d.i.e.t

perempuan dan nak kurus memang tak dapat dipisahkan....aku skang memang tengah series diet nih.... cuba untuk disiplinkan diri...taknak tunggu tahun depan... kalau bleh nak mula tahun baru dengan my new look...
arituh rasa sgt nak makan.....so aku dan my fren...g kat gerai aji don kat hartamas..... just to share our lunch.... nih tauhu bakar.....my fren yang order.....actually...aku memang selalu lepak kat sini petang2....

ini aku punya fave popia basah.... u should try.... best ...bagik aku lah.... tak kuasa lah nak beratur pjg kat pasar ramadhn ttdi tuh kan...heheheh...kat sini pun ada...
ini air asam boi kesukaan ku.... skang dah taknak minum manis.... so aku tambahkan air suam...supaya kurang manisnya...heheheh... arituh aku g kat santai kicthen kat tesco mutiara damansara....air aam boi dia sungguh besssstttttttt.......tak caya cuba lah.....kenapa aku kata sedap....???? sebab asam boi tuh dia coat dengan asam.... dan asam tuh memang sedap untuk dimakan......

kalau korang nak buat sendirik kat rumah pun bleh nih.... nih member aku yang bagiktau... dan aku dah try la..... best.... (kalau dah aku suka.... memang semua lah best kan...),..korang beli cordial (kawan aku cadangkan red horse...so aku try yang tuh... yang lain tatau...) limau (lemon).... then beli asam boi yang putih yang masin sket tuh..... then campur dua bahan tuh,.... tambah air dan ais...... selamat mencuba.... :-)


Comments

Anonymous said…
mayang...i nie dah setahun lebih bediet tak juga menjadi ....banyak betul godaan tau...tambah lagi tempat keja pulak bersekitaran dengan shopping complex..kat miri nie tak banyak pilihan food...no choice ...kalau kat kch tue, melambak aja makanan...pilih yang mana satu berkenan di hati..semasa tranfer ke miri nie berat badan saya naik 12kg...uwaaa...nak menangis tau..itupun saya perasan setelah 5 bulan...eh mayang...nape tak dapat email u?

Ranny
adenium said…
email me : mayangkelapa@yahoo.com :-)
* ayu * said…
thnks for the tips babe!

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam