s.t.r.o.n.g

dahh 2 hari tahun 2009 menjelma kan... aku pun dah semakin kuat untuk terima kenyataan hidup yang terpaksa aku lalui itu.... kalau dulu.. aku pernah down sampai berbulan2 ... effect my work... life..etc....

tapi kenapa agak mudah aku cuba kuatkan diri.... satu aku redha dengan apa yang terjadik... i just wanna share something... biasanya... aku mesti nak cuba carik salah dimana..kenapa... yang menyebabkan sesuatu terjadi... tapi kali ini... bagik aku... silap langkah DIA ..tetap satu kesilapan... tapi sepanjang 2 tahun... takkan langsung takde kebaikan DIA kan.... tapi jgn lah ingat lagi kenangan2 yang dah lepas tu... sebab memang dah tak dapat kecapi lagi.... takleh nak undur masa pun....aku perlu fokus pada yang mendatang....sebenarnya ini dengan keizinan ALLAH jugak kan.... aku dapat rasa the beauty of keredhaan menerima sesuatu dugaan.... seriesly.... aku mengadu pada ALLAH... 'aku redha dengan ujianMu kali ini... semoga akan ada sinar baru di hari mendatang' ... sebab aku selalu kata...hanya ALLAH tahu yang terbaik.... 'lamanbaiduri' pun cakap... mungkin allah sedang merancang sesuatu yang lebih baik untuk aku... so aku teruskan berdoa....

kalau aku kata aku tidak sedih.... memang aku penipu... mana tak sedih kan... DIA lah yang selama nih aku sayang sayang... tapi... itu la... aku perlu yakin untuk terus menrima kenyataan... DIA bukan jodoh aku... hilang duit rm50 pun kita keluh kesah .... inikan hilang manusia yang pernah kita sayang.... kalau ada rezeki...kita jumpa rm100... begitu jugak lah dengan kehilangan DIA..... mungkin ada kekurangan dlm diriku yang tak dapat nak compliment each other... begitu jugak DIA... ada kekurangan yang tak membenarkan kami terus bersama.... DIA selalu jugak dulu ingatkan aku...'allah tak pernah zalim pada kita' ... setiap kali kalau aku down.... so aku masih percaya itu....

skang... aku memang bersedia untuk lalui hidup ini seperti biasa... melakukan semua aktiviti seperti biasa.... cuma tanpa DIA.... tempat aku nak bercerita itu ini tentang aktiviti aku seharian... 'buat laporan' biasa lah kan... tapi aku kan ada korang sumer.... aku ada blog ni kan... untuk dekatkan aku dengan korang... many thanks... sebab selalu singgah sini.....




Comments

*ayu* said…
i always here of u babe..
muah muah..
Diana-k said…
kak meh laaa buat laporan kat GBM....
over over....bola satu bola dua..

muahhhhhh!!!

stay strong kay kak sid!!!!
adenium said…
ayu - yess ayu... tahnks for everything... u r my fren....

diana-k - okey..esok kita stori mori lah sket ... :-)
chotz said…
yeah.. we'll always support u from behind.. at good times, at sad times.. chill kak mayang!!
adenium said…
chotz - yess... that's why i lap u all.... :-)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam