food review : sambal hijau

halllluuuuuuuuuuuuuuu..... minggu lepasa adalah minggu makan2 ye... so... juling lah mata korang tgk kesah makan2 kat blog aku minggu ni erk... ye lah.. aku meneman kan orang jauh... so... asal time makan.. kalau dia tak terpacul kat bilik opis ku ini... ada lah text atau panggilan pulau itu....

haruskah seorang pencinta makanan menolak rezeki....??? hahahaha... ayat kaver mesti ada kan.. hahaha.... okeh... jump q... masuk entri makan nih dulu... walaupun ada yang lain dulu dimakan kannnnn....sebabnya.... kebetulan si dia nih YM sebelum gi makan.. dan lepas tuh... lepas makan tanya lagik... so.. harus soh si dia nih teruja kan... ayu the sun.... hahahahahah

so ini adalah rentetan kesah berbuka puasa... minggu lepas... kat sambal hijau...sg pencahala...LYN ..this entri also for u... sila terjah ye..hehehe


secara umum... SAMBAL HIJAU adalah kedai makan yang sangat biasa.....tapi menepati tekak aku... so...no regret lah kan.... air bandung soda ..dan bandung cincau......

sup campur yang dihirup sampai ke titisan terakhir.....

kailan ikan masin....

ayam halia
telur bungkus...

sambal hijau... sgt sesuai org yang tak makan pedas macam aku nih... tapi timun tak menarik kan..hehehe.. korang pilih lah ulam lain..dah aku tak reti nak makan ulam....
tak perlu lah kan... nak tayang sesatu menu nya... hehehehe.. gi try sendirik... :P
ini yang penting kot.... how to get there.....exactly sebelah masjid sg penchala tuh...
bagik aku... rasa nya..menepati selera melayu aku... alamak...lupa nak tunjuk koleksi gambar lauk2 pauk... yang sedia dimasak... banyakkkkk... eleh...korang gi jer lah sendirik ye.... heheheh..... price untuk makan2 tersebut..adalah.. rm25++
thanks bro... lenkali kita dtg makan lagik erk.. emmm bila lah tuh..heheheh ..









Comments

Lyn Yusoff said…
sid!!!!!..
u wat i jelessssssssssssss...
kena pegi ni.. hehehhee
cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

wahh. tang bandung soda, bandung cincau tu yg tak tahan tu.
nasib la tgh selesema, kalau tak jap lagi laju je mau order tu juga. hihi..
adenium said…
lyn yusoff - hehehe.. kene lah try lyn,..:D

cik syahira - hehehe...cepat makan ubat selsema dan lepas tuh minum bandung...:P
cik syahira said…
wink wink..
kak sid, lupa nk inform sy tag akak..
hihi..
Liza said…
bagus ler sid nie, mcm2 tpt makan best sid tau...
adenium said…
cik syahira - syira.. akak dah tgk.. insya allah..kalau ada time akak buat ye.. thanks...:D

Liza - hahaha...makan itu kesukaan ku kak liza... :D
RaYzeef said…
last week dah pi makan di sambal hijau, tapi day time ramai sgt orang, mungkin sbb lunch hour kot. Boleh try datang malam pulak, ramai tak orang masa malam sid?
adenium said…
rayzeef - malam ok.. takde lah pack... tuh lah tgk lauk pun dah tau tghari mesti sesak kan..hehee..try malam...
*ayu the sun* said…
bila?

wah! main tanya bila je nih...
sid!!! u hutang bawak i makan kat sini.. taaauu!!!!
:P

VISIT ATS-SHOPPE ~ Click here for a lot of products out for grab!
adenium said…
ayu the sun - hutang sambal dibayar sambal... hehehe... bgtau jer bila... rasanya... u deserve more to carry that sirname ... bizi..hehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam