s.e.l.a.t.a.n

korang...aku tengah kering idea nih.... ada sket2 lah gangguan emosi kan.... tapi hokey lah .... statau nak citer apa nih.... korang layan jer lah citer nih ye.....hehehehe.... aku nak cerita jalan-jalan ke selatan pulak... tapi macma biasa lah... nothing much yang aku ada cerita pun.... hehheeh....walaupun my late mom from negeri sembilan.... to be exact rembau... apa yang aku tahu ialah kampung aku tuh jer... kat kampung aku ada gunung datuk... tapi aku tak pernah jejak lah plak.... kecik2 dulu ada lah balik2 kampung nih.... lepas tuh dah jarang sgt... then sempat lah jugak dok sana kejap... tapi bila mom meninggal... balik dok trg semula.....masa dok rembau tuh aku tgh study kat ukm... so yang aku tau pun.... terminal 1 bust station tuh jer...heheeh... bleh gitu... tak gemar sgt nak jaalan2 ke seremban masa tuh.... selalu gak pplan2 nak g seremban.... tapi sampainya melaka.... hahahah....


selain itu... aku selalu g PD.... kalau dulu... ini kira tempat yang senang nak g lah kalau cuti skolah... sampai adik2 aku dah naik muak lah... ada jugak aku pernah ke kuala pilah... pergi kenduri kawin kawan... dan ikut kawan-kawan balik kampung.... mungkin kojah dan diana-k boleh citer lebih lanjut pasal negeri sembilan nih kan....


kalau di melaka... aku pernah join projek anak angkat kat pengkalan balak... masa kat uni dulu lah kan.... ntah haper ke jadah aku n gang g join persatuan anak2 melaka ... padahal... takde darah pahlawan pun kitorang...... ilang akal kalau aku pikir balik tau.....



dan harituh aku ada gak gi sini...http://adenium.blogspot.com/2008/03/weekend-pengkalan-balak-melaka.html#links ... dan dulu jugak aku selalu ikut kawan balik kampung di melaka... dan selalu jugak dtang2 jalan-jalan makan2 kat melaka... all the way from KL tuh... zaman2 dulu lah kan.... mana sahaja nak pergi... terus jer aku pergi... mungkin pda masa tuh ramai kawan2 ..skang dorang sumer dah berkeluarga,...susah jugak nak kemana2... atau jumpa mereka disana..selain itu aku selalu ke melaka atas urusan rasmi lah... dan sangat suka lah aku kalau dapat makan ikan bakar....




kalau di johor... memang aku kurang familiar... cuma ada lah beberapa kali ke JB untuk suka suki tuh... yang lain nya...atas urusan rasmi la.... ada kat JB satu hotel nih nama new york hotel kot(or something yang macam bukan dok kat JB jer...).... wahhh masa dok hotel tuh dulu... terkejut aku... punya lah tak pernah tau ada hotel nama cenggitu....hehehe


tapi dolu2 aku pernah gi sibu island ... stay kat sibu island resort... sungguh seronok ... tapi itu citer zaman baru2 kerja dulu... kat pulau sibu nih... memang tak ramai org2 kita kot... kalau ada pun yang dtg dgn urusan rasmi...aku pun tak paham kenapa buat urusan rasmi kat sini....yang ada orang2 negara jiran...korea dsb... bagus lah untuk menjana ekonomi negara kan..... pada masa aku gi dulu tuh... coverage tepon..sungguh lah takde... ada sport2 tertentu jer yang bleh dpt...ada satu tempat tuh...kat beach menghadap laut lepas... so..kitorang (aku ..sop..june ..n umni ) masa tuh...lepas dinner dok lah lepak kat situ...untuk mengekol...bersms bagai....wahhhh seronok sungguh tuh kalau nak melarikan diri.... tapi skang aku tak pasti lah.... mungkin dah baik lah kan.....


























Comments

haya_yaya said…
yang,
agak2 kalo potluck tahun depan kt gunung Datuk,ko rase ade yg nak g x?
hahahhaaaa...sure diorang jawab..,
'mak datokkkk....xde tinggi lagi ke nk buat potluck..?'
adenium said…
haya_yaya - hadoi kak yaya... pancit kot den nak naik... tumpang beskal bleh..heheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam