lambatttttttttt lah lagiknya....

lambat lah lagik nak gajinya.... baru 4 aribulan lah.... adoii.. rasa macam dah berzaman je dapat gaji... memang ye pun... memang dah berzaman pun... mau tauknya...korang tau tak... orang keje gomen.. awal bulan dua arituh...dah selamat dapat gaji... dah kalau skang aku jangka memang dah diselamatkan lah... kerr aku jer nih..hehe
aku memang cukup tak suka btol lah..kalau dapat gaji awal.. lepas tuh melanguk nak tunggu gaji lepas tuh... melanguk tunggu gaji... bukan melanguk tak buat keje hehehehe... rasa tersekat2 sungguh pergerakkan skang nih... nak buat tu tersekat..nak buat nih tersekat...hahha.. normall lah kalau keadaan tak cukup 'vitamin' nih... tak suker tauuuu... tak suker,,... tak suker... tapi nak buat camno...
kalau dapat gaji awal.. tapi takde aktiviti.... ok jugak lah kan... nih dah lah cuti panjang.. kesana kesini... tuh yang tak sedar tuh... duit agak2 nampak tak nampak jer... tak bleh lah main blasah jer nih... panjang lagi perjalanan untuk pay day nih... hehehe.... kang jangan sampai tak tersimpan duit untuk minyak ngan tol dah lah..hehehe...

sejak dua menjak nih... banyak pulak lah aktiviti ke shopping mall... tuh yang rasa menggeletar jer nak tunngu pay day tuh...heheh...bila dah gi shopping mall ngan meme.. ada jer yang dia nak sauk... kengkadang kene pesan gak... ' ambik yang murah jer... ' .. hehe..kalau apa yang dia nak tuh ada pilihan kan...

dalam keadaan cenggini emmm mula lah dok ingat kot ada terletak duit kat mana2 kan... hahaha... celah2 bantal ker... ada ker...??? hahaha... puas dah belek2 tak jumpa pun... hahahah... ada tak SESAPA YANG HUTANG AKU...???? memang ada... so bila nak bayar...???

tak suka erk dok lam keadaan cenggini.... dlm kepala... macam2 mende nak shopping... tapi poket tak berapa nak membenarkan... hahaah... tuh yang rasa macam kurang satu nikmat hidup... apapun.... kene lah bersabar kan... takkan lari nya shopping mall tuh...hehehe... cuma mende yang berkenan tuh lah..kot ada orang lain berkenan dan rembat dulu.... hehehe :P

sebenarnya...dlm keadaan perit getir nih... selalu jer kuor meata2... dengan niat suci murni... di permulaan keluar... saja nak jenjalan... tetiba..niat tertinggal di tengah jalan... memacam bende aku rembat kengkdang... pastu mula lah... menginsapi diri ... camne nih...

(gambar duit kat atas tuh... ambik kat google..)



Comments

atty's said…
kty baru ari ni gaji ..huhuuh..tp settle dah bayau bil..
Lois said…
beb, untung angkat kol mamat lake garden tu time time ni..van dia penuh berketul ketul rm tuh.. kakakaka..
adenium said…
atty's - emmm kakty lah kene banjer sid nih..hahaha

Lois - cesss ko!!..kalau angkat dia asyik nak kol jer...bohsan lah.. hahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam