orang jauhhh

hah...orang jauh lah sangat nya nih kan... sejauh kampung pandan nun...hehehe... tapi skang bermustautin kat perancis nun lah plak... kat PARIS... seorang kawan lama... kawan yang aku dah anggap macm abang aku sendirik...
dah dekat setahun tak jumpa... last jumpa... mei tahun lepas... masa dia balik mesia kejap... kali nih... dia balik atas urusan rasmi... hangkut famili sekali gak lah... tapi famili dok stay kat kampung nya di spore lah ....

satu petang tuh... aku dok buat keje ... dapat text from him... "Sid, u ada kat ofice ke? Bg no phone ofice,need to talk to u if u available. Thanks "...wpun dok tgh buat keje bagai... tapi ok jugak lah nak borak2 tuh.. release sket kan... seriesly...aku tak sangka langsung dia ada kat mesia nih... sebb memang ada pun dia kol dari sana... so... i was thinking dari sana lah...so aku bg jer lah no opis aku...
tunggu jap.. ada kol masuk... but internal koll... alah ..sapa plak lah nih....aku merungut dlm hati.. aku tgh tunggu koll jauh nih...buatnya...org nih cakap lama... tapi angkat jugak lah... " Cik Sid.. ada orang jauh nak jumpa" ...cesssss...sungguh tak ingat lah kan... dah kat opis aku rupanya dia...

hah tu la abang aku tuh... mentang2 dok paris nun.. abis dye rambut kaler putih ko...(oppsss...jgn marah aa bro.. :P ) .... tak padan ngan umor... hhehe...kawan2 dia pun dok tertanya2 kat FB masa nih.. dia kat mesia ke...hahahaha....

since dia memang dok ada keje kat area opis aku nih.. ptg2... dtg lah dia menjengah..sambil chit chat bagai... tau lah aku ngan dia kan... what else... kalau tak borak-gelak-borak-gelak.... tak sempat nak gi makan2 pun lagik tuh....

so... seperti biasa lah... dia nih..memang tempat aku selalau bercerita bagai... dari citer mesia... sampai paris... dari citer ntah haper2...ke citer yang haper2... dari citer cap ayam... ke citer ferragamo.... opppsss..mentang2 lah ptg tuh dia pakai kasut ferragamo..hahahah.. suit apa tuh bro pakai..lupa nak telek belek... dek kesukaan dan terkejut... dia dah ada kat sini... HUGO BOSS ker...hehehe...terus tak sabar nak gi PARIS nih...bukan nak beli ferragamo lah... nak gi visit dia kat sana..hahaha...:P... bleh plak dia salahkan aku.. cakap.. aku lah dok beriya citer factory outlet HUGO BOSS kat metzingen...germany... sampai dia merembat x pasang..heheh.. tapi bukan kah u yang beriya koll i dari frankfurt nak tanya camne nak gi metzingen...:P ...

tapi yang paling banyak... aku bercakap... bercerita dan bertanya tentang PROJECT APRIL ku... rasa syukur sgt jumpa dia...sebelum PROJECT APRIL itu nanti....dari pengalamannya... aku kira allah dah bagik dia 'rezeki yang mewah'.. semoga aku juga ada rezeki semewah itu april ini..... walaupun dari chit chat ngan dia kat FB arituh... macam nak jumpa ngan dia 'somewhere' april nnt... tapi ALLAH dah bagik peluang jumpa abang aku nih... sebelum april.... alhamdulillah....kalau ada rezeki kita jumpa lagi april nanti...

share stories n experience... buat aku yakin sket lah... tak kira lah siapa kita kan... whoopppsss.... tetiba keluar statement cenggini kan... hahaha... selagi belum april.. cenggitu jer lah aku bleh cakap pun... takut tak menjadi... apapun.. close fren n famili yang tau tuh... jgn dok sebut2 kat sini kay..hahahah....

pk lah... nnt sambung lagik citer abang aku nih.... hehehe



Comments

*ayu the sun* said…
i will always pray the best fr u my friend...
cant wait fr ur april project. i xcited lebih ni!
:)

*hugs*

ada rezeki, i hantar tau..
:)

VISIT ATS-SHOPPE ~ Click here for a lot of products out for grab!
adenium said…
ayu the sun - thanks for everythings beb... kalau nak hantar bgtau ye.. :P..hehehe
MY HEART said…
uik.. sambung blaja ek sid??
adenium said…
my heart - dia nih posting kat sana... mesti kenal kawan ryn yang ada dok sana jugak tuh kan...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam