entri di lamanbaiduri

entri ini aku dpt dr satu blog kawan aku.... http://lamanbaiduri.blogspot.com/ ...sungguh aku tak sangka... i read this with tears running korang taau... terharu sgt2.... ini semua adalah pengalak kekuatan aku... thanks my fren... insya allah... tahun baru hijrah dan masehi ini akan membawa sinar baru dlm hidupku.....

aku dan lama baiduri.... : kenal dia masa dia mula2 keje satu opis... sampai skang pun satu opis... kadang2 kami berkongsi cerita suka duka... dan ada satu lagik perkongsian cerita yang orng tak ramai tau.. hanya kami yang tahu... kesah sebelum ini juga banyak aku cerita padanya... mklumlah... masa satu opis dulu...kami satu unit... semua lelaki...kecuali aku ..dia dan boss (chinese lady)... so... byk lah cerita yang kami share...
so ini lah entri kat blog dia...

Aku Memahami Mu..
Entry kali ni aku tujukan khas buat sahabatku yg sedang melalui dugaan hidup yg perit bagi yg pernah melaluinya..(harap semakin ok pada masa ni)..apa lagi bila berlaku perkara yg sama berulang kali..aku juga pernah melaluinya dan aku amat memahaminya.. Tapi percayalah! semua tu ada hikmahnya..apa yg akan kita dapat nanti sememangnya jauh lebih baik dari yg kita pernah miliki..dan sudah tentu kita lebih menghargainya sebab kita mendapatkannya dengan begitu payah sekali..

Tapi kalau kita masih tetap tidak temui apa yang kita harapkan, itu tak bermakna Allah itu berlaku tidak adil kepada kita...tapi ada lagi yang lebih tersirat yang tidak sampai di akal fikiran kita untuk memikirkannya..Hanya SABAR dan teruskan BERDOA untuk mencari kekuatan diri untuk bangun semula. Segala dugaan yang tuhan turunkan untuk kita adalah kerana Dia amat menyanyangi kita dan supaya kita terus mendampingiNya..kerana tanpa kita sedar mungkin sebelum ni kita semakin jauh dari Dia..

Buat Sid..semoga awak terus tabah dan kuatkan semangat untuk melalui masa-masa mendatang.

"Bila ALAH Cepat Makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan Doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang Lebih Baik Untukmu.
Oleh itu Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun...
Kerana Kasih Sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya.."


thanks shimah....

Comments

Munirah Abd said…
soo sweet kawan kak mayang..
ini la di namakan kawan..nangis sama2x..gelak pun sama2x..
adenium said…
munirah - u r my sweet fren too sis... :-)
*ayu* said…
she truly understands u...
ayu pun sebak bc entry nih...
zOe said…
:) ..very sweet of kak cima to write that for you ..

things that doesnt kill u just make u stronger ..ur a strong woman sid ..ul pull thru my fren!
kojah said…
kwn yg terbaek!!
adenium said…
ayu, zoe, kojah - terharu kan... u guys jugak turut bagik me semangat... i'm strong now.... :-)
Diana-k said…
so sweet of her...
see kak sid...ramai yg menyayangi kak sid lagik..
mmuuuahhh!!!
BaiDuRi said…
takmo komen, malu!! Hiks! :P

Itu je yg mampu buat sbg pemberi smangat..uols pn sweet gak perr..kehadiran kengkawan GBM (and u 2 Zoe)dlm idup Adenium pn byk bantu utk redakan gelora di hati kwn kita nih!
adenium said…
diana-k - yup yan.. i have u all sumer.. ;-)

baiduri - tapi memang terharu sgt2 bila g blog lamanbaiduri ada entri tuh.... baca dgn running tears... seriesly....
Mama_anggun said…
acik pun nangis gak baca entry nih...and sid nyer story pun..really touch my heart...tak tau nak komen apa...

but i know how you feel...very true...sesuatu yg berlaku mmg adalah rancangan Allah s.b.t. Dia lebih mengetahui segala nya...
adenium said…
mama anggun - yes... aku kuatkan semangat jer nih... memanag perlukan kata2 untuk sedapkan hati sendiri..untuk terus kuat... kalau ko tgk aku bengong jer kat opis tuh... ko tau lah kan... :-)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam