kueh.... oh kueh....

kenkawan...jom rehat kejap tengok kueh mueh nih... actually aku ambik gambar tuh dari 1001resepi.com ....aku memang suka lah singgah situ.... dan dengan kata lain... aku sungguh suka menyinggah kat blog yang berkaitan dengan makanan nih..... sungguh menguja wooo.....
sebenarnya... aku sungguh bizi time nih...maklumlah.. dah seminggu tak masuk ofis... itu ini kene buat...tapi otak aku sangat penat tau... tatau nak buat apa.... konon lah ini boleh merehatkan ku...

bestnya macam2 kueh nih....bleh dikatakan kueh sumer kat atas tuh... i loikkeee tau... kueh yang aku suka... karipap... emm walaupun susah nak dapatkan karipap yang sedap... kalau agak2 pun kubaham jugak ye.....cucur udang pun... tapi susah lah nak jumpa cucur udang yang best sgt... aku cukup pantang kalau yang byk serbuk penaik...dan berminyak2... hish... terbantut selera....dan ini lah jugak sebab aku dah jarang membeli ini kueh...bila aku ternampak...kalau dulu pantang kunampak....ada satu tuh aku jumpa kat pasartani setiawangsa... rupa buruk...kdg2 ada ala2 nak hangus cenggitu... tapi ramai gila orang beratur.... aku try lah gak... rupanya... memang berbaloi beratur... tapi takde lah superb... tapi not bad...cuma penjual tuh... jaga2 lah...jangan bagik sampai nak hangus cenggitu.... errr... aku nih biasalah.... rupa mau ada jugak tau...hehehehe
tapi skang aku tak boleh makan dah mende nih.... sebab misi ku tidak membenarkan nya... kene lah aku berpantang dulu kan...heheehhe.... kata nak celebrate new year (2009) dengan new look... hehehe... kene lah berpantang kan...
korang...bukan kueh tuh jer... malah hampir sumer kueh tau... tapi kadang2..terlajak jugak... kalau dah tak tahan sgt.... tapi lepas tuh cepat2 balik ke pangkal jalan yer...heheheh

kueh nih pun best..... harituh masa kat alor setar... ada jugak aku makan heheheh...semalam tgk kat tv1 (astro belum pndahkan lagik....bohsan wooo...)... ada gak dorang ajar buat kueh nih... tapi cara nak buat intinya..sungguh lah senang.... kueh nih kan... ada gak orang buat kaler lain... yang yang hijau tetap menarik.... walaupun aku takde lah suka kaler hijau.....
ada sesapa nak makan roti jala tak..??? teringin lah pulak..... oooohh tidak....



Comments

* ayu * said…
alamak! sid!!! yummylicious nya nampak all those kuehs...
uhuks!
adenium said…
ayu - tuh yang tak tahan... hehehe.... nih macam nak carik cucur udang jerk nih...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan