BBQ Chicken (sri hartamas)

aku mula tau pasal restoren nih dari kawan ofis... kakak dia ada buka satu franchies kalau tak silap.... kat mana ...lupa lak aku... arituh...g shopping kat 1 utama...tgk ada gak branch nya... kat jaya1 pun ada...(dekat tuh ngan umah ayu..kalau ka belanja kengkawan senang sgt tuh...hehe)..

tadi g celebrate besday (belated dah pun..) kawan... kitorang nih... kalau kata celebrate bday tuh... takde lah havoc sgt kengakdang...sumer dah bizi... dpt get togather jap... then makan ..pun dah kira ok... kang kalau nak tgu yang gempak2... takde lah jawapnya... ada jer yang ada keje nya....

jom tengok gambar2 makanan kat sini...

kengkawan... dia goreng guna olive oil tau... less guilty...


nih restoren korea... 'its not barbique... it's BBQ' cmtu lah lebih kurang tag nya kot..


korean tea... ala2 chinese tea tuh la... aku kan diet... so minum nih jer lah....kalau tak join kang.... apa lak kata kwn2.... kureng lah kesan sket diet ku arinih...hehheeh


lupa namanya... tapi chicken grill... ngan fries... (sedapnya...my fave nih... tapi tadik makan satu jer... sbb nak rasa gak...)
fish cutlet kalau tak silap.... sedap gak kot... aku rasa ikan dia sket jer....tuh pun lps aca dia goreng ngan olive oil... oiiii.... betul2 diet ke ko nih mayang...?

nih pun lupa lah namanya.... tapi burger lah.... besar ko portion nya.... bleh makan 2 orang....patty nya... grill chicken...
ni bbq salad... aku yang order.... aku nih sebenarnya...tak reti makan salad... dok paksa gak lah.... sebb ..kalau tak... alamak byk lah aku membelasah makann yang lain....
yang nih kochi... sungguh bernilai... 3 cucuk...rm4...berbaloi tau... macam sate... eh tak..ala2 kebab tau... cuba lah nanti.....

aku cadangkan kalau yang belum pernah cuba... g lah cuba.... kalau dengan selera aku.... kene jer rasanya... (emm patutla....heheh)... portion nya besar tau.... harga pun ok lah.....




Comments

Harry said…
the foods look mav.
adenium said…
harry...yup... u should try someday...
BaiDuRi said…
..ehem ehem..sila balik ke pangkal jalan yer..cepat² la bertaubat..huhu.. *Macam la diri sendiri x penah sebat BBQ Chicken tuh..*..mmg sedap!Burger pjg tu mkn separuh pn full gilerrr..makan kat OU, tapi servis situ slow la.
kojah said…
sodapnyaaaaaaaa...

adeih, tertelan air liur plak...
daela said…
nak...sedapnya...
adenium said…
baiduri - nampak gambar meriah... tapi tak pulun tau... tetap ingat pangkal jalan...hehehe

kojah - ko memang kene terjah..kan suka makan kan..kan..kan...hehehe

daela - memang sedap... err.. bila nak g...??? ajak i jugak ye...heheheh
* ayu * said…
mcm best jer..
jom aaaa... g lagik..
:P
Diana-k said…
uishh sodappp..
sesuaii for org tgh diet kannnn....kene try nih!!
Umi Mia said…
ishk...dokek ajo tuh...awat lah aku tak pernah tau...nantilah kendian leh gi try.......
Anonymous said…
Woiiiiiiiiiittt jiran.....

Buat review kedai kakak ku yer....
Eh kedai kawan kakak kita...
Ajak ler kengkawan yg duduk area Kajang, Bangi, Putrajaya, Serdang, Seremban, Beranang, Semenyih, Cheras dll kalau nak rasa kelazatan BBQ Chicken silalah datang ke outlet kakakku di MetroPoint Kajang , Jalan Semenyih ( sebelah Mydin Kajang)

- Diana-
adenium said…
ayu - okeh jer...apa lagik...organise lah...heheheh

diana-k - nak diet lagik ker awak tuh... nanti nampak tulang jer...dah lah tinggi...hehehehe...

umimia - keje kat area hartamas ker...???

diana (jiran) - errr... kalau promote nih...promoter bleh makan free tak..???hehehehe

kengakwan... kakak my fren diana ada bukak franchies bbq chicken kat metro kajang... so sila2 kan kalau yang nak try this korean bbq.. cawangan lain...1 utama... jaya 1..hartamas... dan korang google lah sendirik...opppsss,...hehehehe
Anonymous said…
meliur lah nengok tue...tak tahan lah...punah lah nak diet..hihihihi

Ranny
Anonymous said…
Salah tu Sida...bukan Metro Kajang...tapi METROPOINT KAJANG...kang salah tempat orang gi. Yg pasti building sebelah Mydin.

Tumpang iklan yer...
Menu pilihan yang best..Jerk BBQ, Charbroiled Sandwich, Korean Charbroiled chicken, dll....
memang sodap..
http://www.bbq-chicken.com.my/

-Diana-

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam