bolog

cuti panjang nih... mesti ramai yang takde masa nak dok surfing..blogging bagai kan... aku memang tak leh lari dari lappy ni.... byk bende yang aku kene siap kan.... kerja2 rasmi lah.... dorang nak suh submit rabu nih.... so pulun lah aku time cuti CNY nih... tapi aku tak kesah lah....
wednesday afternoon... i will be away until saturday on official trip.... tapi korang singgah lah kat sini.... akak ku siapkan autopublish entri...dan update jugak bila ada masa.....
budak kiut kat bawah tuh kalau korang yang tak kenal...itu lah haziq..... skang ddahh senang nak ambik gambar dia.... dia selalu tgk gambar dia kat blog nih.... kalau ambik gambar dia jer... dia mesti cakap... 'along..masuk bolog' ..hahahah..bolog ko... (kalau org trg cakap bolog nih..macam crowded kot... berserabut...)... bila kitorang gelak2...dia cakap...'masuk lap top'.....

tuh gambar haziq yang behave dlm kereta.... sibuk lah dia... 'nak pakai cid bet'....
tapi jgn lah terpedaya kan...... tahan lah kot 5 minit...heheheheh

kalau korang nak tau.... haziq nih it literate tau..hehehehe... yang dok main bob the builde bagai dlam internet tuh tak yah kira lah.... tapi dah mula kenal mende2 IT nih...heheheh....antaranya...'ter' (komputer)...'lap top'(laptop)... 'bolog'(blog).... 'bodben'(broadband)....'net'(internet).... itu jer lah kot yang aku ingat.....













Comments

Munirah Abd said…
alahai haziq ni..comellnyaa..
bolog ye haziq...dah besar nnti jadi SA ye!! hehehe
adenium said…
munirah - hadoi... kalau nak masuk citer dia jer kat sini... mesti jadik blog dia nanti... byk punya hal dia..hahahaha
ohbukan said…
ish, rasa nak gigit pipi si haziq ni..
adenium said…
ohbukan - tapi asyik kita jer kene buli... kene gigit..hehehe
piayuco said…
betul2...kalu tgk gmbo cm nak gigit je budak ni. tapi kat luar gambo dia y gigit kita..
adenium said…
piayuco - hamboit... tolong komen macam blog sendirik nampak...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan