kenapa aku nak kurus

sarkastik tak tajuk...?? semua orang nak kurus dengan sebab yang berbeza... memang lah nak bagik nampak presentable bila berdepan ngan orang... dah lah tak pandai bergaya..hehehe... i suka tgk umimia ...walaupun berisi sket.. tapi pandai bergaya....sesuai gaya dan penampilannya... series... tak caya gi lah jenguk blog tuh....

sebenarnya dlm keluarga aku memang akan ada sorang yang mewarisi sifat berbadan besar... dan dalam famili aku... akulah mangsanya... kalau tgk adik aku yang no 2 tuh memang besar lah.. tapi dulu tak macam tuh... skang nih jer... aku sorang jer yang besar dulunya....

masa sekolah2 ...memang buruk benor lah aku nih... kalau *** tengok pun taknak hehehe... dah lah gemuk... muka masam... gelap plak tuh... camner...?? korang bayangkan lah sendiri.... seriesly aku memang takde boipren... tapi kawan2 aku kat sekolah.... ramai lelaki... aku nih boleh dikawan oleh sesapa... cool beb... tapi dorang nak aku jadik gefren.. tengok dua kali...tiga kali... tak jadik lah...hehehe...

sejak masuk uni... aku jadik kurus... kalau tak sentengah berat aku kurang... tapi hampir setengah lah jugak... aku bukan diet sgt... tapi masa tuh..dok jalan kaki dari hostel ker tempat kuliah...jauhhhhhhh sesangat tau.... bukan macam skang... byk transport... bkn apa... kebetulan tempat kuliah aku... masa tuh fasa kedua... baru bukak... bas pun jarang lalu... dan bila dah kurus tuh lah aku baru teringat nak diet...heheeh... sebab dulu,... bagi aku.. kalau dah faktor keturunan ..takde chance lah..hehehe.. tapi ingat...'usaha tangga kejayaan'..hehehe

aku memula masuk keje pun... aku kurus gak lah... (bukan kurus kering... tapi kurang byk giller dr keadaan sekolah dulu...).. bila dah keje...pelik sungguh aku... ramai lak peminat nih.... actually masa kat u pun ada lah peminat sesikit... tapi ntah... aku asyik dok suka kat org lain jer...abaikan lah... bukan aku nak cakap apa... tapi aku pun pelik ada jer orang nak dekat ngan aku....(ooo.. masa aku buruk.. taknak dekat pun erk..).. aku kawan jer lah kan....hehehe....masa tuh... aku memang taknak ada komitmen.. series... aku rasa muda sgt... plan nak kawin pun umur 30..hah padan muka ko mayang...sampai skang tak kawin2...pakwe ramai masa tuh... sehari bleh kuar ngan 2 3 orang... malah yang penah betembung dpn umah aku pun ada... tapi of course lah yang paling aku suka tak mengetahui aktiviti ini....

nak jadik cite.. bila dah dkat nak sampai umor 30... so aku series lah ngan sorang mamat ni... series beb... sorang jer masa tuh... tapi lelaki bukan boleh kalau kita tak menggatal ngan orang lain (mahap ye...lelaki... bukan sumer....u all baik..mamat tuh jer...)...dia lah pulak menggatalkan kan... dush...dush... ko boleh blah....hehehe...
begitu lah jugak bila aku dgn *** nih... takde lah aku nak mengulang aktiviti muda ku....sebab dah tak muda...

aku jadik makin lg kurus... masa aku buat masters... giler ko.. masa tuh... masa byk free... siap join sweating club lagik... macam2 lah... so memang org terkojut lah .... kalau orang yang dah lama tak tengok aku... memang dia kata bukan aku lah.....

tapi sejak aku jiwakacau dulu... aku start makan tak hengat... coklat jgn cakap... balik keje...kalau kawan aku sorang nih ada.... aku memang melepak sambil melantak dengan dia... senaman langsung takde dah dlm ... tetiba sumer baju dah tak muat...giler ko.... masa tuh ada rezeki aku g attachment kat negara org.... pemakanan tak sesuai (kalau korang baca kat entri sebelum nih... aku tak sesuai makan roti kan...).... sungguh lah bertambah berat badanku... walaupun masa tuh aku berjalan 3km++ untuk tempat keje... campur balik...mau dekat 7km.... aku tak kesah makan roti...fave aku tuh... tambah dgn kentang..dan ice cream... fuhhh... bila balik... memang baju2 aku byk dah tak muat.... so last2... endup.... aku pakai baju kurung jer g opis... tuh pun byk yang dibuat baru...sebab yang lama almaklum sahaja ye... outing kalu... pakai jeans n tshirt jer... senang... tuh pun tshirt yang baru2... sebab yang lain sendat...hahahaha...

kalau orang yang setahun tak jumpa aku.... semua menegur pasal berat badan aku... tapi aku senyum jer lah.. gelak2... abis ko ingat wpun macam tuh reaksi aku... aku suker ke... TIDAKKKKKK... ko seronok ke dengar... 'eh apsal ko nih badan macam dipam pam...' tension wooo....

lama jugak nih aku menderita cenggini... dah 2 tahn lebih.... so lpas raya arituh... aku tekad.... tekad beb.... nak tunggu buat azam tahn baru... hehehe... tapi makin dipam2 kan...hehehe.....
so skang aku sedang lagik berusaha nih...heheh...bila aku keje ..kdg2 deal dengan orang... nak lah look presentable... kadang2 kita berdikusi untuk sesuatu situasi yang perlukan keuntungan ...so kalau dia tengok aku pun dia macam dah taknak tengok... camno...??? kalau pandai bergaya lain lah jugak kan..hehehe

Comments

Umi Mia said…
ha'ah..yerlah tu pandai bergaya..setiap kali nak pakai baju pagi2..pening kepala ni nak match kan tau..kadang2 siap bad mood lagi kalau tetiba baju tu sendat :-(

dulu i kurus cun..tau..hukhuk (perasan)...la ni..bagai dipam2...bg sikit komitedness u tu kat I..hahahaha
adenium said…
umimia - series... i suka jer tgk u berpakaian......tau... i dah tgk gambar2 u dolu2... takper... berisi takper... janji ayah mia sayangkan..hehehe...
*ayu* said…
yang penting niat untuk kesihatan sama babe..
risau skrng mcm2 jadi kan?
adenium said…
ayu - tuh lah pasal... risau bila umur dah meningkat...hehehe
Diana-k said…
go kak sidddd gooo!!!! :)
adenium said…
diana-k - ..pergi..?? pergi mana...???hehehehe
zOe said…
tu laa tadi dok buat komentar malaysian idol ngan kak zah ...kalau ko ada sure kembang hehe..aku laks rasa tercabar ni ..nak kena kurus mcm cik sida...tak boleh jadi ler ini mcm ..
adenium said…
zoe - weii... apa citer malaya dah sampai borneo nih... apa gossipin kamu berdua huh..???

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan