food - (etc)

korang...episod citer2 makan aku lom habis lagik ye...macam biasa... gambar2 nih aku ambik dari 1001resepi.com dan jugak masak-masak.blogspot.com...
menarikkan kek pisang nih... this is something aku nak sgt cuba buat... aku ada dpat resepi kek pisang coklat chip dr internet...macam senang jer nak buat... tapi since aku tak dok umah skang.... takde lah ada peluang nak buat lagik....dah buat nanti aku mesti blogkan punya....hehe

korang tau ker nih aper... ini lah sata.... dlm tuh ada isi ikan..yang dicampur dgn kelapa..cili etc... letak dlm daun pisang n bakar... lps tuh bleh makan... memang best lah...aku sgt suker... dah byk kali aku blogkan pasal sata nih... makanan pantai timur... tapi skang merata pasar malam kl bleh jumpa lah... cuma mungkin rasa nya ada lain lah kan...
rojak buah... setakat nih... aku rasa sgt suka rojak buat yang aku beli kat jenny kat ttdi tuh.... biasa dorang guna van lah jual nih... yang kat jenny tuh...dah dekat 10 thn kot aku makan.... skang dah jarang hala kesitu..jarang lah sket aku beli... tapi ofis aku dkt jer ngan ttdi... kalau rasa teragak nak makan...aku g jer beli...hehehe sungguh sedap woo... gi lah ttdi n try sendirik..
ni soya cincau... fave gak nih....selalu lps jog kat ttdi.. ada org jual soya nih.... ada kueh lah bagai gak.... soya gula merah ...memang best lah yang tuh.... hish terasa pulak nak g jog kat ttdi ptg nih... nak beli air tuh lah...hehehe
pasembur...makanan org penang.... sedap lah kan... aku malas lah nak citer byk pasal pasembur nih.... aku bukan org penang...hehehe.......korang tau tak... masa kecik2 dulu ... aku dok dungun ada orang jual rojak... rojak mi .... sebab dalam campuran rojak tuh ada letak mi... kalau org sana panggil 'rojak keling' ... korang.... dr trg betulkan aku kalau silap...heheh...lps tuh ada rojak yang sama... letak ayam gak sebagai satu bahan nya...so panggil rojak ayam...my late dad memang suka sgt lah rojak ayam nih... tiap kali g pasar minggu (pasar malam weiii)...mesti beli lah... takpun g town jer mesti beli lah... aku tidak lah suka sgt sebab ada mee koneng...hehehe
aku memang suka sgt kurma yang rupa cenggini....yang kering gini...kurang manis sket kot... kalau yang fresh tuh manis sgt.... memang aku suka lah... tapi sebab peristiwa itu...yang membuatkan aku tak dok umah buat sementara waktu...apa lah jadik kat buahan kurma ku di dlm fridge tuh....aku ada dpat free...berap kotak ntah...lpes tuh before puasa kawan aku buat umrah...aku kirim gak beli yang kat sana th....

sotong cenggini...aku makan masa g puasa kat kuching arituh..... cicah ngan kuah kacang...best... ruby...bulan tak poser ada jual gak ker......???










Comments

kojah said…
cpt sis wat kek pisang!sy nk rs...kihkihkih satar tue kn, kt ganu gak cedap...kt nogri lain rs lain mcm jerk...
itangmanih said…
k.shida...sodapnya food2 tuh...sata...suke..suke..
* ayu * said…
kejam ooo..berderet entry pasal makanan...

isk!


p/s: tgh usha2 dish untuk pot luck ker?
hiks!
ayusolo said…
weyyyy...nie aper kes nie dah lama aku tak bukak sekali pasal mknn jer nie..lapar okeyhhhh...huhuhu...
adenium said…
kojah -sabau la... nanti kalau dah buek..akan ku tempek kat sini...kalau jadik..baru ko bleh rasa tau...

itangmanih - raya hj balik ganu erk... krim sata..hahahaha

ayu - sid kan tgh 'berpuasa' skang nih... apa kalau takleh makan... gambar pun jadik....

ayusolo - oppssss... lapar erk..... tak nih kene buat entry pasal makan byk2 lagik.... heheheheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan