along...haziq nak main chess

minggu nih banyak lah sungguh plak citer haziq nak citer nih.... sbb banyak sungguh aktiviti ngan haziq dua tiga menjak nih.... dan haziq plak.. memacam lah dia nak explore skang....korang tgk tajuk tuh... tak bleh balh sungguh kan.... nak main chess lah plak...

terkejut gak aku.. satu hari tuh...bila haziq kata nak main chess... aku pun sesaja lah respon... nanti aku belikan lah chess... ye lah.. mungkin dia ternampak kat mana2 kan.... skali dia jawab.. 'haziq nak main chess kat desktop haziq'... erkk... so.. gigih lah aku google online chess.... hehehe

bila dah jumpa... kehepian lah sangat si haziq nih... terus tuh... dah malam2 pun dok layan....
yang payah nya... dia kat tak reti main...siap lah suh mamalong nya ajarkan... adoiii.. aku nih bukan expert sgt... gerak2 kan sesikit tuh reti lah kan.... nak kene belajar lah kalau cenggini... haziq lah... bukan aku....
siap plak dia cakap apa... 'along tunjuk lah... along cakap kat haziq ak gerakkan kat mana...' hahahahah... berpeluh lah jugak.... mau taknya... aku tak reti..hehehe
haaaa...kasi close up sket..nih... online chess for kids.... emm lelama aku yang give up tau... bukan haziq... ye lah... asyik kalah jer... itu kids punya... yang yang mamalong kids punya site... lagik lah kan... hehehehe...
adoiii... haziq kene belajar ngan orang lain lah... mamalong kurang expert lah... hehehehe... so..saper nak ajar haziq yang kiut nih main chess... sila angkat tangan... :D



Comments

Liza said…
blajar dgn k red ler, chess champion tu
adenium said…
liza - cikgu chess tuh bizi manjang..hehehe
Mama_anggun said…
haziq ko nak main chess..haziq aku nak main monopoly...aduii naper la budak2 zaman skang nih advance sgt? jenuh aku nak explain kat dia nak main monoploy nih...tp satu yg kelakar..minggu lps dia gi umah sepupu dia..ada monopoly realiti nyer..selama ni dia dok main yg online...mmg gelak pecah perut..dia nak main cam dia main lam online tuh...kahkahkah...nak baling dadu pun giler heran...dok tunggu apsal la dadu tuh tak gerak sendirik...!!! pastu time jalan pun sama...apsal tak jalan mama..lps baling dadu...aduii...nak oii..ko kena la gerakkan ngan tangan...baru leh jalan...mmg giler lawak la...
adenium said…
mama_anggun - tuh lah kan nowadays kids...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan