food review : Hai Peng Kopitiam

ada sesapa tak suka dok lepak minum kopitiam tak...??? owww... bukan aku lah tuh... aku sungguh suka ..heheh... ko sumer nya suka mayangkelapa oooiii... hehehe.... aku dah pernah citer kesah kopitiam nih dulu kan.. tapi... meh lah citer sekali lagik....
kat mana kopitian nih... kt KEMAMAN... betul2 tak tepi jalan... kalau korang dari KL -KT... memang belh nampak.. sampai town kemaman.. kat traffic lite tuh jer...

balik kampung harituh... masa on the way balik.. nak singgah tutup..mungkin sebab friday kot... so.. masa nak balik kl.. singgah lah jugak... gigih kan..heheh...
masa sampai tuh...punya penuh umat manusia.... seb baik.. jenguk2 sket2... ada orang bangun.. dan kitorang pun bleh lah dapat tempat duduk... tapi kami tak order makanan berat lah... just order drinks... ngan roti bakar ngan half boiled eggs jer... dan pack some drinks... untuk bawak balik... minum dalam car...
kekdahnya... dah bfast heavy kat dungun masa belum balik tadik.. tapi kene lah jugak singgah minum kopi kan... bukan senang nak dtg..hhehehe....

aku rasa dulu.... nih kopitiam biasa jer lah... tapi skang dah di komersialisekan (ayat baru) ... menu pun.. dah banyak...siap ada western lagik.... emmm walaupun... dah larik asas sket dari kopitiam dulu kala... but.. for me.. for business sake.. emm it'd gud...kene creative dan innovative dalam berniaga... dah itu gak lah most of kopitiam dok buat skang...

we also packed ice blended pina-colada ngan ice blended coco lava... tidak megecewakan .... so jgn lupa cuba...



last skali... tak sah lah kan... kalau tak letak model telur setengah masak nih... heheheh.... nak makan sendirik... so terhegeh2 lah dia makan.. dan melanguk lah kitorang menunggu... tapi takper lah.. sampai bila nak makan bersuap kan..heheheh
sesapa yang dalam perjalanan KL-KT tuh... gi lah cuba terai test makan minum sini.... hehehe



Comments

atty's said…
bila nak banje ni sid..
UnGu VioLet said…
bestnye... nnt kena gie jugak sana nie.. :)
Liza said…
kopitiam nie ada yg best and ada yg kureng, but this one mmg trangkat, if we all lalu sana, wajib singgah yer
adenium said…
atty's - jauh sgt nak sampai ke hai peng nih kakty... kat tempat lain erk..hehehe

ungu violet - cepat balik mesia...pastuh nak gi.. jgn lupa ajak erk..heeheh

liza - yes yess... memang takkan lupa singgah ... best kan...
MuhamadNazli said…
best gak sesekali try kan..tp mahal sikit harganya..
adenium said…
MuhamadNazli - me fan kat kopitiam nih... :D ... memang harga lebey sket ... most kopitiam cenggitu kan...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam