca entri dulu tau lah saper dorang)... sejak2 dah besar nih..kitorang memang baik lah... aku panggil dia kakni...
kazen dtg ada hal lah sket...aku bawak dia g kajang ... jumpa 'anak' dia... kazen aku ada bela 4 orang anak yatim piatu perempuan..(macam kes aku adik beradik plak..)lama dah.. masa dia bela tuh.. yang little girl tuh baru 4 years old.. skang dah turn to be 19... 'anak' yang second tuh nak kawin march nih....
selalu kalau kazen aku nih dtg memang dia dah awal2 book aku nak g memana... shopping ke bagai... aku memang seronok lah kalau g jenjalan ngan dia... makan tanggung ye... heheeh... hsih aku nih....kekadang siap 'paw' lagik....

kitorang beza umur almost 10 yrs... so masa kecik2 takde lah rapat kan... semalam ada gak imbas kembali kenangan masa kecik2... masa tuh aku dok kl... dorang dok dungun...cuti2 skolah memang dorang selalu ikut parents dtg kl... ada arwah ayah bawak kitorang g PD... naik speed boat..hehheh
kazen aku nih pregnant lagik skang... wahh rezeki... dia nih keje sendirik.. masak... baut katering etc lah... sungguh lah bizi ini perempuan...tapi aku memang seronok kalau balik kampung ..order jer... nak makan apa... seminggu sebelum baik dah siap order ko.... bulan puasa harituh... sebelum balik..siap aku pesan bubur lambuk version trg tuh... ngan kazen nih la.....
gambar kat atas tuh...masa kitorang kat 1 utama... kat la bahome... ini kira must-stop-shop lah... ye lah... kat dungun... mana nak carik roti2 yang pelbagai ... sedap... yet murah kn... so kalau dtg kl... adalah tak sah klau tak g sini... dan 1 utama adalah tempat yang kazen nih paling bosan kot... kalau adik dia pun mesti bwk g sini.... sbb dkat ngan umah dorang... aku pun suka bawak dai g sini jer... sbb this is my fave mall kan..hahahaha....

semalam aku emneman ajer kazen aku nih menyoping sambil 'paw' lite-lite sahaja.... aku dah takde budget untuk shopping buat amsa nih ye.... shopping apa tuh.... next episode lah ye.....




Comments

atty's said…
mmg harus teman selalu ..lagi beh makan tanggung..nak ikut gak..
adenium said…
atty's - adoiiiyai kakty... bukan makan tanggung jer... mengepaw jugak tuh... kalau kakty ikut kuranglah portion saya..hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam