food review : MARCHE

makan lagikkkkkkkkkkkkkkkkkk korang.... eh biar lah kan... hahahah.... nih masih agenda ngan imran... dah lunch time... muncul jer dia kat opis aku... ajak lunch... rupa dah text.. aku tak pasan... memula nak ke deli france jer... tapi aku menghala ke the curve... so.. telek belek directori... nak gi makan tempat lain... tapi... sebab ter lalu depan MARCHE nih... so... nampak macam menarik jer.,.. so kitorang stop sini...

MARCHE tuh pasar... ini swiss punya tempat makan... sgt menarik lah kat keadaan dlm kedai nih... ada satu tempat tuh... ada gambar mountain kat swiss tuh... apa ke nama ntah... dulu aku tak pergi pun ada satu peak kat SWISS nih,.. yang memang sentaisa bersalji... walaupun masa summer... 'peak of europe' kot kalau tak silap....

oh ye... MARCHE nih kat THE CURVE YE....

memang macam pasar lah kat dalam nya.... tgk tuh memacam buah ada.....untuk juice... nak campur... ke.. hapa ke.. ikut selera korang lah kan...hehehehe
hah... nih bahagian sayur2 lah plak... salad ke bagai...
nih untuk grill ke... daging ikan bagai plak...
oh ye... masa nak masuk... dia akan bagik kad nih... so korang bleh lah pilih... nak grill..rosti..bakery...vegi... pizza...sandwich... pasta... ntah.. korang tgk lah sendirik kat kad tuh... err..masuk pintu lain... kuor pintu lai erk... kat kedai nih... hehhehe
so... kitorang order mende yang sama... tapi ... different stuffed... hehehe... the crepe... best... aku suka... tatau gak nak pilih yang mana... so.. kitorang tanya.. apa yang paling best.. yang femes... so... the chef.. recommended... something with chicken n mushroom dan jugak..salmon n mushroom... sebab tuh yang hambik dedua tuh..heheheh
aku pun tetiba nak baked potato..... hehehehe
air kelapa...setelah beberapa hari mencari... hehehe.. dapat gak kat dia...
mine.. apple..orange n mango..hahaha...semua aku campur... bestttttt....... fresh juice
burp... alhamdulillah... hehehe... nak pergi lagik lah... banyak mende lagik yang tak rasa... nasib baik tak hambik dessert... yang nih pun dah sentak perut tau..... the crepe tuh... sungguh sedap lah.... dan menenyangkan... sgt2.....
total rege untuk lunch harituh.... dlm rm75... so..kalau korang nak rasa kelainan... pergi lah ke PASAR nih... memang macam pasar... dan banyak sungguh pilihan..sampai tatau nak pilih.... :D








Comments

Liza said…
slalu lalu in front of this place, serius ingat like a pasar raya, very nice concept
zOe said…
u should go during their ramadhan buffet ..nice ..i love their rosti + thick chicken sausage ..and the oyster ...terliurrrr eh ..
adenium said…
liza - samalah..before masuk nih dok tgk kat luar.. macam konpius.. dorang jual cenggitu ke... rupanya..dorang prepare food for us..hehe

zoe - haah lah..gud idea kan... so we can try many food... tunggu ko balik lah..kita gi sesama.. :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan