umimia tag aku....

nih musim tag... so aku kene tag dek umimia ...aku tak kesah.. tag menge tag nih... layan jer... cuma kalau kebizian melanda... aku jawap lambat sket jer...




cenggini tag nya...
1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself NOW!.
2) DON'T change your clothes, DON'T fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this




cukup ke tiga gambar... menggeletar beb nak tunjuk gambar kat korang...nasib baik incident2 yang terbelaku.. berlaku semasa aku ambik gambor tuh... gambar 1st tuh... tgh akunak snap.. mate aku panggil... erk... nak buat camno... 2nd nya plak... aku nak tunjuk... aku dah tak double chin lagik.... mestilahkan.. dah mendongak kat atas... kalau ada gak... melampau lah... masa nak snap last pix tuh.... tetiba aku ada terbau sesuatu... nak tutup hidung... tapi besau lak tangan aku... betul korang... ada bau tak menyenangkan... orang sebelah aku kentut kot...so malas lah nak snap banyak2 lagik..hehheh...
lepas tuh ada soklan tau....
1.The last movie you've watched;
aku yang maha sibuk lately... takde g cinema lah... tgk movie kat tv... (astro masih gak belum dipindahkan....)..asyik terlelap terlelap jer...so... last movie... madagascar 2 lah kot..hehehehe
2.The last food you eat
wahhh sensitipnya soklan.... aku dengan hormatnya memberitahu yang aku terbabas makan pagi nih.... ada kenduri kat opis aku...dah malas nak join... dah kawan aku ajak gak... g jer lah... aku pantang nampak makanan ye...tak nampak takpe.... so aku ah sebab 2 ketul ayam... sebijik telur rebus putihnya... dan kueh.... kene keje keras lah aku ptg nih.... :-(
3.The first words you've said when you wake up today
tatau lah... jarang bangun tido sebut paper..... sebab takde orang kat sebelah.... biasa cakap lam hati jer... atau paling tak pun... sebut nih jer..'emmmmm...malasnya nak bangun...'...tapi kalau harinih... bangun pagi terus teringat sms ***yang aku malas nak reply malam tadik... dan terus teringat msg adik aku yang dok pesan aku masakan nasi goreng pagi tadik...
4.The last song you've heard at your
kalau last sekali aku dengar kat radio dlm car aku pagi tadik.... pagi nih tak sempat lagik nak put on headphone... sebb pc aku nih aku tak bagik dengar without hp...bising beb...
5.The first website you've logged on;
of course my blog... then followed by blog2 kat sebelah kanan tuh ye...
6.The last place you've spent your money
semalam aku tak berbelanja langsung kecuali...guna smart tag untuk tol.....ahad aku sakit... seharian melepek kat rumah... emm saturday lah kot...kat pasar tani... aku beli sayur etc....
7.The last drink for today,so far?
kopi...ehhh tatau lah kalau lepas tuh aku dah minum air kosong ke belum.... antara 2 tuh lah.....
8.The last words you've said, just now?
'kata nak jadik tukang tajam pencil... buat byk tuh dah lenguh' ..rite before aku type nih....sebab dok kenekan kawan aku soerang nih...
9.The first thing you've done after wake up?
emmm.... bukak baju...g bathroom...gosok gigi..cuci muka.... ehhh... first thing jer kan....bukak baju lah ...before nak g mandi...
10.The first blog I've comment today?
emm... my own blog.... dok reply komen org dlm blog aku...heheheh
kali nih aku malas nak tag sesapa.... tunggu tag seterusnya baru aku nak tag..... alamak... ramai lah yang nak menge tag aku lepas nih.....larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk














Comments

Umi Mia said…
ehehehehe....gambar tipu.......hahahaha.....tp oklah tu kan..bukan senang nak dapat gambar u kat sini....

thanks...
adenium said…
umimia - mana ada gambar tipu... gambar i tau.. tak edit pun.....hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam