haziq, alice dan dot dot dot

al kesah... nak bawak haziq tgk wayang... emmm ... biasa lah... dia tak pernah tgk wayang lagik... dah lama nak ajak.. tapi takut dia nangis ke hapa... sebab kalau ada bebudak lain yang gi skali ok lah jugak kan...
tapi hari tuh...dok tanya..dia kata dia nak gi... so ok lah kot kan... hehehehe

so sibuk lah plak dia dok tanya.... pasal alice tuh.... dah tgk poster tuh... gambar si johnny depp tuh...siap dia ingat si johnny tu alice... 'kenapa gambar kawan alice pulak..? ' ..macam2 lah soklan ye...
sunngguh teruja ye.. tgk wayang... gelap kan jiq... dan sungguh lah banyak tanya... ghupanya.. tak sesuai lah citer alice nih untuk bebudak... kalau alice masa kekecik ok lah... alice nih.. sesuai untuk maklang ngan achiq jer nih....
so... bila dah balik tuh... ken main lah bercerita kat the whole famili... tentang best nya tgk wayang nih...heheheh... macam lah... org lain tuh tak pernah tengok wayang...
'gelap tau umi....' ...siap kalau dah nak malam.. dah tutup tingkap bagai... dia tgk tivi... bleh cakap.. 'umi... macam tgk wayang... tgk wayang gelap macam nih lah ..' .. :D

dah tuh..bila abah dia tanya..kenapa tak ajak abah..... ' bising tau abah... abah suka ke bising2..? kan abah tak suka bising...'
' abah tak suka kalau haziq bising..' ...hehehehe
posing sket... lps tgk wayang....so..kalau tanya.. nak gi tgk wayang lagi tak../?? .. emm memang lah nak.... heheheheh

aktiviti tambahan yang menambah keseronokkan... tapi sbb mamalong tak syiling... dok posing jer lah kan jiq...hehehe
wahhh... haziq dah pandai bawak kereta.... ken main lah suka... senyum meleret.... hehehehe....
owh ya... masa last citer alice tuh... alice naik kapal... sibuk lah plak dia dok bising...' alice naik bot paklang...' ...so maklang... sila tanya paklang.... bila nak ajak haziq naik boat...????



Comments

Borgeeb said…
comelnya dia.. makin handsome pulak.
Ayu Zuraida said…
aduh..sush mklang nk jwb..mklang pon lum naik bot pklang..mklang nk ajk g candat sotong, pklang kata pegi dgn org lain la sbb driver bot tu xnk bawak org pegi candat..sedeynye..:(
Anonymous said…
comelnye baby umi..dah le gudboi..
mklg tanye la pklg bile kitorg blh naik bot..pklg kan TOKI ikan..
Liza said…
crite nyer ok ke,tak decide lagik nak bawak the kids ke tak
adenium said…
borgeeb - hehehe... makin besar makin hensem.. nak buat menantu ke.. :P

ayu zuraida - suh jer lah paklang jadik driver.....

nonymous - hemmmm... gud boi lah sungguh....

liza - kalau untuk anak2 kak liza ok lah... haziq kecik sgt.... cerita dia not bad...
Ayu Zuraida said…
klu pklang jadi driver bot tu nnt xbalik ke darat la korg sume..bot xde brek tau..pklang xleh nk drif..hehe..
Dy said…
Si Ajiq ler penawar hati korang sefamilykan.....hihihihi ...geram rasa nak cubit..
adenium said…
dy - gitu la nampak nya dy..heheh...
haitt aunti dy nih..nak cubit2 plak... cubit hafiey kang... hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam