g.a.n.g.g.u.a.n

gangguan pertama... lately... aku asyik dok mimpi kat seseorang yang pernah menjadi orang istimewa dlm hidup aku... PERNAH ok... dah berapa malam ntah aku asyik mimpi dia...apa hal ntah... aku teringat kan dia... oooopppppsss sori ye... langsung dah terpadam dalam hidup aku... maupun ingatan aku... oohhh sungguh tidak kuasa dan tidak berhasil aku nak ingat kat orang macam tuh... baik lah aku dok ingat kat*** kan.. kan. kan...
sebab mamat tuh jugak lah aku dah buat big silly mistake dalam hidup.... kalau nak tau.. he's so ordinary... dan macam2 yang bukan aku nak.. tapi.. dah tuhan nak jugak kenalkan aku ngan dia... being myself... i'm so simple... just accept him in my life... as it is... that's not a mistake.... but the so silly mistake... ialah bila dia buat hal... i was like a dumber ... asking him to reconsider bout our relationship masa tu... siap involving his famili members tau... sungguh malu kan...huh... ya allah... jgn lah aku ulang lagik bende yang sungguh menjatuhkan maruah aku tuh... sampai skang kalau aku ingat.. ooo sungguh malu aku kat diri sendirik... bukan apa.. sebenarnya....dulu aku memaksa diriku untuk bersama dia... sebab bagi aku tidak salah... dan aku akhirnya boleh bersama dia... maksud aku paksa... sebab so many things yang aku tak boleh terima...tapi dah tersuka kan... suka lah kan..hahahahah.... tak payah lah aku nak list... sebab aku pun banyak yang tak sempurna bagik dia kan... tapi kenapa aku yang beriya2 masa tuh asked him to reconsider our relationship...??? seriesly...cuz i dun wanna start a new relationship all over again... malas tau... takde apa yang sempurnakan... so..'kalau tak dapat apa yang kita suka.... kita kene suka apa yang kita dapat..'....tapi lepas tuh....ada jugak lagik... nasib lah ko mayang... dok suka WHN saper suruh kan... heheheh... so disebabkan dalam kesah diatas ada mencemar maruah aku... so... aku dah malas nak ingat... dan berharap aku tak ulangi lagi.... so memang aku dah buang terus semua tuh dari dlm diri aku,.... apatah lagik nak mengingati dia kan.... so bila asyik plak dok mimpi dia... aku tak suka.. dan itu adala gangguan sebab aku akan teringat kecalaran maruah ku... (aku bukan senang nak merayu kat orang tau.. kalau ko nak blah ..blah la.... tapi kes dulu tuh lain plak... )

gangguan kedua... ini sudah sekian lama tidak wujud... this guy nih dulu... suka kat aku... naper dia suka.. aku tatau la... malas nak tanya ye... bukan macam skang asyik nak tanya jer ***... sampai naik bohsan dia... dah org suka... suka ajer lah... ada gak byk kebaikan kat aku kan...heheheh... sampai satu masa... masing2 menjauhkan diri masig2... mungkin dia dah jumpa orang lain yang dia suka kot... aku tak kesah la... tak ambik tau pun...eheheh...lama dah aku kawan ngan dia... lepas beberapa lama dia muncul semula... kalau takat nak sms tu... aku tak kesah lah...kalau tak silap... thn lepas selalu jugak dia sms aku... tapi nan ado aku me-reply... sampai satu tahap.. dia ajak aku bekerja sama... deal proffesionally and making money.... so aku setuju... the main term n condition aku kat dia... we just gonna have a professional relationship only... dia setuju ok lah... tapi lama2 dia dok selalu lah ctc aku... sms malam2... nak imbas2 kenangan hampr 10 thn dulu... hey...come on la erk... aku malas dah nak paling ke belakang ok.... dulu aku tak pernah reply... tapi dia keep on texting me.... tapi lama2... dia bohsan gak lah kan... what happen last nite... aku dapat message dia... hish macam tau jer aku tgh alone kat alor setar nih... knowing him... always travelling... malas aku nak reply... ntah nya dia dah ternampak aku kat aiport ker... kat town ker... baik aku senyap... dan aku memang takde intention nak reply pun.... kenapa ini gangguan... sebab bila dia mula sms... dia akan terus sms... untuk satu jangkamasa..... wpun aku tak pernah reply....

so 2 keadaan tersebut aku memang tak suka....bagi aku tak salah nak sms aku... cuma kalau aku dok ngan ***...aku tak suka... lah orang yang tak berkaitan dok sms aku... bukan per...biasa... kalau mlm... adik2 aku jer msg... lagak *** memang macho jer kalau tengok aku ber text2 nih... tapi kalau dah asyik aku kat phone tuh.. kemachoan nya... korang rasa tak kurang ker...hehehe....

so sebab tuh aku rasa keadaan tuh satu gangguan....memang mengganggu kosentrasi aku.... emosi tak lah... sebab aku dh tak peduli... tapi aku takleh nak kosentrate bila bgn tido nak heppi..... ingat apa mimpi malam tadik... tgh2 lali nak terlelap... tetiba dapat msg yang tak diundang... fullstop...opppsss

Comments

Diana-k said…
uilk....sabo kak.....hiks..
whn tuh ape kak????
adenium said…
diana - sabor jer... tapi tak suka gangguan mcm tuh..heheh... WHN itu aa sebuaha kereta jepun ..jenis honda accord hehehehe..
* ayu * said…
alamak.. bawak banyak brsabar ye sid...
take care!
*hugs*
adenium said…
ayu - hish... tak suker... tak suker... tak suker... (macam iklan cat tuh kot....)..hehehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan