food - (nasi)

arinih aku nak cakap2 pasal makanan lah.... tapi sebelum tuh nak bgtau... gambar makanan dalam nih sumer aku ambik kat 1001resipi.com dan masak-masak.blogspot.com.... time ujan2 nih terasa lapar pulak... kalau cakap pasal makanan kan best..... actually aku skang sedang 'berpuasa' demi untuk mencapai target sebelum tibanya tahun baru.... so cukup lah sekadar tengok gambar kan....hehehe
nasi lemak nih... nampak simple tapi menarik kan... aku pernah cuba masak nasi lemak dulu2... tapi tak jadik lah.... heheh... nasi nya yang tak berapa nak menjadik... emmm macam tak lawa lah... tapi tetap boleh dimakan...

best nya nasi ayam nih..... nih empunya blog 1001resepi buat sendirik... nampak sedap dan helathy kan.... ini jugak salah satu nasi kegemaranku... seabb senang dan simple.... takyah pikir2 nak makan apa tau...
steam chicken sungguh sedap... errr jangan tatau... normally aku kalau makan nasi ayam...ayamnya aku order lebih.... besttt woo.....


yang nih roasted chicken.... sumer lah aku makan... hehehe

bubur lambuk...... tapi kalau style trg dia lain lah.... ada dah aku letak gambar tuh masa bulan puasa tuh.....

nih lagik satu nasi lemak... nasi lemak tangling... aku pun tatau naper org cakap sedap sgt.... kalau g tangling nak makan nasi lemak nih...kene beratur lah pjg2..... tapi kejap jer..sebab servis dia macam cepat jer aku rasa.....pilihan lauk pun banyak tau... so... gi lah try sesekali... mesti tak nyesal punya....

Ini nasi kerabu.... nampak menarikkan... dulu aku selalu g makan nasi kerabu kat pantai dalam... ada sorang kawan aku nih... nama ruby...orang swak... tapi dia cukup suka lah nasi kerabu bagai nih...... ruby ko tak ghindu ke nasi kerabu PD....hehhe

nasi goreng... simple dan sedap.... aku sebenarnya...cukup suka buat nasi goreng.... tapi kene ada perencah ..or perasa tambahan lah... sebab aku malas nak tumbuk ikan bilis dan segalanya... kalau dah letak perasa tuh...emmm ltk ikan bilis goreng jer pun dah cukup...ngan telur jugak....senang sungguh hidup kalau kene masak nasi goreng jer kan....

ini nasi ulam....lebih kurang nasi kerabu jugak lah... cuma takde byk lauk sgt lah...unless korang nak tambah lauk... harituh aku jumpa kat alor setar....
ini nasi dagang...sebenarnya...nasi dagang nih...kalau kelantan punya version ngan trg punya version lain tau.... kalau korang tanya aku yang mana sedap... tentu lah aku jawap yang trg punya kan...heheeh...dah aku pun ada darah trg..... tapi dua2 tuh aku makan tau...






Comments

Diana-k said…
aiyak..kak sid ni menguiji keimanan tol lah...

psstt..psttt..kak sid...cemane nak dpt contact kak sid ni???
adenium said…
diana - waaa.... iman ku jugak.... email lah ...nanti akan ku beri no itu...hehehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan