kekanak ria..kekanak bueno

kanak2 semua... emak kanak2 ke... kakak dan abang kanak2 ke... pakcik makcik kakank ke.... pernah tgk tak mende kat bawah nih... mesti pernah punya kan... nih lah fave haziq skang nih... sket2 nak "kinder joshhhh" ... josh katanya ye... orang panggil josh... dia panggil josh...

alkesah... selalunya.... kitorang lah... aku atau umi dia... makalng penah ke tak ntah... achik penah gak lah sekali... membeli... tapi mostly.... his gorgeous mamalong lah yang selalu beli... (sila abaikan word yang andai tidak senangi.. :P ...heheheh) ...

so satu hari tuh... dia call lah abah nya suh beli.... "kinder joshhh" .... mana lah abah nya tau kan.. hehehe.. .. tup2 abah ya silap beli... abah gi beli kinder bueno......

bagik aku bapakkkk lah mahal mende nih kan... cenggitu jer... kat 4 hengget rege... hish.... mahallll ... harituh... ntah haper dia dok cakap pasal rege mende alah nih ngan abah dia... bleh skali dia kuor kan....

'alah abah... murah jerrrr.... singgit jer satu' .... amboitttt katanya.....

nih pulak... kesukaan makcik2 haziq.... ehhhh... ce korang tgk... tulis kat bawah tuh... mcam tulisan siam jer... buat kat siam erk.. aku ingat... buat kat germany... dah nama 'kinder' .... dan memang bersepah kat sana pun... aku suka milk coklat biasa dia tuh...' kinder schokolade' ... err... kinder chocolate ....
tapi aku sungguh lah berkira nak beli mende alah nih dulu.... sebab aku rasa mahal sgt... walaupun coklat lain lebih mahal... tapi aku rasa... jenis nih gak yang mahal... ntah... tapi skang... pantang plak lah nampak "kinder joshhhhhh" .... mesti jer beli....
tu lah kan.. haziq punya pasal.... haziq...haziq....














Comments

Ayu Zuraida said…
mklang suka sume kinder..kindergarden je mklang dh kurang..hehehe..
adenium said…
ayu zuraida - maklang belikan lah sekotak kinder joshhh untuk haziq...
Ayu Zuraida said…
ok..mklang beli kat dungun pastu pklang mkn dlm kete..pastu tinggal satu je kt jiq..:P

rindu la kat jiq..aritu jumpa xpuas..kejp sgt..
atty's said…
fir pun kalo g kedai ..suka sgt benda tu ..mahai..kecik lak tuh ..
adenium said…
ayu zuraida - emm yo lah...

atty's - tuh la pasal kakty... kecik cenoet jer dlm tuh.. mahallll

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam