madagascar : escape 2 africa

div>korang... nak citer sket madagascar yang aku g tengok malam tadik... sebelum apa2 ..aku ak bagiktau... aku memang fail dalam subject book review... film review... sebab aku lebh suka itu kepala sendiri .. walaupun aku suka gt tengok sesuatu itu... tapi kadang2... bila aku komen jadik lain... tak caya tengok lah kat entri lama aku..hehehe... koser ker nak carik....???


madagascar yang previous episode aku memang tgk... dan lain2 animated movie lagik lah.. err..korang tgk tak ice age (tanya macam aku sorang jer tengok...hehe)...naper erk.. si misserable tuh dinamakan seperti nama ku... aku kah itu...??? skip.....


okey... madagascar kali nih... dia punya concept lebih kurang dengan dengan yang dulu.... what do u expect from animated movie..??? nak kene pikir2..??? nak kene berdebar2??? nak kene keliru2??? tentu lah nak gelak ketawa kan... sambil tuh tengok animation yang sungguh menarik...
Alex , Marty , Melman n Gloria... (saper tuh...?.. kalau lupa... mesti kene g tengok citer nih tau...)...intro tuh aku macam konpius gak memula... la... dah tua ke alex...??? dah ada anak lah plak... oootidak... tuh bapak nya...si Zuba... nak citer details ke... dah tuh kang...sapa nak g tengok kat wayang tuh plak..??? si Alex dapat jumpa balik mak ngan ayah dia.... dorang kan balik or terjatuh kapalterbang kat kampung dia nih... mak bapak dorang cam ker itu Alex..?? suka ke dorang bila tau Alex dah balik..???

Kesian Melman...punya lah dah lama simpan perasaan kat si Gloria... Bleh Gloria buat tatau jer... buat jual mahal..... memang patut kalau Melman patah hati dan sanggup terjun lam volcano tuh....

Amboiiii...si Gloria jumpa pakwe lah .... moto moto.. (twin ker..heheh)... terus jatuh hatinya kat si moto-moto....jodoh kah itu...??

Marty jumpa gerombolan zebra lagik... memang sama lah... camno nak beza kan erk... "they have white body with black stripes...and u marty... black body with white stripes..." ..err.. cenggitu ker....

Emmm... sweet sungguh..bila tengok Gloria kawin... kawin jugak akhirnya... ngan saper...??? sesungguhnya cinta itu buta.....

Perhatian : aksi nenek itu sungguh ganas... kanak2 tidak dibenarkan menirunya....atau sesapa saja... sila jangan tiru aksi itu.... errr...sapa plak nenk tuh... ada ke dalam episode lepas...???


air peguin... emmm bleh ke kapal terbang tuh terbang bila dorang jadik crew..hehehe
Marty n Melman

banyak lah helah ko ye
punya lah seronok si Gloria tido.... kapal dah crash pun dia tak sedor...
pompuan ke ??

kapal terbang dah nak terbang nih...peguin air...
so pada semua pergi lah tengok citer nih ...madagascar 2: escape 2 africa.... caya lah..tak rugi korang g tengok... show begin on 13th november 2008.... err..adakah aku akan masuk panggung lagik bersama adik2 ku...???




Comments

kojah said…
besh2...madagascar nie sy kasik 4.9 out of 5...hehe g la tgk korgggg!sis tgk 2nd time ngan adek2 pn leh lynnn lg...
Umi Mia said…
gloria ngan melman ker kawin???bukan captain air penguin tu dengan patong kayu hangguk-hangguk tu ker...hohohoho...
adenium said…
umimia...jom kita g tengok skali lagik... nak ngomfemkan..heheheh
Diana-k said…
hak hak hak.....
eeee gloria ngan melman... eeeeeee....
* ayu * said…
movie ni bbeeessssttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daela said…
cik mayang sari...hiks...mmg citer tu best..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam