berlapis lapisan

emmm... tatau citer apa... asyik citer makan jer kan... abis.. dah itu jer kesah aku sepanjang minggu... so.. apa nak buat... hehehe... jom lah layan gambar2 cake lapis serawak nih... kebetulan BIL bawak balik arituh... fresh from swak nih... ada orang bagik...
emm... aku nih..makan jer mana2 cake lapis.... tapi..biasa kalau nak beli tuh... aku ada lah a few kedai yang aku memang dah spot ...

wpun aku bukan org swk.. hahah.. tapi aku selalu sgt2 kesana dulu kan..heheh.. so.. kengkadang aku tak paham..kenapa kek lapis yang sgt tersohor tuh.. yang sgt terkenal tuh... takde lah sesedap kek yang aku selalu beli... hehehe...sori lah ye... sbb kalau kawan2 aku orang swk pun mesti setuju nih.. tapi mana bleh sebut kat mana2 kan..hahaha.. dah lah buat statement cenggini... kang silap2.. takleh jejak bumi serawak plak aku...hehehe...

kalau dulu... aku main beli terus yang besar tuh... dapat tiket jer... terus aku kol akak tuh... (dah kat semenanjung akak tuh...) ... tempah sesiap... esok nak balik... arinih dah siap dihantar kat opis sana... senang kan..haha.. dan.. rasa.. amat tidak mengecewakan.. haha..

dulu aku tak reti jugak.. tapi bila dah banyak rasa... memang aku akan carik yang betul2 puas hati lah... hehehe... ye tak ZOE... heheh... adalah dua tiga tempat yang fave aku... ZOE punya taste memang tidak menghampakan.. :P ... my fave errr... masam manis ngan horlicks kot...





nih spesi yang agak mahal... sebab corak2 bagai....
tetiba rindu nak beli kek lapis yang sedap itu... yang ini.. so - so sahaja.... hehhe.... em dah lama lah plak tak gi sana kan... hehe... takde kerja... takde lah kesana....








Comments

FaTiN said…
wah. suke kek lapis^^
cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

sy sekarang dalam misi belajar buat kek lapis serawak. peralatan semua dah beli ni.. semangat! hihi..
adenium said…
fatin - emmm saya pun suker... :D

cik syahira - emm ini statement berani mati ye.. jgn buat sahaja..sila pos ke sini untuk dikomen..hahahaha
Lyn Yusoff said…
nak kes lapis..
Lyn mengidam ni. hahahaha
zOe said…
mu mai la spend raya at my kpg sid, aside frm kek lapis there are other kek swk yg lagi sedap ..esp kek2 klasik yg not really commercially manufactured ni ..yg mu kena mai kpg2 order ngan makcik2 yg mmg buat kek ni ..ada nama aeroplane, hati pari, sarang semut, evergreen ..

and theres kek lapis bodoh yg amatlah nostalgic to me ..kalau dulu d first kek lapis swk yg dibuat sendiri oleh gadis2 pingitan id kek lapis bodoh ni lah ..lapis horlick/milo/susu ...and kukus yerr bkn bakar ..selalu ull hv dapur minyak yg mini tuh 2 or 3 being used at one time ..to kukus a few cakes at one go on the eve of raya ..berjam2 la mu dok monitor layer2 kek tu ..lepas tu pagi raya suma tido mati ..haha
adenium said…
lyn yusoff - lyn..ada lagik lam fridge tuh..meh dtg umah...hehehe

zoe - tuh lah..kene tunggu ko balik lah jugak.. nak raya ngan ko skali... puasa kat sana aku dah rasa jugak akhirnya...
aku memang takleh tolak lah kalau kek lapis nih... errr..nak rasa air tangan ko jugak.. :P

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan